Reklama

Reklama

Film natočil oceněný tým, který stvořil úspěšný seriál Kancl. Anglie sedmdesátých let je plná swingu a tři přátelé a vyvrženci společnosti tráví svůj čas vtipkováním, popíjením, popichováním a balením děvčat. Tajně však sní o tom, že jednou utečou ze svého dělnického města. Freddie (Christian Cooke) je obchodník, kterého si právě všiml jeho šéf, Mr. Kendrick (Ralph Fiennes). Freddie je rozpolcený mezi životem plným popíjení se svými kamarády (Tom Hughes a Jack Doolan) a příslibem zářivé budoucnosti. Vše se ještě více zkomplikuje, když se do Freddieho zamiluje šéfova dcera. Ve filmu dále hrají Ricky Gervais a Emily Watson. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Smutno-láskavý film s čiastočne optimistickým záverom, aké vedia majstrovsky točiť práve Briti (viď napr. Billy Elliot). Merchant s Gervaisom opäť ukázali, že za ich komediálnym nadaním sa skrýva viac, než len vtipné scénky založené na životných trapasoch. Ak Rickyho Gervaisa poznáte iba z legendárneho Office, rozhodne vyskúšajte aj seriálik Komparz, potom Cemetery Junction - a radšej sa úplne vykašlite na The Invention of Lying. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak sú to lenivci alebo nám berú prácu?“ Ricky Gervais je mi vcelku ukradnutý, ale po tom, čo ma viacerými projektami mimoriadne pozitívne zaujal Stephen Merchant (Logan, Súboj s rodinou, Králiček Jojo), začal som detailnejšie skúmať jeho filmografiu. A natrafil som na toto. Tak som si to pozrel, nakoniec to však bohužiaľ žiadna veľká (a vlastne ani malá) výhra nebola. Mám rád anglické filmy, anglickú výpravu, anglický humor a anglickú atmosféru, ale toto proste išlo mimo mňa. Naplno ma to začalo zaujímať až ku koncu, kedy to začalo byť správne dojemné. Inak dosť bieda a nahá upírka pozerajúca sa von oknom. Dospelé postavy kvalitné (až na Ralpha Fiennesa, ktorého som nikdy príliš nemusel), mladé postavy väčšinou dosť otravné (napokon bol najsympatickejší asi „Jonah Hill“). ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Zajímavé je, že tenhle chlápek - Ricky Gervais - který ve svých stand up-ech zásadně razí toaletní a sexuální humor toho nejhrubšího zrna (každý druhý až třetí vtípek obsahuje zmínku o nějaké formě masturbace), má na filmovém plátně tendence užívat humoru jen jako zástěrky pro hloubavý, ne-li srdceryvný příběh se sociální tématikou. Tak či tak, jakkoli slabé a nevýrazné jsou dva předcházející "Rickyho" snímky (Umění lhát a Město duchů), Cemetery Junction je jeho prvním filmem, který to dělá opravdu dobře. Největší zásluhu na tom má to, že se Ricky konečně dal přesvědčit, že není zrovna nejlepším hercem na světě a stáhl se do menší vedlejší roličky tatíka jednoho ze tří ústředních hrdinů. Ti jsou pak do jednoho výteční a přesvědčiví, což je do značné míry taky zásluha Rickyho a Stephenova scénáře. Možná nejsilnější stránkou filmu je zřejmě velice osobně (z Rickyho pohledu) vykreslený portrét sociálních vztahů v maloměstské Británii. Když se nad tím tak člověk zamyslí, je zajímavé srovnat tenhle pohled na 70. léta britské "totality" s našimi Pelíšky a Občanskými průkazy. Průniky by tam byly. Ale to jen tak na okraj. Moc pěkný a poctivý film... 80% ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Lze říct něco ošklivého o filmu, který nenatočili filmaři? Gervaisovské pojetí humoru se mi z toho, co znám zamlouvám - kouzelná poetika trapnosti, která v sobě hluboko má mnoho pravdy. Tentokrát se duo Merchanta a Gervaise pokusilo dojít k nějaké výpovědní hodnotě o společnosti, hodnotách atd. mnohem příměji. Natočili relativně tendenční film plný obsahově prázdných formálních klišé, který připomíná mnoho jiných, který místy kopíruje ty nejohranější koncepty a občas se možná dotýká něčeho alespoň trochu opravdového. Tím mám na mysli třeba postavu otce hranou právě Gervaisem a celé to rodinné soužití, které mi nepřišlo tak ohrané.. To je jediný záblesk tvůrčí geniality, kterou pánové stále disponují, jenom jsou na špatném hřišti... A přestože slabší povahy budou bojovat se slznými kanálky a "přemýšliví" diváci se budou po skončení škrábat na bradě a říkat si jak moc to vypovídá o tom našem světě, tak tohle není nějákej výraznej přesahovej film. Beru to jako snahu dvou slavnejch lidí se vyrovnat se svým dětstvím... Jako relativně příjemnej čas... Ale nevidět to, neděje se nic... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ze tří filmů, ke kterým jsem se dnes po letech vrátil, si jen tento neudržel původní hodnocení. Bylo to prostě tím, že jsem se zase až tak dobře nebavil, a jak už poznamenala bubun, ústřední trojice byla jednoduše na pěst. Pokud na mě něco opravdu fungovalo, byla to Taylorovic rodinka, ty vztahy byly fakt dokonalé a Rickyho Gervaise tak nějak můžu. Předvídatelné, klišovité a málo vtipné. 3*- ()

Galerie (21)

Zajímavosti (14)

  • Oba režiséři si ve snímku i zahráli. Gervais ztvárnil otce hlavního hrdiny, Merchant se objevil jako hubený, vysoký, osobitý pojištovací agent. (don corleone)
  • Všechny noční záběry byly natočeny v průběhu dne. (ČSFD)

Reklama

Reklama