Reklama

Reklama

VOD (1)

Film natočil oceněný tým, který stvořil úspěšný seriál Kancl. Anglie sedmdesátých let je plná swingu a tři přátelé a vyvrženci společnosti tráví svůj čas vtipkováním, popíjením, popichováním a balením děvčat. Tajně však sní o tom, že jednou utečou ze svého dělnického města. Freddie (Christian Cooke) je obchodník, kterého si právě všiml jeho šéf, Mr. Kendrick (Ralph Fiennes). Freddie je rozpolcený mezi životem plným popíjení se svými kamarády (Tom Hughes a Jack Doolan) a příslibem zářivé budoucnosti. Vše se ještě více zkomplikuje, když se do Freddieho zamiluje šéfova dcera. Ve filmu dále hrají Ricky Gervais a Emily Watson. (Cinemax)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Podle tvůrců snímku Rickyho Gervaise a Stephena Merchanta vznikl námět snímku podle skladby „Thunder Road“ od Bruce Springsteena. (ČSFD)
  • Takřka katastrofální výdělek v domovských anglických kinech vedl amerického distributora k tomu, že zrušil promítání v USA a vydal snímek rovnou na DVD. (ČSFD)
  • Všechny noční záběry byly natočeny v průběhu dne. (ČSFD)
  • Speciálně pro natáčení si Ricky Gervais najmul fotografa, který měl za úkol fotit (a znechucovat tím) všechny paparazzi, kteří se pohybovali v blízkosti štábu. (don corleone)
  • Ve filmu se objeví také Karl Pilkington. Kultovní a zároveň bizardní postava, která spolu s Gervaisem a Stevem Merchantem pracovala v rádiu v jejich začátcích před televizní kariérou a již několik let s nimi natáčí veleúspěšný podcast "Ricky Gervais Show". Tyto pořady se velmi často zaobírají postavou Karla, testováním jeho znalostí, analyzováním jeho příběhů z dětsví, Gervais je fascinován jeho upřímností a balancováním mezi genialitou a prázdnem. Vznikla celá řada fanouškovských webů a z Karla se stala celebrita v pravém slova smyslu. Média během těchto natáčení spekulovala o tom, zda vůbec Pilkington existuje, nebo jde o herce, který předstírá nižší inteligenci. Původně se měl Karl ve filmu objevit s kudrnatou parukou a knírkem, ale nakonec se objeví tak, jak ho má Gervais a jeho fanoušci nejraději - pěkně plešatý. Knírek mu zůstal. (don corleone)
  • Projekt měl být původně seriálem pro BBC. (don corleone)
  • Ve filmu se objeví věta, kterou říkala matka režisérovi, když mu bylo 18 a chtěl se jet podívat do Francie. "Proč bys jezdil do Francie? I v Readingu jsou pořád místa, který jsi ještě neviděl!". Ricky Gervais ji použil ve filmu i jako hlavní motto. (don corleone)
  • Ricky Gervais a Ralph Fiennes se potkali na filmovém festivalu v Torontu. Gervais se mu pochlubil, že mu napsal roli na tělo, načež si Fiennes vyžádal scénář a filmu se upsal. Hraje postavu pana Kendricka, šéfa pojišťovny. (don corleone)
  • Pracovní verze filmu měla název "The Men at the Pru". Na "Cemetery Junction" ho změnil Ricky Gervais až před samotným natáčením podle výběru lokace. (don corleone)
  • Oba režiséři si ve snímku i zahráli. Gervais ztvárnil otce hlavního hrdiny, Merchant se objevil jako hubený, vysoký, osobitý pojištovací agent. (don corleone)
  • Cemetery Junction je ve skutečnosti reálné místo ve městě Reading, kde se potkávají dvě hlavní silnice s místním hřbitovem. Místo symbolizuje volbu, kterou cestou se člověk v životě vydá, zda ven z města nebo v něm dožije. (don corleone)
  • Film se odehrává v rodném městě Rickyho Gervaise - Reading. Zde se také natáčela většina materiálu, kromě Redingu štáb natáčel také v malém městě Woodstock poblíž Oxfordu. (don corleone)

Reklama

Reklama