Reklama

Reklama

Poklad z Yankee Zephyru

  • Česko Souboj o poklad z Yankee Zephyru (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jednoho dne najde v jezeře v novozélandských horách lovec Gilbert "Gibbie" Carson (Donald Pleasence) starý vrak letadla. Jedná se o Yankee Zephyr a letadlo v těchto místech havarovalo během druhé světové války. Gibbie v něm nalezne všelijaká válečná vyznamenání a hlavně bedny plné lahví whisky. Vojenská vyznamenání poměrně slušně zpeněží, a tak se rozhodne se svým parťákem Barney Whittakerem (Ken Wahl) vrak znovu a důkladně prohledat. Najednou se ale oba hrdinové ocitají v řadě nebezpečných situací a musejí dokonce bojovat o holý život. Vrak totiž skrývá jedno velké tajemství. Poklad neuvěřitelné hodnoty... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (114)

ian.draco 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná komedie, což je někdy až na škodu. Pokud by se nějak lépe podařilo to skloubit se střelnými zbraněmi, šlo by dát i 4*. Je totiž velice iritující jak např. tři lidi asi z 5 metrů sleduje helikoptéra a střelec aniž by byl ohrožen netrefí ani hovno. Vůbec kdyby si Theo najmul jediného schopného gangstera, film byl o polovinu kratší. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Klasika mého dětství. Pohodová dobrodružná podívaná, které vévodí tehdejší geniální český dabing. Nezapomenutelný je Donald Pleasence namluvený Zdeňkem Dítětem, jeho ožralecký smích je opravdu nenapodobitelný, stejně tak, jako výborný hlas Jiřího Bartošky jako Barneyho, nebo Miroslava Moravce, jako úlisného padoucha Theo Browna. Snímek výborně doplňuje skvělá hudba Briana Maye. Jako malej jsem se nenudil a i nyní jsem se pobavil. Nenáročný dobrodružný film s krásnou Australskou přírodou. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bože tenhle film byl šílenej. Z těch postav mě zaujal hlavní herec, kterej byl trapnou kopií Indiana Jonese, pak ta holka, která byla naprosto brutální hysterka a občas pronesla něco, za kterou bych jí zkop z kopce a pak dědek, kterej neuvěřitelně chlastal a v českym dabingu neměl chybu. Vlastně ten dědek jedinej stál za to tenhle film vidět, protože tam házel jednu hlášku za druhou a vypil tam neuvěřitelný množství chlastu. Dokonce jsem si všim, že během jedné scény vychlastal jednu flašku, placatici a ke konci držel další flašku, která byla skoro prázdná. ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Další nostalgická parádička z mého dětství, kde se skloubí akce s humorem! Vysoko v horách novozélandské divočiny rozpoutají přátelé a dobrodruzi Ken Wahl a Donald Pleasence divoký souboj se zločinci o zlatý poklad, který se nachází ve vraku amerického vojenského letadla z 2. světové války na dně hlubokého jezera. Herec a příležitostný režisér David Hemmings navodil hodně bezstarostnou atmosféru do níž dodal dobrou akci (hodně dlouhá honička v člunech) a velkou porci nadhledu. Kochat se můžeme okouzlujícími záběry na tehdy ještě neokoukanou přírodu Nového Zélandu. Za zmínku stojí (věčně pod parou), výtečný Donald Pleasence, který se stará o humor a taky dobrá hudba Briana Maye. K dobré náladě také přispívá dozajista výborný původní dabing s Jiřím Bartoškou, Zdeňkem Dítě a Miroslavem Moravcem. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dalšího Indiana Jonese nečekejte tohle je trochu jiný styl filmu. Nenáročná dobrodružná komedie s perfektní výpravou a zábavným Pleasancem který si toho hláškujícího kořalu opravdu užívá. Jinak kdyby bylo ve filmu ještě víc akce přidal bych možná i čtvrtou hvězdu. Takhle to bude za lepší tři a k tomu 65% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Kvůli překročení rozpočtu a časového plánu musel Donald Pleasence (Gilbert Carson) odstoupit z role Blaira ve filmu Věc (1982). (Marek06)
  • Ve filmu se objevují helikoptéry Hughes 300, Hughes 500C, Hughes 500D a Bell 206 JetRanger III. (Cheeker)

Reklama

Reklama