Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Augie Cortona (Terence Morgan) po návratu z vězení zjišťuje, že se od něj bývalí kumpáni i jeho dívka Zena odvrátili a jeho gang ovládá někdo jiný. Z pomsty je proto obere o slušnou sumičku, za níž si s pomocí naivního fotografa Jessela Browna (Donald Pleasence) vybuduje agenturu pro začínající modelky. Studio však slouží jen jako zástěrka pro Augieho opravdové podnikání – „kurzy“ fotografování aktů pro začínající amatéry. Dychtiví byznysmeni či ředitelé bank křepčící s fotoaparátem před najatou svlečenou dívkou netuší, že jsou skrz poloprůhledné zrcadlo v ateliéru fotografováni. Takto získané negativy jim pak Augie nabídne za přiměřený obnos. Podobný byznys je ovšem leckomu trnem v oku. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Poctivá britská krimi z přelomu dekády, u které hlavní postava je padouchem od začátku, takže každému zkušenějšímu divákovi musí být jasné, že tohle nemá dopadnout dobře. Kdyby některá z postav na správné straně zákona dostala více prostoru, možná mohl být Augie ještě větším záporákem a divák by se tak dočkal svého hrdiny. Stylová hudba, která zesiluje a zrychluje, když v ději přituhuje. Fotogenetický Donald Pleasence v další roli a la "drž hubu a šoupej patama". ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Augie je podníkavec. Poté, co ho propustí z basy, okrade svého bývalého šéfa, mafiánského bosse a pustí se do vlastního podníku. Otevře si školu pro modelky a fotostudio, kde si za drobný poplatek můžete vyfotit nějakou tu svlečenou dívku. K tomu si vše ještě fotí sám z tajné místnosti za zrcadlem a pak amatérské fotografy vydírá. ___ Poměrně fajn zábavné krimi, které odhaluje dívky trochu víc, než bylo v té době zvykem. ()

Reklama

Reklama