Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto pompézním erotickém thrilleru člen pořádkových sil yellowstoneského parku v USA zamíří do Říma hledat svoji zmizelou sestru, o níž se později dozví, že byla zavražděna. Policie ví, že jde o dílo sériového vraha, má však jen málo vodítek. Mladý bratr se ve městě setká s mnoha lidmi a poznává (občas nebezpečný) svět mezinárodní smetánky. Jak ale začne na vlastní pěst s vyšetřováním a vraždu pomalu objasnuje, tak za nedlouho jde vrah i po něm. (Karlos80)

(více)

Recenze (13)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úchvatné záběry Yellowstonského národního parku - lesy, hory, vodopády - a krásné dívky jsou hlavními přednostmi snímku, u kterého mne krom dalšího opět potěšila Donnagiova hudba. Naopak chybí patřičné napětí, šťavnaté italské gore (těch pár šťouchanců nůžkami a jedno mírné nabodnutí...hm...s nůžkami se dá přece dělat tolik věcí!) a tajemno nebo rychlejší spád (dal bych klidně přednost tajemnu). Na italský film kupodivu málo bizarní, na jedno podívání ucházející. p.s. nechtějí mi autoři namluvit, že ta modelka by přeprala mladého sportovce, že ne? ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

V našich končinách prakticky neznámé 80s Vanzinovo giallo (viz "Mystere"), natočené ve stylu některých Argentovek ale i třeba Briana De Palmy ("Dvojník"), čisté giallo to ale nebylo, těch žánrů se zde vzájemně prolínalo víc. Film se odehrává v Milánu, dějově je zasazen do zkaženého světa modelek, příběhem a některými nápady je to opravdu docela zajímavý filmík, který vás na první pohled svou úhledností, přitažlivostí i poutavostí jistě zaujme, snímek má dále patřičný rytmus a je schopný udržet diváka (i přes některé dobré zvraty) ve stálém napětí a to téměř až do samotného konce, ocenit ale musím i pěkný fashion-look, nádherné modelky, luxusní erotický náboj, krásný-dojemný soundtrack (Pino Donaggio), dobré-nikoliv však ohromující vražené sekvence (film není moc krvavý, většina "nůžkových" mordu tu bohužel proběhne mimo obraz a nejsou ani moc grafické), a nakonec i fantastický, leč pro někoho nejspíš méně překvapivý nebo nečekaný závěr (vůbec posledních 10. minut bylo hodně napínavých a vzrušujících, včetně té úplně poslední zpomalené scény, ta byla jedním slovem báječná). Uhádnout zde zabijáka zas podle mě není až tak těžké, takže člověk jen čeká jak se to všechno nakonec vyvrbí a kdo jak to zahraje. Kuwa ta Renée Simonsen (filmový debut) byla ale nádherná kočka, její krása byla skutečně ohromující. Pleasence v menší a docela zbytečné roli, ale už jen jeho pouhopouhá přítomnost je ozdobou každého filmu. Herectví celkově bylo slabší, ale jinak mě to fakt bavilo a bylo mi potěšením, film řadím k těm povedenějším a atraktivnějším, kdy mě připomněl zlaté období tohoto subžánru někdy před desíti roky nazpět, a dokonce si troufám říct že jde o jeden z posledních slušných žánrových filmů z tohoto období v Itálii samozřejmě. Doporučuji všem známých-skalním fanouškům žluté. Pokračování; http://www.csfd.cz/film/87372-sotto-il-vestito-niente-2/filmoteka/ a http://www.csfd.cz/film/310962-sotto-il-vestito-niente-lultima-sfilata/ . Podobné filmy; "Dvojník" (De Palma), "Nude per l'assassino", "Sette scialli di seta gialla", "Eyes of Laura Mars" nebo "Sei donne per l'assassino". ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, tohle je můj oblíbenej film. Krásný pozdní giallo s nádhernýma exteriérama, překrásnýma kočkama a příjemnou melancholickou atmosférou, kterou dokresluje hudba Pina Donnagia a moc pěkná kamera. Tenhle film mi zabrnkal na nějakou skrytou strunu, a vždycky se na něho rád podívám. Ať už kvůli jízlivému, ale lidskému detektivovi Donalda Pleasence, všem těm zmíněným kráskám, nebo celkovému feelingu, který na mě z filmu dýchá. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Krásná připomínka zlatých časů gialla s příměsí toho nejlepšího z amerických thrillerů v hávu 80. let. Kromě pozdního data vzniku a - mimo Donalda Pleasence - absence známých jmen možná zůstává skryta širšímu zájmu díky svému názvu, který signalizuje spíš laciné, obscénní béčko. Je ovšem fakt, že "Pod šaty nic" jím skutečně nelže a jeho tvůrci nevynechají jedinou příležitost to názorně dokázat na některé z nádherných bab, kterými se film jenom hemží. V tomhle směru nevidím nejmenší důvod si stěžovat. Děj skvěle doprovází i Donaggiova hudba a... A dál bych už jenom papouškoval. Ten film není dokonalý, ale mě osobně nemálo překvapilo, jak plnohodnotný, vhodně inovovaný příspěvek skomírajícímu žánru mohl vzniknout v hubených 80. letech bez přispění některé z legend předešlé dekády. ()

topi 

všechny recenze uživatele

I v osmdesátkách se ještě někdy zjevilo giallo, v němž tajemný vrah likviduje krásné modelky. Kočky jsou fakt nádherný, stejně tak i hudba Pina Donaggia. Škoda, že zabijáka jsem odhalil již první polovině. Mordy mohly být promyšlenější a určitě krvavější, jak by se k takovému snímku hodilo. Hlavní hrdina, nesympatickej hezounek, který jede z Ameriky do Itálie hledat svoji sestru mě k srdci moc nepřirostl, zato detektiv Donald Pleasance mě bavil parádně. Finální scéna je úžasná a krásně melancholická. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama