Reklama

Reklama

Králičí nora

  • USA Rabbit Hole (více)
Trailer

Přebolí někdy ztráta dítěte? Becca a Howie Corbettovi jsou šťastný manželský pár. Život se jim ale navždy změní, když se jejich čtyřletý syn Danny stane obětí autonehody. Nic už nebude jako dřív. Beccina matka i sestra se snaží manželům pomoct. Jak zvládnout smutek? Becca kontaktuje mladého Jasona, studenta, který způsobil Dannyho smrt. Jason kreslí komiksové příběhy o paralelním vesmíru, do kterého vede „králičí díra“. Debatují spolu o kvantové teorii nesmrtelnosti a snad je to způsob na zvládnutí jejího smutku. Howie se utápí v minulosti a hledá útočiště jinde. Oba v neúnosné situaci dělají překvapivé a nebezpečné rozhodnutí, když si vybírají cestu, která určí jejich osud. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

Beagle 

všechny recenze uživatele

Napsat o Rabbit Hole, že je to jen další příběh rodičů, kteří se snaží vyrovnat se smrtí svého dítěte, a tudíž že nepřináší nic nového, je velmi nefér a zní to podobně hloupě, jako napsat o Hodinách, že je to film o ženské, co si jednoho dne nacpe do kapes kameny a jde si zaplavat do řeky. Rabbit Hole je smutný film o tragických věcech. Jeho pozitivum ovšem tkví v tom (kromě svělého obsazení, krásné, "polaroidové" kamery a taky velmi klidného, tichého ladění filmu), že je upřímný. Neuchlácholí vás na závěr, a nedá vám za odměnu happy end, jaké ve snímcích podobného žánru vídáváme. Jen prostě ukáže, že něco tak tragického se prostě vymazat nedá, a že životy Beccy, Howieho, Jasona a všech ostatních, kterých se smrt malého Dannyho nějak dotkla, bude už navždy jiný. Ale ta bolest se stane snesitelnou. Takže podle mě jde o pořádně silný, ale pozitivní filmový zážitek. P.S.:Obsazovat Nicole Kidman do komických, neřkuli pouze dekorativních rolí, je naprosté mrhání talentem. V roli Beccy podle mě předvádí fenomenální výkon. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Za začátku jsem z celého příběhu nebyla úplně unešená, popravdě jsem se neskutečně nudila. Naštěstí to pomalu přece jen najde své tempo. Filmů o ztratě dítěte je spousta, tenhle těží především ze svého prvotřídního obsazení. Eckhart a Kidman tvoří skvělý herecký pár, ale ani mladý Miles Teller se mezi nimi neztratí. Rabbit Hole je velmi dobré drama, ale příběhově neobsahuje nic, kvůli čemu bych si na něj za týden vzpomněla. ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Králičí nora je co do stopáže poměrně krátký film (asi hodinu a půl), nicméně má natolik pomalé tempo, že je vlastně velice dlouhý. Ale myslím tím v tom dobrém smyslu dlouhý, nikoliv zdlouhavý. Zaobírá se mnoha detaily ze všedního života ústřední dvojice a postupně tak skládá mistrovskou mozaiku komorního dramatu, který dnešní hollywoodští filmaři už skoro neznají. Je to škoda, neboť přesně tohle herci potřebují, aby dokázali, jak jsou dobří nebo špatní. A věřte, že Nicole Kidman a Aaron Eckhart k té druhé skupině rozhodně nepatří. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Příjemné a pomíjivé. Už to tu bylo snad tisíckrát, a kdyby v tom nehrála Kidmanová, tak se na to asi ani nekouknu. Ale něco se tomu přece jen musí nechat, nejedná se o vtíravou záležitost, není to nikterak emocionálně vydíravý film. Je jen na Vás, jestli se onomu tíživému pocitu plně poddáte nebo zůstanete lhostejní, v tom spatřuji veliké a snad doknce i největší plus, jinak neoriginílního filmu. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Měla jsem strach, že půjde o citové ždímání, které se nakonec nekonalo. Podobné téma už tu bylo zpracované nesčetněkrát. Tento film stojí především na hereckých výkonech Nicole Kidman a Aarona Eckharta, kteří tvoří skvělý herecký pár. Film má velice pomalé tempo a vím, že za chvíli si na film ani nevzpomenu, nezanechá totiž ve vás naprosto nic hlubšího, přesto si myslím, že ty 4 hvězdy si film zaslouží. Jedná se o dobré komorní drama. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Johna Camerona Mitchella námět zaujal, sám měl bolestivou zkušenost, když mu bylo čtrnáct let, zemřel jeho desetiletý bratr na následky srdeční choroby. (DivX)
  • Film měl původně režírovat Sam Raimi, ale později od projektu odstoupil, aby se věnoval přípravám nové Spider-Manovské série. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama