Reklama

Reklama

Králičí nora

  • USA Rabbit Hole (více)
Trailer

Přebolí někdy ztráta dítěte? Becca a Howie Corbettovi jsou šťastný manželský pár. Život se jim ale navždy změní, když se jejich čtyřletý syn Danny stane obětí autonehody. Nic už nebude jako dřív. Beccina matka i sestra se snaží manželům pomoct. Jak zvládnout smutek? Becca kontaktuje mladého Jasona, studenta, který způsobil Dannyho smrt. Jason kreslí komiksové příběhy o paralelním vesmíru, do kterého vede „králičí díra“. Debatují spolu o kvantové teorii nesmrtelnosti a snad je to způsob na zvládnutí jejího smutku. Howie se utápí v minulosti a hledá útočiště jinde. Oba v neúnosné situaci dělají překvapivé a nebezpečné rozhodnutí, když si vybírají cestu, která určí jejich osud. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

Ant 

všechny recenze uživatele

Za začátku jsem z celého příběhu nebyla úplně unešená, popravdě jsem se neskutečně nudila. Naštěstí to pomalu přece jen najde své tempo. Filmů o ztratě dítěte je spousta, tenhle těží především ze svého prvotřídního obsazení. Eckhart a Kidman tvoří skvělý herecký pár, ale ani mladý Miles Teller se mezi nimi neztratí. Rabbit Hole je velmi dobré drama, ale příběhově neobsahuje nic, kvůli čemu bych si na něj za týden vzpomněla. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

S přihlédnutím k tématu asi nejvěrohodněji zpracovaný snímek; herectví Nicole Kidman je prostě úchvatné (Eckhart zdatně sekunduje), a celé to člověka nutí přemýšlet nad tím, jak blízko pravdy se ve skutečnosti daří režisérovi přibližovat. Já bych si dovolil tvrdit, že o moc blíže to už nešlo. Nechal jsem se příběhem pohltit a zažil nezapomenutelnou emocionální bouři. Skvělé. ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

Tohle nebyl nejlepší výběr pro mou zdrchanou hlavinku...ta beznaděj a bolest z toho totiž tolik čiší, že teď nebudu moc spát, budu nenávidět klasiky a přemítat, zda bych něco takového byla vůbec schopná někdy pochopit racionálně a zvládnout emocionálně. Po dlouhé, ale opravdu dlouhé době, mě nadchl scénář takovým způsobem, že už jsem nepotřebovala vůbec nic. Smekám a zbytek je mi z celého mého srdce fuk. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré a hlavně velmi intenzivní drama. Nic pro diváky empatiky, protože těm by to mohlo rozhodit celý jejich křehký svět. Pět superlativy na Kidman a Eckharta by bylo nedostatečné, ale je zajímavé, jak ideálně je doplnila jen na minimálním prostoru Sandra Oh. Na závěr jsem si pomyslela, že je to vlastně velmi dobrá hra a ona je to skutečně hra. Tak jsem se přeci jenom asi už něco naučila. Formálně to mělo stejný nápad na ukončení jako Frankie a Johnny. Dabing je samozřejmě průser kdykoli kdekoli otevře pusu Lucka Vondráčková, ale to člověku tu druhou nominaci Nicole na Oscara fakt nenaruší. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nekompromisně vážné psychologické drama, v němž se i kufr od auta zavírá s naléhavou pomalostí. Kidmanová díru vzniklou ztrátou dítěte prozkoumává, zatímco Eckhart se ji snaží zaplnit. Ona řeší minulost, on hledí k budoucnosti. Přítomnost, ve které by nalezli společnou řeč, pro ně neexistuje. Zvláštní odtažitost filmu, absence všednodenních intimních momentů mezi ústředním párem, je ozřejměna zdrcujícím a zároveň nadějeplným závěrem. Právě k okamžiku zachycenému v posledním záběru po celých devadesát minut hledali cestu. Není to v žádném ohledu přelomový film, Kidmanová hrála ženu řešící manželskou krizi výborně již v Eyes Wide Shut, ale je v něm něco poměrně vzácného – kus pravdy. 80% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Johna Camerona Mitchella námět zaujal, sám měl bolestivou zkušenost, když mu bylo čtrnáct let, zemřel jeho desetiletý bratr na následky srdeční choroby. (DivX)
  • Pro Nicole Kidman se jedná o první snímek, v němž hrála ustřední postavu a zárověn byla jeho producentkou. (ČSFD)

Reklama

Reklama