Reklama

Reklama

Králičí nora

  • USA Rabbit Hole (více)
Trailer

Přebolí někdy ztráta dítěte? Becca a Howie Corbettovi jsou šťastný manželský pár. Život se jim ale navždy změní, když se jejich čtyřletý syn Danny stane obětí autonehody. Nic už nebude jako dřív. Beccina matka i sestra se snaží manželům pomoct. Jak zvládnout smutek? Becca kontaktuje mladého Jasona, studenta, který způsobil Dannyho smrt. Jason kreslí komiksové příběhy o paralelním vesmíru, do kterého vede „králičí díra“. Debatují spolu o kvantové teorii nesmrtelnosti a snad je to způsob na zvládnutí jejího smutku. Howie se utápí v minulosti a hledá útočiště jinde. Oba v neúnosné situaci dělají překvapivé a nebezpečné rozhodnutí, když si vybírají cestu, která určí jejich osud. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (202)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pro většinu diváku jistě nudná podívaná. Pro tu hrstku diváků, kteří den co den zažívají beznaděj a deprese, jde však o film, jenž díky zdařilému scénáři a přesným hereckým výkonům ústředního dua dokonale popisuje jejich pocity. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nekompromisně vážné psychologické drama, v němž se i kufr od auta zavírá s naléhavou pomalostí. Kidmanová díru vzniklou ztrátou dítěte prozkoumává, zatímco Eckhart se ji snaží zaplnit. Ona řeší minulost, on hledí k budoucnosti. Přítomnost, ve které by nalezli společnou řeč, pro ně neexistuje. Zvláštní odtažitost filmu, absence všednodenních intimních momentů mezi ústředním párem, je ozřejměna zdrcujícím a zároveň nadějeplným závěrem. Právě k okamžiku zachycenému v posledním záběru po celých devadesát minut hledali cestu. Není to v žádném ohledu přelomový film, Kidmanová hrála ženu řešící manželskou krizi výborně již v Eyes Wide Shut, ale je v něm něco poměrně vzácného – kus pravdy. 80% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost drsný životní drama, kde každej z herců je dobrej, každej hraje svojí partii tak, jak nejlíp umí, ale přes veškerý lidský vztahy ten film nemá vůbec žádný srdce, těžce se na něj kouká a rozhodně to na konci celého filmu není vůbec nic hezkého na přemýšlení. To, že život je svině víme všichni. Když už to chci ale vidět ve filmu, chci to vidět pořádně a ne jak kdyby to točili za televizní prachy támhlé báby co píšou příběhy pro Ulici. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $2,229,058Tržby Celosvetovo $5,839,592Tržby za predaj DVD v USA $1,581,086 //počet predaných kusov ?║ ťažká chladná dráma s výbornou Nicole Kidman ale na druhú stranu Aaron Eckhart mi tam ale vôbec nesedel /55%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zmizne niekedy tá bolesť?“ – „Nie. Ale zmení sa. Tá ťažoba je stále s tebou, ako tehla v kabelke. Ale dá sa s tým žiť. A niekedy dokonca pozabudneš.“ Strhujúci herecký výkon nežnej, sexy, chápavej mamy Nicole Kidman na mňa zapôsobil tak, ako podobne bravúrny výkon Kim Basingerj v nie nepodobných Dverách v podlahe. Aaron Eckhart jej zdatne nahráva. Zapôsobil na mňa tiež kvalitný scenár (podľa divadelnej hry), ktorý bez hystérii a veľkých slov líči život manželského páru, snažiaceho sa vyrovnať so smrťou 4-ročného syna. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Precizní drama, jež stojí v první, druhé, třetí až bůh-ví-kolikáté řadě na skvělých hereckých výkonech naprosto všech. Dokonalá Kidman, přesvědčivý Eckhart, vždy sympatická Wiest a překvapující Teller. Rozehrávají uvěřitelnou a silnou hru, která se nezdá, ale má co nabídnout... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Všechno důležitý z celýho filmu by se dalo shrnout do pár vět. Tady je to roztahaný do 88 minut. Po herecký stránce je to slušný, Nicole Kidman mám docela rád a tu postavu jsem jí prostě věřil. Aaron Eckhart, od kterýho jsem to teda moc nečekal, zahrál taky celkem uvěřitelně. Jinak film má i nějakou atmosféru, ale celý to strašně pomaličku plyne, až to dojde k takovýmu nicneříkajícímu konci. Ty 3 hvězdy tomu dám, ale řikám si, že jsem asi až moc hodnej. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

I přes luxusní obsazení a mimořádně závažné téma ve mně Králičí nora nezanechala hlubší stopy. Jako rodič potvrzuji, že neznám horší situaci než ztrátu dítěte, jako filmový divák tvrdím, že znám spoustu filmů natočených vynalézavěji a s lepším scénářem. Celkový dojem: 60 %. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Hodně depresivní drama, točící se okolo neveselých témat, podpořené dobrými (ale ne skvělými) hereckými výkony. Nicole Kidman v roli matky, která před necelým rokem ztratila své jediné dítě, místy přehrává o sto šest, naopak Aaron Eckhart je ve svém projevu o poznání umírněnější a životní situaci jeho postavy jsem mu uvěřil. Na mnoha místech je poznat divadelní předloha a na prknech měl příběh také zůstat. Nefungovala na mě ani jedna dojemná scéna (dobrá, jen Aaron Eckhart venčící psa), tudíž na mě Rabbit Hole neměl žádný emocionální dopad. Podle mého je tu až příliš zbytečných scén a vedlejších dějových linií (prodej domu, komiks...), které jen odvádějí pozornost od hlavních postav a příběhu, ale od něj také nelze čekat něco výjimečného. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Další příběh, který si hraje na vaše emoce. Jenže ztráta dítěte tu byla už tolikrát, že mi to příjde obyčejné. Film zachraňuje pár scén a kupodivu Aaron Eckhart, který vydá více emocí než Nicole Kidman, která je celou dobu pasivní a uzavřená. Nejvíc mě zaujal "Rabbit Hole", aneb vztah mezi matkou zesnulého dítěte a klukem, který měl automobilovou něhodu, u kterého zesnul právě její syn. Bohužel vztah nebyl více rozvinut a film tak spadá do škatulky průměrných. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: David Lindsay-Abaire | Hudba: Anton Sanko | Produkcia: Nicole Kidman, Leslie Urdang, Gigi Pritzker, Per Saari, Dean Vanech | Distribúcia: Lionsgate | Štúdio: Olympus Pictures, Blossom Films, Odd Lot Entertainment | Rozpočet: 5 miliónov $ | Tržby: 3,409,780 $ || ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Pomalá, komorná štúdia charakterov ľudí, ktorých pokorila bolestivá strata. Nicole a Aaron sa snažia navonok pôsobiť ako dokonalí manželia, ktorí sa zmierili so svojím neľahkým osudom, no nazeraním do ich nezmyselného života, pozostávajúceho zo spomienok, je to tak nenásilné, pomalé a smutné, že som ako divák ich príbeh úplne prežívala. Najradšej mám tie rodinné konverzácie a hádky s tým spojené, nasiaknuté iróniou a neporozumením, ktoré sú akoby vystrihnuté z reálneho života. Nečakala som veľa, no Kidman a Eckhart ma svojimi výkonmi katapultovali a aj tu je jasne znázornené, ako dokážu herci, ktorí sa vžili so svojou postavou, pozdvihnúť neoriginálny námet. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré a hlavně velmi intenzivní drama. Nic pro diváky empatiky, protože těm by to mohlo rozhodit celý jejich křehký svět. Pět superlativy na Kidman a Eckharta by bylo nedostatečné, ale je zajímavé, jak ideálně je doplnila jen na minimálním prostoru Sandra Oh. Na závěr jsem si pomyslela, že je to vlastně velmi dobrá hra a ona je to skutečně hra. Tak jsem se přeci jenom asi už něco naučila. Formálně to mělo stejný nápad na ukončení jako Frankie a Johnny. Dabing je samozřejmě průser kdykoli kdekoli otevře pusu Lucka Vondráčková, ale to člověku tu druhou nominaci Nicole na Oscara fakt nenaruší. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nebudu chodit kolem horké kaše a napíšu to rovnou - tenhle film mě emocionálně odrovnal. Zřejmě nejvíce by se můj zážitek dal přirovnat k filmu Brothers. Zde také všichni hlavní hrdinové předvádí naprosto brilantní výkony a my jakožto diváci jen čekáme, kdo bouchne dříve. Bohužel se bojím, aby Rabbit Hole neskončil stejně, jako Brothers - bez nějakých ocenění, jen pár nominací… Protože takový Aaron Eckhart by si (minimálně) nominaci rozhodně zasloužil, stejně jako Nicole. Po hodně dlouhé době mi přišlo, že konečně vidím pořádné drama ze života, které má skvělý děj, skvělé herce, parádní scénář… zkrátka a dobře, vše funguje na 100 %. A proto mé hodnocení nemůže být menší. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ztráta bolí. Psa, partnera, dítěte. Překročit ji, je snad ještě bolestnější. Táhlé záběry na truchlící manželský pár nemusí sednout úplně každému, a co na tom, že některé vedlejší linie postrádají gradaci a vývoj? Režisér Mitchell, známý kontroverzními kousky Hedwig a Angry Inch a Shortbus, zachycuje ono vzduchoprázdno, které se hluboce usadilo v jednom manželství. I tak někam směřujeme, pozvolna, potichu. Ona díru po dítěti z různých úhlů zkoumá, on hledá cestu nahoru. Společně to ale zatím nejde. Není to žádný přelomový film, ale má dva silné koně v závodním poli, Nicole Kidman a Aarona Eckharta, díky kterým je tahle látka lehce nadprůměrná. I když kritiky víc zaujala australská držitelka Oscara, která se nebojí rýpnout do Boha, proplesknout jinou matku v obchodě a rozdávat falešné úsměvy těsně před zhroucením, výborný je i její herecký kolega. Nehysterické, uvěřitelné. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Měla jsem strach, že půjde o citové ždímání, které se nakonec nekonalo. Podobné téma už tu bylo zpracované nesčetněkrát. Tento film stojí především na hereckých výkonech Nicole Kidman a Aarona Eckharta, kteří tvoří skvělý herecký pár. Film má velice pomalé tempo a vím, že za chvíli si na film ani nevzpomenu, nezanechá totiž ve vás naprosto nic hlubšího, přesto si myslím, že ty 4 hvězdy si film zaslouží. Jedná se o dobré komorní drama. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

S přihlédnutím k tématu asi nejvěrohodněji zpracovaný snímek; herectví Nicole Kidman je prostě úchvatné (Eckhart zdatně sekunduje), a celé to člověka nutí přemýšlet nad tím, jak blízko pravdy se ve skutečnosti daří režisérovi přibližovat. Já bych si dovolil tvrdit, že o moc blíže to už nešlo. Nechal jsem se příběhem pohltit a zažil nezapomenutelnou emocionální bouři. Skvělé. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Prečo si Boh nejakého anjelika nevyrobí?"...Nicole Kidman sa s pribúdajucimi rokmi mení na "plastic barbi", no vďaka za to, že jej herecký prejav sa nezhoršuje a je stále rovnako dobrý ako kedysi. Poniektorí užívatelia spomínajú, že film je robený podľa divadelnej predlohy a je to aj trochu poznať, pretože film je založený v prvom rade na hereckých výkonoch a dialógoch. Príbeh je komornejší a prináša pohľad do rodiny postihnutej tragédiou. Našťastie sa ocitáme v čase "8 mesiacov po" a sme tak ušetrení citového vydierania. Emócií ponúka film aj tak dosť. N. Kidman tu od mnohých dostáva poklony za herecký výkon, ktorý samozrejme chválim aj ja, ale A. Eckhart sa m i zdal ešte lepší. Slabšie štyri.70%. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

A opět stesk. Soužení, hledání se - a hluboký ponor do mozku, protože jen tam lze hledat odpověďi. Rodiče se zářezem na ruce. Symbolem smrti a totálním vyčerpáním. Chtělo by se vyřvat z podoby, neboť tahle situace je nestravitelná, pulzující, smrtelná. A jestliže Kidmanová vytvořila chladnou sochu (která neopečovává zážitky, nýbrž je bortila) a dostalo se jí chvalozpěvu, co potom Aaron?, ptám se. Muž jako hora, hulič, táta? Pro mě hrdina. Nebál se brečet. Člověk na svém místě. 65% ()

Reklama

Reklama