Reklama

Reklama

Velké podmořské dobrodružství 3D

Trailer
Velká Británie, 2009, 81 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Fascinující výlet do světa pod hladinou z dílny legendy Jeana-Michela Cousteau přináší životní kino zážitek ve formátu 3D.  Napínavá a dlouhá cesta mořské želvy napříč světovými oceány nabízí vedle dobrodružství i úchvatný a unikátní pohled na barevný mořský život. Díky technologii 3D se návštěva kina stane doslova potápěčským zážitkem. Cestou na druhý konec světa provede želví průvodkyně diváky kalifornským chaluhovým lesem, australským Velkým bariérovým útesem a mexickou Roca Partida – domovem tisíce žraloků. Budeme svědky jedněch z nejúžasnějších podívaných pod vodní hladinou: pokocháme se baletem mant, doprovodíme vznešené procesí kladivounů, z úkrytu budeme sledovat nelítostný lov perutýnů, zafandíme delfínům při fotbalovém zápase a pozdravíme největšího kytovce na planetě Zemi. To a mnoho dalšího zažijeme při našem velkém podmořském dobrodružství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

iamek 

všechny recenze uživatele

První snímek ve 3D, který využil naplno možnosti 3D technologie. Podmořský svět je nádherný, barevný, vzrušujicí, dramatický ... Jen škoda nudného stylu vypravění z pohledu želvy. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že mám doma malou dcerku předškolního věku, musím uznat, že společné sledování tohoto filmu mě dostalo. Nádherná barvitost, podmanivá při nebezpečí až hororová hudba, dává filmu grády. Je pravdou, koukat na to sám, asi bych to po pár minutách vypnul, ale děti to zaručeně pobaví, a pokud na to budete koukat s nimi, pobaví i vás. Nečekejte žádný naučný dokument, nýbrž spíše vizuální pohled pod mořskou hladinu (hrající si delfíny, lovící žraloky, velryby, kosatky atd. atd.) ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Vyborny 3D a fantasticky podmorsky svet plny fascinujicich tvoru, ale ten pribeh to fakt kazi ( a sceny s lachtanama a tou hudbou je fakt wtf ) .. ale verim, ze pro mnoho deti se tohle muze stat zazitkem na celej zivot ( take diky nekolika takrka hororovym scenam ) - takovej ten film, na ktery nostalgicky vzpominame a nezapomeneme na nej... me by se k tem obrazkum hodil klasickej dokument, ale co uz. [6/10 říjen 2009] ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Slabý průměr, snad dost dobrý pro menší děti. Komentář ubohý, jako by ho mluvilo dítě bez slušné zásoby slovních obratů. Se jménem Cousteau bych očekával podstatně lepší kvalitu verbálního sdělení. Aby snímek vyčníval nad průměr, je bezpodmínečně nutný obsahově hodnotný komentář, pokud možno s vybraným typem a zabarvením hlasu. A nemusí to být nutně vždy hlas mužský. Vždyť mnohé ženské hlasy jsou také přitažlivé, intonací výrazné a nezaměnitelné. Tak se ale v případě tohoto CZ dabingu nestalo. Bohužel "pouze" 3D obrazové ztvárnění nestačí k tomu, aby snímek splňoval vysokou dokumentární kvalitu, byť se jedná o pro nás suchozemce velmi atraktivní podmořské prostředí. Mám pocit, že dnešní divák bohužel dnes hodnotí hlavně 3D obrazovou "show" podívanou, ale skutečná obsahová (ne)hodnota 3D filmů mu uniká. Hm, ... možná obsahovou hodnotu už nikdo nežádá. Já ano ... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Kamera - Gavin McKinney. Hudba - Christophe Jacquelin. CITÁT - Náš pohled na oceány se musí radikálně změnit............ Žraloci si jídlo velmi vybíraj a nepozřou vše. Například lidi. Nádherné podmořské záběry a velmi povedená hudba. Želva, průvodce světem žraloků je dobrý nápad. Seznámí nás hned z několika druhy těchto mořských zvířat. CITÁT - Prosím zachraňte žraloky!!!!!..... ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Nádherný , místy audiovizuálně fantastický 3D zážitek ze života podmořských živočichů , který lehce sráží příliš dětsky pojatý komentář Zlaty Adamovské , absence příběhu a přílišná stopáž. Ale i tak vřele doporučuji! 82% ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Jakožto hater 3D jsem si zašel na tento dokument, a co se nestalo byl jsem mile překvapen, ale zároveň jsem se utvrdil v názoru, že 3D jedině v dokumentech. Tam to má jakž takž smysl. Ale i tam se to časem zajídá a hodina a půl na dokument je strááášně moc. Takže neurazilo. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Konečně chytlavý dokument, který docela slušně využívá potenciálu 3D a nabízí kromě oslňujícího vizuálu i hodně povedenou hudbu. A komentář Zlaty Adamovské byl jen příjemnou třešinkou na dortu. ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že podmořské barvy jsou naprosto ideální pro stvoření 3D,tak celkově vizuálně to bylo samozřejmě krásný. Jinak jako samotný dokument to mohlo být kratší - taková hodinka čisté podívané by úplně stačilo ()

M-arta 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení - už první záběry mě tak překvapily a dostaly, že jsem pomalu zamáčkla slzu v oku. K potápění jsem se nedostala pěkně dlouho a najednou byl celý ten magický svět pod hladinou zase všude kolem, v plné kráse a k pocitu absolutní realističnosti chyběl snad už jenom nějaký ten tlak v uších a slano v puse :-))) Moje nadšení a velký zážitek pak nezkalilo ani to, že samotný film ani celá 3D animace vlastně nejsou až tak superdokonalí. Některé trojrozměrné záběry člověku třeba dost rozhodí odhad skutečné velikosti objektů a to mě místy trochu mátlo ( přišlo mi to patrné zvlášť u velryb). Ale to jsou vlastně méně podstatné věci - jako největší slabinu Velkého podmořského dobrodružství vnímám lehký rozpor, který vznikl nejspíš tak, že si tvůrci moc neujasnili, komu chtějí film přizpůsobit: na jednu stranu to působilo jako rodinný film pro nejmenší, kde pro jistotu nesmí být žádným predátorem zkřivena ani ploutvička a vypravěčku musíte brát trochu s rezervou... a na druhou ta šílená délka snímku a občasné méně příjemné prostoje, které by žádné normální dítě nemělo šanci vydržet. Nebýt této "kosmetické" vady, byla bych snad věřila, že se kinematografie posunula někam za hranici sci -fi a nadšením bych se nejspíš vyvznášela ze sálu :-) ale i tak: stejně jsem k tomu neměla daleko - super zážitek! ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

Využití 3D na fantastické úrovni, opravdu to nejlepší co lze ve 3D vidět. Škoda jen dětinského podání paměrně nudného "příběhu". Tohle silně strhává body, ale fakt, že to dokument přímo cílený na rodiny a děti nelze popřít - proto takovéto zpracování. Není to chyba, ale čirý záměr. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Sledoval som len v TV, takže som prišiel o 3D, asi to hlavné čo tvorcovia zamýšľali. Okrem krásnych záberov je to cestopis morskej korytnačky, ktorá stretáva rôzne zaujímavé živočíchy a rozprávkovým spôsobom ich predstavuje. Informácií nie je priveľa a forma je vhodná asi najviac pre deti okolo desať rokov. Škoda veľmi častého použitia nepatričných zvukov a ruchov, vrcholom bol zvuk, ktorý akože vydávala medúza. ()

Mackin 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument o životě v moři s překvapivě hlubokým 3D zpracováním. Zvolené formě o cestování mořské želvy přes jednotlivé oceány bohužel odpovídá i příliš dětsky napsaný komentář. To je ale opravdu jen drobná výtka, kterou bohatě vyvažují fantastické záběry rozmanitých, převážně větších mořských živočichů. ()

skinnee 

všechny recenze uživatele

Vizualne vynikajuce...skoda ze to nebolo ponate ako normalny dokument, ktory by bol informacne hodnotnejsi. Ale beriam, pre deti to musi byt zivotny zazitok. ()

DeLaMorte 

všechny recenze uživatele

Zhluboka se nadechněte a nechte se provést krásným podmořským světem!Tomuto filmu není ani co vytknout je to krása..snad jen možná zbytečná délka,ale nenudil jsem se a ve 3D přináší opravdový zážitek!Tak vydechnout... ()

Kracken 

všechny recenze uživatele

Průměrný dokument který se díky 3D efektu tváří jako něco víc. Hodně tomu kazí ten zbytečně infantilní komentář Zlaty Adamovské. Kdyby si tvůrci dali víc záležet na zajímavějších záběrech, nevěnovali se přihlouplému příběhu malé želvičky a nechali film bez komentáře nebo s titulkama a hudbou, jako je tomu třeba u Microcosmos, tak by udělali mnohem líp, ale to by zas nebyl film pro děti. Každopádně má první zkušenost s 3D filmem je v podstatě pozitivní. Určitě se na normální 3D film někdy vydám, ale určitě né na dokument o zvířátkách. PS: Kdybych předtím vykouřil jointa, tak bych možná jednu hvězdu přidal :) ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

V skratke povedane - bez 3D by to bola ohromna nuda pre deticky. Niektore zabery su vazne podarene ale kto mal moznost vidiet viac dokumentov o morskom zivote, toto nemoze povazovat za vec, ktora nieco prinasa. Miestami nemprijemny komentar nezachranuje ani snaziva ale pre mna nevhodna hudba a z celeho dokumentu z pohladu korytnacky som si naramne uzil len par veci a to napr. pohlady delfinov, a to vam priamo do tvare :-) . Tych 8€ nebola najlepsia investicia. Hodina by bola viac nez dost. ()

Reklama

Reklama