Reklama

Reklama

Jižní Pacifik

(seriál)
  • Velká Británie South Pacific

Epizody(6)

Obsahy(1)

Jeden oceán. 20 000 ostrovů. Čtvrtina světového vodstva. Výjimečná divoká příroda, kultura i historie fascinujícího oceánu a jeho tisíců ostrovů se odhaluje v tomto jedinečném dokumentu. Díky svým korálovým útesům, lagunám a dramatickým atolům představuje Pacifik cosi jako předobraz ráje. Spousta ostrůvků rozmístěných od Havaje k Velikonočním ostrovům skrývá bizarní překvapení. Region nabízí celou řadu úžasných zážitků: podmořské sopky, vyšperkované tropické útesy a nepřeberné množství rozmanitých živočichů. Vedle nich utvářejí podobu této oblasti také lidé, kteří si udrželi staré zvyky a způsob života... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (57)

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Vím, že je naše planeta fascinující. Snad více fascinující je téměř vždy to co nevidíme. Jako svět pod vodou. Krásný seriál doplněn výbornou hudbou, se kterou sem se u dokumentárních pořadů ještě nesetkala. Po prvním mnou viděném dílu dávám pět hvězd a nerada předbíhám, ale myslím, že zůstanou v tomhle počtu po všech šesti. ()

atms 

všechny recenze uživatele

Toto je první série dokumentů, kterou jsem shlédl dobrovolně a rád. Perfektní záběry, kterým se dalo občas těžko uvěřit, nádherná příroda a život domorodců a zvířat. Místy mě ale mrzelo, že se některé informace tak často opakovaly a přišlo mi, že se ani nejedná o klasický dokument, nýbrž o takový sestřih zajímavostí. Každopádně pro nenáročného diváka to byla poučná zábava jak se patří a taky mi pomohla u maturity z ČJ při psaní slohu :) ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ocean of Islands - první díl, jak název napovídá, pojednává o neskutečném množství ostrovů, které jižní Pacifik obsahuje a jedinečném životě, jež se na nich uchytil; Castaways - jižní Pacifik je tvořen velkým množstvím ostrovů, vzdálených od sebe několik tisíc kilometrů... jak se na tyto ostrovy dostal život?; Endless Blue - Pacifický neboli Tichý oceán pokrývá téměř třetinu planety a 1% z toho je země, takže se může zdát, že na život narazíte zřídka... ale není to pravda; Ocean of Volcanoes - sopky a zemětřesení se postaraly o to, aby v Tichém oceánu vzniklo množství unikátních ostrovů se specifickým životem; Strange Islands - nejlepší díl, který se soustředí na vybrané ostrovy a jejich unikátní druhy zvěře, které se přizpůsobily izolovanému životu; Fragile Paradise - povídání o tom, čím jsou ohroženy místní ostrovy a jejich život aneb proč na konec nezařadit depresivní díl, že ano...; Nudnější než ostatní dokumenty z produkce BBC, jelikož dost záběrů se zde opakuje. Tahle oblast holt nemá dostatek materiálu na šestidílný seriál. ()

Nyanka 

všechny recenze uživatele

Do čtyř let nebude žádnej tuňák a do čtyřiceti nebude spousta jinejch mořskejch ryb? No, jsem na to zvědavá, doufám, že se teda mýlej. Miluju BBC dokumenty a tenhle u mě vede na plný čáře. Člověk z Evropy si ani neuvědomí, čím je ta mořská tichá placka vším nabitá a už vůbec si neuvědomí, jaktože tam v těch ostrůvcích nějakej život je? Dokument poodhalí všechny záhady, vysvětlí téměř všechny otazníky. A co nejvíc - ty dechberoucí záběry vás prostě musej přilepit k obrazovce a nepustit! Doporučuji i zhlédnout Deníky z natáčení. ()

Chosé85 

všechny recenze uživatele

Velice rád sleduji dokumenty a obzvlášť o přírodě a dost dlouho jsem čekal na nějaký, který mě doslova omráčí. A teď to přišlo. Jižní Pacifik. Každý záběr doslova hltám a na každý díl, který přijde, se neuvěřitelně těším. Ostrovy ztracené uprostřed nekonečného Tichého oceánu s jejich živými obyvateli, jako jsou dravé housenky, palmový krab, obrovské kapradiny, pestrobarevní ptáci, krokodýli, kokosové palmy, úhoři (!) a....člověk! Nezapomenu, jak domorodci na Šalamounových ostrovech skáčí originální Bungeee Jumping:-) Skvost a každý týden pravidelných 50 minut pohlazení po duši.... ()

Zajímavosti (1)

  • Na začiatku každej epizódy znie pieseň “Somewhere over the Rainbow“ od Israel "IZ" Kamakawiwoʻole. (SeanBean)

Reklama

Reklama