Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Uprostřed nicoty nabízí nekonvenční směs komedie, dramatu a teenagerovské romance. Roztěkaného a problémového Doriana Spitze (Anton Yelchin – Alpha Dog) posílají jeho adoptivní rodiče na léto ke strýčkovi do malého městečka kdesi v Missouri. Bez jakékoli možnosti odsud uniknout musí pracovat v místním vodním parku, kde se seznamuje se svou novou kolegyní Grace Berry (Eva Amurri – Černá ovce). Grace si tu vydělává peníze na studia lékařské fakulty, protože se nedočkala pomoci od své univerzity, ani od své matky Rhondy (Susan Sarandon – Mrtvý muž přichází), která raději investuje peníze do Graciny mladší a krásné sestry Taylor (Willa Holland – O.C.). Není se tedy čemu divit, že když Dorian seznamuje Grace se svým plánem, jak si prodejem marihuany vydělat nějaké peníze navíc, Grace po chvilce váhání nabízí své služby jako řidička. Během léta jejich podnikání prosperuje lépe, než by oba čekali a vzniká mezi nimi velmi neobvyklé přátelství. Dorian se od Grace dozvídá o sebevraždě jejího otce i to, že její vztah s Taylor a Rhondou nebýval vždycky takhle špatný. Postupně si Dorian uvědomuje, že ke Grace cítí víc než jen náklonnost, té se však mnohem víc líbí pohledný světák Ben (Justin Chatwin – Válka světů). Mezitím v osamělé dospívající Taylor roste sexuální touha a dělá si zálusk na Doriana. Nakonec si tito tři mladí lidé navzájem pomohou nalézt v sobě sílu vypořádat se s nepříjemnými pravdami z minulosti svých blízkých a navíc dát smysl svým budoucím životům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

klertecka 

všechny recenze uživatele

"Není žádný nahoře a dole. Je jen svoboda a past." .. Hrozně sympatickej film o přátelství, dospívání, rodinných vztazích, svobodě, lásce, ... jen člověk nesmí zůstat moc na povrchu, aby všechny myšlenky objevil. A Anton Yelchin mě baví, moc mě bavííí...! Jeho postava Doriana v sestrách Grace a Taylor zanechala dle mýho obrovskou stopu... A ve mně taky. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatická "indie" podívaná, kterou svými výkony a přítomností pozvedávají o úroveň výš Anton Yelchin i rodinné duo Eva Amurri - Susan Sarandon. Přesto mě dějově snímek trochu zklamal, na těch 92 minut zasněné záběry nekonečně prázdné krajiny a modrého nebe nad vodním parkem, v němž Dorian a Grace pracují, prostě nestačí... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Život není lehký, život je svině. Americký nezávislý film to dokazuje v každém rodinném dramatu, s jakýmsi prvkem komedie, který se u nich objeví. A že jich je. Když to ale porovnám se Skandinávií, tak pro mě prostě většina těhlech americkejch dramat jsou obrovský průměr a to včetně legrace, kterou by si ve filmu přáli, ale mě ten decentní humor prostě nebaví. I když pravda, že tady se to občas docela pěkně rozjíždělo. Ale jenom občas. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Moje leto lásky, kamarátstva a kšeftov. Príjemná teen záležitosť, ktorá je však určená skôr indie milovníkom, ako stredoškolákom bažiacim po lacnom humore. Postavy sú dobre napísané a prechádzajú solídnym vývojom, pričom sa nutne nemusí odohrať nič extrémne prekvapujúce. Len sa žije život. Film má náboj, ktorý mu dodáva najmä Yelchin a fakt, že Dorian nie je žiadny outsider, ale dokáže sa na veci pozerať z nadhľadu a má v sebe iskru. Kľudne by som si pozrel ako by sa veci vyvinuli po roku nasledujúce leto v nejakom pokračovaní. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Škoda toho toho optimistického ladění, protože to trošku otupuje tu tíhu těch pasáží, které tnou do živého. Na druhou stranu, kdyby nebylo toho optimistického ladění, tak to bude jen další drama o ubohých trpících lidech bez východiska. Random nejsilnější obraz byl ten dům, ve kterém dealerové dál žijí, i když jim na něj spadl strom. Postava matky si zasloužila nějak víc potrestat. RIP Anton, nemůžu uvěřit, že už to bude šest let. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Představitelka Grace Eva Amurri je dcerou Susan Sarandon, která zde hraje její matku, i ve skutečném životě. (monolog)

Reklama

Reklama