Dora průzkumnice (TV seriál)
Dora the Explorer
Animovaný / Rodinný
Kanada / USA, 2000, 30 min
Plakáty
Dora průzkumnice je půlhodinový animovaný televizní seriál pro děti, ve kterém hraje hlavní roli sedmiletá holčička a její přátelé. Pořad je určen k aktivnímu zapojení předškolních dětí do hravého příběhu ve stylu dobrodružných počítačových her. V každém dílu Dora povzbuzuje mladé diváky, aby se k ní připojili a vydali se s ní za dobrodružstvím nebo na průzkumnou cestu s jasně definovaným cílem. Dora a její diváci musí na cestě k cíli řešit mnohé problémy a překonávat různé překážky. K tomu jim slouží mapa, na které jsou zakreslena místa se zastávkami. Dora, její diváci a přátelé každý díl zakončí charakteristickým vítězným tancem s popěvkem „Zvládli jsme to!“. Průzkumnice Dorka je revoluční dětský pořad, a to mimo jiné i proto, že v každém díle děti při sledování zapojí do hry a podněcuje je k reakci. Průzkumnice Dora rovněž děti seznamuje s anglickými slovíčky, vyzývá je k pohybu a poskytuje jim dovednosti a sebedůvěru, které jsou potřeba k překonávání překážek. (oficiální text distributora)
DinoRaptor
Seriál vyloženě pro menší publikum ale pobaví dobře.(11.5.2010)
lady01
Ač je synovi 18 měsíců, tak ho serial velmi zaujal a těší se na další díly. :-) Je to povedené.(23.11.2011)
adamulefa
Toto nie je veru ľahké hodnotiť alebo ešte k tomu aj komentovať! Mne to príde dosť otravné, jednotvárne a opakujúce sa, ale nemôžem Dore a Bootsovi odoprieť akú-takú jednoduchú zábavnosť a tiež aj (nenásilnú) vzdelávaciu hodnotu. Pesničky, farebné prostredie, veselé postavičky sa budú vašim deťom páčiť. Mojou najobľúbenejšou postavou je jednoznačne Swiper the Fox v tesnom závese za ním sa nachádza Señor Tucán a The Big Red Chicken. Najviac ma zaujala epizóda o abecede, keď hlavní hrdinovia pátrali po zmiznutých zvieratách :)(6.7.2011)
avril4234
Vyslovene trápny seriál s veľmi trápnymi a neskutočnými scénkami, či postavami (živý hovoriaci búrkový mrak, ktorý sa dá zahnať nejakou pesničkou a pod. nezmysly v každej epizóde), ale aký by seriál pre najmenších mal byť? :D Napriek tomu však pri tom dokážem sedieť (z nudy a vďaka môjmu putu k animákom) a pobaviť sa na tom. Pre mňa je to asi najtrápnejší seriál pre predškolákov, ale má na mňa nejaký zvláštny vplyv a neodpudzuje ma. Možno aj preto, že som si obľúbila tú opičku a hudbu :D(7.12.2011)
Slidger
Zbytečně dlouhé. Dalo by se to sfouknout během 10 minut a ne to natahovat pomalu na půl hodiny. Je to tak zdlouhové až je to nudné.(3.5.2012)
Sasuke_
Pro malé děti fakt zábavné. Ale já zas tak malej nejsem.. :P(29.5.2012)