Reklama

Reklama

Pravdivý příběh Mary Griffithové, bojovnice za práva gayů, jejíž dospívající syn spáchal sebevraždu, protože matka nedokázala přijmout jeho odlišnou orientaci. Adaptace stejnojmenného románu Leroye Aaronse, který vyšel v roce 1995... Bobby Griffith (Ryan Kelley) pochází z konzervativní presbyteriánské rodiny. Když začne dospívat, uvědomí si, že je asi gay. Svěří se s pochybnostmi o své sexualitě staršímu bratrovi, a tato informace se díky tomu dostane i k ostatním sourozencům a rodičům. Všichni jsou ochotni, i přes odpor k takovému překvapujícímu odhalení, stát při něm. Kromě matky. Mary (Sigourney Weaver) se s tím nedokáže smířit, je přesvědčená, že její syn spáchal hřích a chce, aby se změnil s pomocí církve. Bobby se rozhodne, že nejlepší bude odejít z domu a doufá, že matka najde způsob, jak ho přijmout takového, jaký je. Mary ale neochvějně trvá na svém, a tím dožene syna k sebevraždě. Nikde pak nedokáže najít útěchu, ani v kostele. V zoufalství se obrátí na komunitu gayů a zjistí, že podpora někdy přijde z míst, od kterých bychom to nejméně očekávali. (TV JOJ)

(více)

Recenze (131)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Také se mi nelíbilo televizní zpracování, které se snaží celý film degradovat na laciné dílo, ale přesto je dobře, že něco podobného vzniklo. Protože stále existuje příliš mnoho lidí, co se slepě oddávají náboženství a blahořečí je pro jejich údajné nabádání k dobru a lásce, ale pro samé recitování svatých knih zapomínají sami přemýšlet a vnímat lidi kolem sebe a skutečně se snažit dobro a lásku šířit. K tomu, aby si uvědomili, co je vlastně správné, je bohužel někdy přiměje jen podobná tragédie, když už je pozdě cokoli napravit. Snad filmy jako je tento alespoň trochu přispějí k tomu, aby si to někteří uvědomili včas. ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl pro moje oči jako jedna obrovská nakrájená cibule.. Nikdy jsem nechápala, proč lidi odsuzují homosexuály. Některým je to divné, některým to možná přijde nechutné, mně osobně se zase nelíbí takoví lidé, kteří jiné odsuzují jenom proto, že jsou na něco zvyklí a plní předsudků. Ale tady byla hlavním problémem víra.. Fanatická víra, která nedovolila matce syna pochopit. Je škoda, že si svoji chybu uvědomila až po jeho smrti, no, alespoň pak dokázala podpořit mnoho dalších gayů na cestě k jejich svobodě. Moc zajímavá je scéna, kdy se Mary "dohaduje" s reverendem o pasážích z bible - dokazuje to, že stačí jen trochu otevřít mysl a vyložit si některé věci i z jiné strany.. Tento film bych pustila těm blbečkům, kteří si z gayů dělají srandu. Ale vlastně jsou to blbečci, takže by jim to stejně nepomohlo.. ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Mulcahyho neoriginálny až necitlivý pohľad na vec devalvuje povodne silný leitmotív založený na smutnom "based on a true story". Výsledok je tak mixom autorského gýču presne podľa tých najhorších hollywoodských pravidiel s vycizelovaným herectvom Mrs. Ripley + Ryana Kelleyho a to všetko v tak tragických tónoch, až sa jednému chce zaplakať. Škoda nevyužitého potenciálu. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Pod tou lacinou hudbou a náboženskou propagandou se skrývá nesmírně silný příběh o mladém homosexuálovi nepochopeném rodinou. Ještě větší odpor k fanatickému náboženství chovám právě po shlédnutí tohoto filmu. Lidé jsou tak nesmírně ovlivnitelní.. Ty fanatické řeči po celý film mi dost vadily, ale chápu, že to k té době a tomuto tématu prostě patří. Sigourney Weaver standardně skvělá, Ryan Kelley mi do oka bohužel moc nepadnul. Homofóbové na čsfd a kdekoli jinde, styďte se. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Film mi byl doporučen před pár hodinami a mně to nedalo a musela jsem to stáhnout (a hned zhlédnout), už samotný obsah mě hodně zaujal. Na jednu stranu jsem nevěděla co od filmu očekávat, ale jakmile se film má dotknout tématu jako je homosexualita, je tak trochu jasné, jakým směrem se to většinou bude ubírat a tady ještě k tomu přidejte tu fanaticky věřící rodinu (nejvíc matku). Příběh je hodně silný, Sigourney Weaver a Ryan Kelley byli ve svých rolích naprosto famózní. Nejlepší část byla, kdy se matka (po smrti syna) snažila všechno pochopit a smířit se s tím, že byl její syn homosexuál. Pro mě je to jeden z nejsilnějších filmů, jenž se zabývá tématikou gayů. Jde vidět, že lidi to odsoudí jen kvůli pohledu na víru a další hrst to odsoudí proto, že nemají rádi homosexuály - co se týče víry, Váš názor (nikomu ho neberu), ale myslet si o někom, že není lidská bytost jenom proto, že je homosexuál, to je naprostá, ale naprostááá ubohost! Je mi z Vás na blití! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • V raném stádiu vývoje byla pro roli matky též uvažována herečka Suran Sarandon krátce poté, co získala Oskara za roli ve filmu Mrtvý muž přichází (1995). (_ksilt)
  • Ve filmu můžeme vidět, že se Bobbyho matka dívá na černobílý film. Když k ní Bobby přisedne, zmíní se o tom, že je to slavná scéna. Jde o scénu z Hitchcockova filmu Podezření z roku 1941, ve které vidíme Caryho Granta nést po schodišti otrávenou sklenici mléka. (pufina)
  • Keď v 20. minúte sedia a kňaz sa ich pýta, ako sa majú, tak po tom, čo Teri (Julia Mogerman) odpovie, sa kňazovi zmení golier. (maros336)

Reklama

Reklama