Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ariane a Hugo chtějí uniknout z rutiny svého desetiletého manželství. Začínají si připadat jako ten křeček, co se věčně lopotí v kole a proto se rozhodnou k zásadní změně - vymění si své životní úlohy. Ona je náhle šéfovou společnosti, půjčující stavební zařízení. On se zas pokouší převzít roli podomního prodavače šperků... Je ale život opravdu lepší, když ho žijete na druhé straně postele? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U nás se exekutoři u dveří střílejí, ve Francii je zvou ke stolu při společné večeři a vášnivě spolu diskutují. Následně v případě tohoto filmu se jim exekutor vyzpovídá, že má rád, když může lidi ve vypjatých situacích pozorovat a tak tu standardně krásnou Sophie Marceau a standardně zábavného Dany Boona napadne, že si vymění práci a pomůžou si v životně svízelné situaci tak, že zachrání upadající manželství, splatí dluhy a ještě si navzájem do svých prací přidají pár nových myšlenek a nápadů. Nápad par excellence, kterému ale chybí lehkost Francise Vebera. A mrak dalších francouzských tvůrců to holt se svojí průměrností nezachrání. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na Francii sice málo divoké, ale rozhodně fajn podívaná. Dany Boon zde po delší době nehraje úplně nemehlo a ten nápad, kdy si manželé vymění své role i včetně práce je hodně fajn. Nejlepší je však postava exekutora, který na tohle vše má dohlížet. Antoine Duléry je fakt borec a scény s ním patří k tomu nejvtipnějšímu, žel jich není tolik. Bavil jsem se, uteče to rychle, ale od Francie očekávam větší úder na bránici. 6/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Hugo jednal tak, jako 75% žen. Byl pro rozvod." Nejsem si zcela jist, zda bych chtěl jít v Hugových stopách a stát se lepší ženou než je moje manželka. Až si vytrhám přebytečné řasy, určím správnou polohu svých dvou vlasů a namaluju si nehty, tak o tom do hloubky popřemýšlím. Jsem zkrátka chlapák, kterého celkem bavilo Arianino mužství, Hugovo ženství i koučův přístup, ale těch důvodů pro zasmání jsem zase tak moc nenašel. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hodně slabé, skoro by se dalo říci, že ,,francouzská komedie'' už není tím čím bývala. A u komedie se Sophie mne to mrzí dvojnásob. Děj je vskutku jednoduchý a vše už tu bylo mockrát. On maká do pozdního večera ve firmě, ona prodává šperky a má na starost děti a domácnost. Jednomu jak druhému připadá, že ten druhý nic nedělá. Manželství se jim povážlivě naklání a tak dojdou k dohodě si na rok role prohodit. Ještě potud by to mohlo být dobré. Jenže tvůrci vše vzali zcela jednoznačně a tak se manžel nejen stará o děti a prodává šperky, ale nosí i růžové šaty... Ona prodává bagry a přináší do manželovy firmu jednu skvělou inovaci za druhou.... To vše je doprovázeno rádoby humornými scénkami z obou prostředí a bohužel vše bylo trapné. Sophiino pitvoření mně fakt štvalo. Závěrečná romantická brutka (ke které to celé stejně směřovalo) mi vpálila poslední kulku do čela... Takhle ne. Pokud chcete vidět svižnou komedii o záměně úloh muže a ženy v domácnosti, sáhněte po něčem jiném... Jediné co bylo na filmu krásné byla stále nádherná Sophie Marceau, těch jejích 47 by jste jí fakt nehádali ! Dvě hvězdy jsou max co dám . * * ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerně zdlouhavá, otravná a naprosto nepovedená komedie s herecky unavenou Sophie Marceau, která se do tohoto filmu zrovna dvakrát nehodila a má rozhodně navíc. Ani s jejím filmovým manželem Dany Boonem jí to neladilo. Zápletka s výměnou rolí ve stereotypním manželském vztahu je otřepaná a gagy zcela nefunkční. Nebylo se čemu smát. Málem jsem to nedodíval. Nikdy víc. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Malý nezávislý film to nie je, televízny film to nie je, komerčný film pre masy to tiež nie je. Komédia to nie je, dráma to nie je a psychologický film to už vonkoncom nie je. Málo pravdepodobne rozohratá zápletka sa nám snaží vsugerovať, že ak si vymenite s manželkou úlohy (ako sa to vôbec v reálnom živote dá?), tak sa začnete chovať ako žena a vaša žena zase ako muž. Prejaví sa to napríklad tým, že žena vás podvedie, pretože je mentálne zrazu muž, zatiaľ čo vy toho nie ste schopný, pretože začínate myslieť ako žena. Čiže ťažká psychológia ako od Bergmana. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka. Ústřední herecké duo je skvělé, navíc Sophie je i v pětačtyřiceti kočka. Pár dobrých vtipů, pár dobrých písní a Jaguar XF ve vedlejší roli - v rámci nenáročné romantické komedie určitě nadprůměr. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nebýt překombinované poslední třetiny, šla bych i výše, protože SM je prostě kus, i kdyby hrála prd a protože každá změna (téma, produkce, herci) se počítá. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Ukázka slibovala humornou podívanou v podání Sophie Marceau a Danny Boona, bohužel se to nějak celkově nevyvedlo a zbyla z toho jen průměrná komedii, jakých bylo natočeno ve Francii stovky. Danny Boon svůj komediální nezapře, Sophie Marceau je univerzální herečkou, přesto jsem si odnesl z kina pocit, že mohli tvůrci ze zápletky vymačkat více. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vychodzi napad bol dost infantilny, ale dobre. Viem si predstavit, ze by na jeho zaklade mohla vzniknut dobra komedia. Lenze vsetok humor je zalozeny na tom, ze sa on sprava, cim dalej tym viac ako zena a ona ako muz. To mi pripada sakra malo na dobru komediu. Nieco ako pokus o situacny humor tu uplne absentuje. No a ani spickovi herci nedokazali tak trivialne a milionkrat ohrane vtipky predviest zabavnym spôsobom. Zbytocny film. 4/10. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Príjemný na oddych ako stvorený film, zo zaujímavého námetu sa podľa mňa dalo vyťažiť viac, lebo na komédiu je to trochu slabé...škoda ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Francúzska oddychovka na tému: prečo si nevymeniť rolu otca a matky. Velice ľahúčko humorné, francúzsky nonšalantné, ale bez čerešničky, ktorá by to celé dostala na vyžšiu úroveň. PRE NENÁROČNÉHO DIVÁKA, V ČASE KEDY CHCE PROSTE VYPNÚŤ. **/*** ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Francouzská feministická komedie, která dělá z žen hrdinky všedního dne a z mužů povalující se grázly, co nevědí, jak to mají ženy těžké. Nicméně ono to docela funguje a přestože je to na komedii opravdu málo vtipné, tak Domácnosti naruby nechybí pohodová atmosféra, kterou u francouzských filmů miluji. Být to o deset minut kratší a vyhnout se natolik křečovitému konci, tak by to byla povedená oddechová záležitost. Každopádně za zmínku stojí herecké výkony hlavních představitelů a skvěle vybraný soundtrack. Moje hodnocení 45%. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Asi takhle, se Sophie Marceau bych ocenil i němý černobílý film, kde připravuje škubánky s mákem, následně je vyzvrací a pak po sobě umyje toaletu. Z toho lze poznat, že tentokrát o moc velký zázrak nejedná. Domácnost je průměrná rodinná lehce crazy-komedie, která netrpí velkou originalitou, láká diváka vyžehleným vizuálem alá videoklip 90.let a stojí a padá s ikonou francouzské krásy. Neříkám, že se nezasmějete, ale logika je velmi uvolněná, Danny to hraje přes citrónový ksicht, děti nic moc a soundtrack až na výjimky slabší. Závěrem, Sophie je stále holka-pokušitelka, ale jak zmizí z plátna a nepřijde do minuty vtip, přetáčejte. Manželé jsou tak nějak navzájem zničení svým společným životem, tak se rozhodnou prohodit si své role a spustí tak malé zemětřesení s velkými následky... 50% ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Vpravdě dementní děj má tenhle film, ale zase je natočen celkem svižně, takže to zas tak moc nesere. Ale raději vůbec nepřemejšlet. Sophie Merceauová nikdy nevypadala líp než v tomhle filmu! ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

K soužití partnerů je nejlepší zlatý střed a hromada kompromisů a hlavně nesobeckost. Tato milá komedie nás poučila o tom, že žena nemůže být mužem a naopak. Skvěle jsem se bavil, Sofinka opět nezklamala. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma o prohození rolí muže a ženy v manželství, kolikrát jsem se opravdu zasmál, na druhou stranu některé scény byli zase celkem trapné (zvláště konec u policejní stanice), takže za tři. ()

Reklama

Reklama