Reklama

Reklama

Extraterrestrial

  • Kanada The Visitors (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

April sa spolu s priateľmi odoberie na rodinnú chatu do Echo Lake. V danej oblasti pred pár dňami za záhadných okolností zmizla mladá žena, po ktorej na mieste činu zostala len peňaženka s dokladmi. Hneď v prvú noc ostane partia mladých ľudí v šoku. Z vesmíru na Zem dopadá neidentifikovateľné lietajúce teleso, označované ako U.F.O. Kúsok od neho nachádzajú stopy neznámeho tvora, ktorý nepochádza z našej planéty. Na túto noc už nikto z nich nezabudne ... (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (134)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Konspiračně hororová historka jak z Akt X (viz očividná narážka na závěr): archetypálně nevýraznou partičku puberťáků (on ji právě požádal o ruku, ale ona neví, kamarádka ji podporuje, kámoš kalí, jeho holka hysterčí) na odlehlé chatě honí a unášejí mimozemšťané. Přestože řemeslně je pobíhání po lesích natočeno slušně, zábavnost silně uvadá vzhledem k jalovosti hlavních postav (na rozdíl od skvělých vedlejších: paranoidního veterána Michaela Ironsidea a šerifa Gila Bellowse) i okoukanosti zápletky jako takové. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Na příchod v míru vám zvysoka seru!" Vláda Spojených států uzavřela dohodu s mimozemšťany. Oni si občas někoho odnesou, aby ho mohli rozpitvat, a když to přežije, vrátí ho zpět, na oplátku si lidstvo bude dál myslet, že je vládcem své planety. April se vydá se svým přítelem a nečekaně i s dalšími kamarády na chatu, kterou chce její matka prodat. Má za úkol udělat fotografie pro realitní firmu a navíc přivézt pár věcí svému otci, o které by nerad přišel. Problém je, že v oněch místech se začínají ztrácet lidé a zvířata hynou krutou smrtí. Když jsou všichni svědky havárie létajícího talíře, jejich osud je zpečetěn. Poslední kapkou je moment, kdy April jednoho z mimozemšťanů zastřelí. Střet s vetřelci je nelítostný a hlavní postavy v podstatě nemají šanci. Ač se zdají nelítostní a dojde i na anální sondu, v krutosti je nakonec předčí lidé. Vizuálně solidní snímek kazí jen občas rozkývaná kamera a noční záběry s roztřesenými baterkami. Napětí podtrhává atmosferická hudba, efekty nejsou špičkové, ale dostačující. Závěr připomínající Noc oživlých mrtvol si zaslouží samostatnou hvězdu. Zatím poslední snímek Emily Perkinsonové. Závěrečné titulky doprovází hit Spirit In The Sky v podání E. Johna. Nízkorozpočtové příjemné sci-fi. ()

Reklama

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy o mimozemšťanech a zvlášť horory. Tenhle film měl našlápnuto na perfektní snímek ale asi tak od 70 minuty si to pěkně posral a ten konec? U mě teda absolutně nezabodoval. Vizualizace mimozemšťanů byla fajn a objevovali se tam dost často, byl i nějaký ten gore. Herci ušli ale za zmínku nejvíce stojí asi Michael Ironside a jeho tričko s kachničkou. 55% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Extraterrestrial“ není až tak moc hororový snímek, i když se tam se snaží o to, aby vypadal trochu jako „Vetřelec“ Ani na chvíli tu gotickou tíhu nevzbudí. Nejspíš se pak osypete z příšerného konce, který by trochu mohl odkazovat na „Noc oživlých mrtvol“. The Vicious Brothers ukázali, že jsou možná znalci žánru, ale že dokážou natočit horor jenom proto, že jim na to někdo dá peníze a že ví, jaká jsou základní pravidla. To nic nemění na tom, že „Extraterrestrial“ je film, kterým ujeli mimo míru snesitelnosti. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Já prostě filmy o "Blízkých setkáních třetího druhu" miluju:) Extraterrestrial mi přijde docela podceněný. Jasně, obsahuje tu klasickou partičku mladistvých, která se nachází snad v každém současném hororu pro mladistvé publikum, tudíž charaktery postav i jejich styl zábavy tomu odpovídá. Ale snad kromě toho "douchebaga", který pořád žvatlal cosi sprostě, a nebyl schopen snad jediného slušného slova, byly ostatní postavy docela snesitelné. Snímek mi přišel zajímavý a napínavý od začátku až do konce, výborné triky a herecké výkony jsou také velmi slušné. V určitých pasážích bylo více než zřejmé, že některé scény tvůrci drze okopčili od parádního Ohně v oblacích. Zejména momenty při probuzení v mateřské lodi a jejím prozkoumávání. A závěr filmu... je vidět, že Amíci to mají vždycky posichrované:) V rámci "Alien Invasion" rozhodně zdařilý příspěvek do žánru. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • V závere filmu, pri upratovaní miesta činu, všetko vedie muž, ktorý má oblek a zapáli si cigaretu. Ide o odkaz na postavu "The Smoking Man" zo seriálu The X-Files (od r. 1993), ktorú pôvodne stvárnil William B. Davis. (Lukoh)
  • Během produkce scény "anální sondy" se filmaři obrátili na specializované a kvalifikované pracovníky v oblasti sond. (Lajty)
  • V scéne, kde April volá so svojím otcom, je na pozadí vidieť súbor s filmom Grave Encounters (2011), ktorého scenár napísali taktiež The Vicious Brothers. (Marceloo)

Reklama

Reklama