Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Podivná loupež (S01E08)

(epizoda)
  • Velká Británie The Incredible Theft (více)
TV spot

Obsahy(1)

Je nebezpečné scházet se v zoo s anonymními ženami. Průmyslník lord Mayfield připravuje ve spolupráci s britským ministerstvem obrany výrobu nového stíhacího letounu vynikajících parametrů. Aby mohl ve vývoji pokračovat, potřebuje vyšší finanční účast vlády, ta mu však po skandálu s údajným prodejem houfnic Japonsku nedůvěřuje. Rozhodne se tedy pozvat do svého sídla na víkend paní Vanderlynovou, v minulosti podezřelou ze spolupráce s nacistickým Německem, a použít přísně tajné plány prototypu letounu jako návnadu k jejímu dopadení. Na Poirota se obrátí znepokojená lady Mayfieldová a požádá jej, aby se také dostavil mezi hosty a nenápadně zajistil ostrahu tajných materiálů. Navzdory jeho přítomnosti však z dokumentace zmizí důležitá listina a Poirot musí zasáhnout. V sázce jsou zájmy celé Anglie. Během vyšetřování kapitán Hastings uplatní svou zálibu v rychlé jízdě automobilem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (39)

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podivná loupež vybočuje z Poirotových případů tím, že zde vlastně nedochází k vraždě, a v podstatě jde spíše o špionážní honičku za lupičem (okořeněnou o nacisty) než o detektivku v tom pravém slova smyslu. A právě tyto "klasické" detektivky s mordem, jeho následným řešením a odhalením vraha mám radši. Tím pádem se pro mě jako diváka Podivná loupež drží v průměrných vodách, byť závěr není úplně tuctovou záležitostí. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady je zajímavé snad až ono vyvrcholení, jinak nic moc, přitom na delším úseku by mohla zajímavost případu a jeho odlišnost od jiných případů mnohem lépe vyniknout, škoda, že Jepp tu plní jen úlohu inspektora- hlupáka, která mu v mých očích ne zrovna náleží. Jeden z těch slabších dílů " Zpátky hoši! Má u sebe puding! " ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U detektivek Hercule Poirota mám nejradši jeho vystupování, charisma a samozřejmě konverzační perly či bonmoty, které vždy dotvářejí řešení, někdy banálních případů a celkový dojem bývá výborný. Zde patří k nejlepším rozhovor se slečnou Lemonovou, kterou musím uvést úryvkem z jiné povídky : “ Miss Lemon looked blank. Poirot sighed, and missed the rich colourful imagination of his friend Hastings. Discussing a case with Miss Lemon was uphill work.“ . Jinak jde o dokonalou sekretářku, jejíž kartotéka nabývá dokonalosti státní knihovny. A teď rozhovor, který sleduje Hastings ležíc na gauči : Jedna dáma stále telefonuje, pane Poirote. Sakrblé, jaká strašná situace. Nemusíte být ironický, pane Poirote. Stále jsem jí opakovala, že jí s Vámi nespojím, protože mi neřekla jméno. Ano. Sdělila jsem jí že nepřijímáte anonymní hovory. Ale ano, slečno, někdy myslím, že má cenu přijímat pouze anonymní hovory. Ale, jak jí mám zařadit do naší kartotéky, když neznám její jméno ? Život především, slečno, kartotéka až potom. Hastings : Neměl byste si ji takhle dobírat. Nedokážu tomu odolat . :-) *** A jeden bonmot reagující na diskuzi o chybném obvinění Mrs Vanderlyn : Podle žabožrouta to nebyla. Žabožrout ví, že to nebyla ! ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát polevím a neohodnotím plným počtem, přestože to byl jinak moc hezký díl. Tentokrát za to může zpracování, tak zajímavého případu - 50 minut nestačí, chci sám případ řešit a ne jen čekat, kdy nám Poirot řekne jak na to přišel. Myslím si, že kdyby se tohoto dílu ujal někdo dnes, tak by to dopadlo mnohem lépe a nebál bych se říct, že by to mohl být jeden z nejlepších Poirotů, protože námět za to určitě stál. ... Ukradené plány letadla, blížící se válka, německá ambasáda, zamilovaný Hastings, anonymní telefonát, ... Ustupte chlapci, má v ruce puding. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Letadlo „Mayfield Kestrel“ je ve skutečnosti Supermarine Spitfire Mk. IX (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama