Reklama

Reklama

Suzanne je čtyřicátnice, žena doktora, matka dvou teenagerů, která žije na jihu Francie. Její nudný, měšťácký způsob života ji ničí. Rozhodne se vrátit ke své původní práci fyzioterapeutky, ve které byla skvělá, dříve než se rozhodla život věnovat výchově dětí. Manžel souhlasí a navrhne vybudovat její ordinaci vzadu za domem. Stavby se ujme dělník Ivan, bývalý vězeň. Když se s ním Suzane poprvé setká, je pohlcena náhlou a zničující přitažlivostí. Vzdá se všeho a zcela se oddá všepohlcující vášni. Jeden okamžik jí však stojí v cestě: ROZCHOD s manželem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (106)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Postavy mi byly nesympatické a jejich trampoty mi kvůli tomu přišli absolutně nezajímavé. Nicméně Kristin Scott Thomas ukázala ve všech možných scenách, že je dobrá herečka. Ale to k dobrému filmu bohužel nestačí. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Co se stalo s odvěkým receptem našich babiček „Když se ti zachce románku se zločinným stavařem, Barunko, vrať se domů, udělej si z manželova ptáka sbíječku a buď ráda, že je po dvaceti letech neutuchající buzerace vůbec ochoten ty tvé nulové kozy a plochou prdel ještě snášet“? Typická emancipovaná fantazie o rozmazlené, sobecké, amorální kurvě, která nikdy nemusela o nic usilovat a je tím k smrti znuděná. Osobité pouze naznačováním „Frantíci + zatmívačky + hnusní protagonisté = umněňý“ a úvahami o budoucím ději Sexu ve městě 3 (manžel je pozoruhodně podobný panu Božskému a ty prázdné kobylí ksichty se charakterově taky moc neliší). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco spálit za sebou všechny mosty vyžaduje odvahu, k vracení se mezi plameny postačí zoufalost.. Mám rád příběhy ze života, kdy osobní zážitky umocňují prožitek, ale trošku jsem se tady nemohl smířit s mezerami ve vývoji postav a tím zbytečně radikálním koncem. Kristin Scott Thomas v roli „puberťačky bláznivé“ přirozená, dychtivá i citlivá, zkrátka excelentní. Love is blindness, I don´t want to see... ()

TheRaven odpad!

všechny recenze uživatele

Dokonale hnusný film. Rozmazlená píča, která měla vše. Milujícího manžela, peníze (od manžela), rodinu, šťastný život. Ale pak jednou začala hárat, zbytky mozku byly umrtveny a „hurá, seru na všechny, nejdůležitější jsem Já“. Manžel (který je v tomto případě opravdu zcela kladnou postavou – teda bohužel až moc) se zachoval obdivuhodně, přesto to té děvce bylo málo. Ale tohle by asi nespravil ani ten přeražený nos. Nejlepší replika: „nebojte, jsem v rozvodovém řízení, SVOJE peníze nakonec dostanu (potutelný úsměv)“. A Kristin, že hraje dobře? No leda, že by hrála rybí ksicht, ale tak to asi být nemělo, nebo? Ale je pravda, že její zcela amorální postava vzbuzuje odpor na první pohled, tak třeba to tak bylo zamýšleno. Obdivuhodné je, že tvůrci dokázali ten zcela pokřivený charakter hlavní hrdinky během filmu ještě vygradovat a v druhé polovině filmu může divák už jen kroutit hlavou, když si představí, že tak mrzké stvoření má svůj obraz někde v reálném světě. Závěr už vše jen podtrhuje. Opravdu by mě zajímalo, jestli se najde divák, který by s hlavní hrdinkou sympatizoval. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Keď vášeň opantá človeka tak, že postupne stratí z pôvodného života a istôt takmer všetko. Uvedenú vetu výstižne ukazuje film Rozchod. Nielen vymazanie emočnej sebakontroly, ale aj deštrukcia rodiny. Bez ohľadu na následky, slepo za objektom vášne. Silné, presvedčivé. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Emocionální nálož se nekoná, strhující drama jakbysmet, ale buďme rádi i za to, co zbylo. Beru názory, že druhá polovina snímku místy vážně připomíná parodické pokusy o jakýsi reálný život v sociálně odlišném světě. Přesto převládá spokojenost.. To bylo tak: má prachatého manžela, zdravé dospívající děti, tučné (manželovo) konto, velký dům a spoustu volného času. Po dlouhých letech nicnedělání (mateřskou jest třeba si řádně užít, však víte) se ONA rozhodne vrátit k praxi fyzioterapeutky. Při vybavování ordinace narazí na NĚJ, námezdního dělníka. Zamilování je to hodně náhodné a poměrně bleskové, ale budiž. Ono vlastně je tu všechno tak trochu rychlé. Když se ale divák oprostí od toho hlavního, a to, že kvůli chudému trestanci dobře postavená žena pláchne od dětí i zřejmě spokojeného života (co by po dvaceti letech chtěla?), může si i přes mírnou křečovitost a příběhového mála snímek užít. Díky jisté prostotě, nekomplikovanosti, tahu na bránu a samozřejmě důkladně dávkovaným emocím od Kristin Scott Thomas je přesto tenhle schematický snímek nadprůměrnou sondou do života několika lidí. PS: Jsme v Evropě, takže někdo zase ocení několik poměrně explicitních sexuálních scén. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Naprosto realisticky vyvedený film o tom, jak se skvěle zajištěná a do té doby "šťastně žijící" žena ve středních letech nečekaně zamiluje a začne za sebou pálit mosty....Kristin Scott Thomas ve svých skoro padesáti letech obdivuhodná, postelové scény si může se svojí postavičkou klidně dovolit ( na rozdíl od svého o 5 let mladšího filmového partnera-tlouštíka) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rozchod je film, kde jsem fandil spíše manželovi Suzanne než jí a jejímu Ivanovi, do kterého se zbláznila v takové míře, že byla ochotná zahodit prakticky vše, co ji pojilo k předešlému životu. Samuel tu zpočátku nebyl vylíčen jako špatný manžel, který by se k ní choval nepatřičně, tudíž neměla nějaké zvlášť vážné důvody k tomu, aby jej opustila. Zkrátka nedokázala poručit citům a nevážila si ani toho, že ji byl její muž ochotný odpustit. Ten se ji poté snaží stůj co stůj získat zpátky a konec příběhu je vyhrocený až do extrému. Pro mě spíš průměrná záležitost za 3*. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když jsem poprvé viděl Kristin, byla smrtelně zraněná v Jeskyni plavců a se skomírající lucernou čekala v temnotě na záchranu od maďarského hraběte Laszla Almásyho - Anglického pacienta... Tehdy jsem se do ní zamiloval. Od těch dob jsem s ní viděl nejeden film a nikdy nezklamala. V tomto filmu hraje manželku vlivného lékaře. Je finančně zajištěna, má milujícícho manžela a dvě dospívající děti. Zcela náhodně se setká se řemeslníkem , který jim pracuje na domě a zamiluje se do něj. Její láska je pak provázena spalující vášní a touhou, která je Ivanem opětována. Suzanne se manželovi k tomuto vztahu přizná a ten jej zprvu nechápe..vždyť jeho žena měla vše, tak co jí přitahuje na řemeslníkovi a bývalém vězňovi? Suzanne sice manželovi slíbí ukončení vztahu, není však schopna svému slovu dostát. Když se pak rozhodne opustit rodinu a žít s Ivanem, z manžela se stane nepřítel protože ten začne využívat svého vlivu k represím vůči milencům... Kristin bylo v době natáčení filmu 39 a stále byla a je nádhernou ženou. Před kamerou se nestydí svléci, díky čemuž je film plný milostných scén, které ač jsou vášnivé - nejsou vulgární. Její herectví je tu na jedničku s hvězdičkou a to ještě podtrženou ! Ten námět, ač je scénář lehce šablonoidní mne opravdu zaujal. Suzanne měla opravdu vše. Manžel jí miloval, nehádali se... jen ten vztah byl časem takový mírně opotřebovaný a plný stereotypů. Ale tak to je ve většině manželství, zvláště u těch dlouhodbějších. Opravdu by jste byli schopni odhodit úplně vše kvůli té ,,pravé'' a opětované lásce? Dávám 4 obrazy. * * * * ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Paní, která si sebe nevážila, žila s pánem, který si sebe také nevážil. Jednoho dne si paní proto našla milence v Popelákovi. Paní mohla se svým milencem šťastně žít, kdyby paní a pán nebyli oba tak umanutí. Jenže přesně takový je život. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nie , láska hory neprenáša . Nemá totiž za čo !!! No a ešte by som rád dodal , že ak ste jeden z tých , ktorý žijú z výplaty do výplaty , nedoporučujem to pozerať . Hrozí ukrutná depka ! Idem si hned dať niečo veselé ! ( Film mám na mysli . ) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Európska verzia Falling in love naberá v druhej časti úplne iný rozmer ako empatickú spoluúčasť partnera, ktorý by mohol teoreticky chápať, že po 20 rokoch manželstva oheň vyhasol a vzplal zase niekde inde. Lenže do hry sa dostáva majetníckosť a sním spojený zvyk na partnera, ktorý bol na vašich financiách a postavení závislý. Už ale nie je. Suzanne ale nie je o nič lepšia ako jej manžel, tento spôsob života jej vyhovoval a zobudila sa trochu neskoro. Film by ustál aj dlhšiu stopáž, kde by sa mohol napríklad viac venovať deťom a osvetliť, prečo je syn chápavejší ako céra. Ale výkon KST dodáva nielen jej, ale celému filmu dostatočnú uveriteľnosť. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Největší síla spočívá na hereckých bedrech obou hlavních představitelů. Kristin i Sergi tvoří na první pohled sice nesourodý pár, ale v okamžiku, kdy mezi nimi přeskočí jiskra, je jim tohle naprosto jedno. Mají jen jeden druhého a co bude dál, to vůbec neřeší. Já osobně jsem jim to moc přál. ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšila a přesto předčil má očekávání. Zajímavý námět, perfektně napsaný scénář, skvělé herecké výkony - Kristin Scott Thomas je vážně výborná, vygradovaný konec bez zbytečného natahování. Brzy si to ráda zopakuji. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nic proti ústřednímu hereckému triu, ale problém mám hned v základu. Když ženská vychová s manželem dvě skoro dospělé děti, to opravdu nedokáže aspoň rámcově odhadnout, jaká bude jeho reakce na situaci „zamilovala jsem se do jiného, chci žít s ním“? A proč proboha je ta scéna ze závěru hned na začátku? To se autorka bála, že se na to jinak nikdo nevydrží koukat? Zvlášť když je závěr nejslabší částí filmu. Navíc autorka zcela otevřeně straní ženské hrdince, což značně omezuje skupinu diváků, které by se výsledek mohl líbit. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Minimalistický film s obdivuhodným výkonem Kristin Scott Thomas, hrající ženu, která hledá útěk z nudného (ale lukrativního) manželství v náručí muže, který má temnou minulost a ničím zajímavou budoucnost. Bohužel i přes minimální filmovou stopáž, se film nepříjemně vleče. Ale už jen kvůli Kristin stojí za vidění. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Toto je žiaľ film, z ktorého srší nedokonalosť a nesympatie k hlavnej postave. Nie k herečke, pani Thomas to zahrala dobre, ale konanie postavy je krajne nelogické a až odporné. 15 rokov nepracuješ, manžel ťa živí, dá ti luxus, a ty sa len tak pre aférku vzdáš kľudne aj detí a ideš preč s robošom. Nepochopiteľné a nereálne. A ten záver bol patetický a nedoriešený ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Po Neuilly jsme s mojí milou opět zvážněli a zavítali do MK2 Hautefeuille a nechali se unášet svižným psychologickým dramatem. Dovoluji si nabídnout srovnání s filmem Regrets, oba snímky spojuje blízké datum premiéry, přítomnost Yvana Attala a podobné žánrové a dějové zaměření. Po všech stránkách vítězí Partir. Především staví na vynikajícím scénaři, scénarista přesně věděl, co chce a jak děj vygradovat do závěrečného finále. Místy mi to zavánělo Truffautem a konec naopak Chabrolem. Při závěrečných titulcích jsem zjistil, že bylo ve filmu použito několik skladeb z filmu Žena od vedle, takže jsem se nemýlil v tom, že se tvůrci v Truffautovi inspirovali. Úsměv na tváři mi vyvolává fakt, že tohle francouzské drama je reprezentováno skvělými výkony Angličanky, Španěla a Izraelce :-) ()

Reklama

Reklama