Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Princ Viserys Targaryen požaduje, aby mu khal Drogo konečně splatil dluhy a dokonce pohrozí, že ublíží své vlastní sestře Daenerys. Příliš tak podcení málomluvného, ale divokého a nezkrotného vůdce kmene Dothraků. Za svojí drsnou výhrůžku ale musí Viserys draze zaplatit. Ned Stark, jemuž byla ponechána vláda nad královstvím, zatímco je král Robert Baratheon na lovu, se dozví tajemství zanechané jeho švagrem a královým bývalým pobočníkem Jonem Arrynnem. Ten byl podle své ženy Lysy Arrynové, sestry Catelyn, chladně zavražděn příslušníky královské rodiny, Lannisterovými. (Česká televize)

(více)

Recenze (23)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa osobne najlepšia časť prvej série. U mňa sa z "impa" Tyriona, nechutného sliediča, milovníka žien a alkoholu+zbabelca, stal chytrí malý muž, ktorý má dostatok rozumu (ale netrpí chamtivosťou ako väčšina), aby pomohol ríši, prekvapivo ma jeho charakter baví stále viac a viac, hoci z iného hľadiska ako na začiatku. Keďže je seriál postavený na tom, že za všetko môžu ženy :) a postava menom Princ Viserys Targaryen ma už fakt vytáčala, som rád, že dopadla tak, ako dopadla a dostala to čo si zaslúži... Zlatú korunu. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I'll never disrespect you again. I'll never be cruel to you again." Joffrey, známy v Siedmich kráľovstách ako veľký romantik, skladá svoje úprimné vyznanie Sanse Stark. Tento moment odporúčam dobre zapamätať. :D Inak znova, znova, znova budem tvrdiť to isté -ďalšia skvelá epizóda. ()

Reklama

killberrybil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dílů první série. Vzniká nový vztah, hlavně díky skvělé předloze a vhodným představitelům, který funguje velice dobře, a to mezi Tyrionem a Bronnem. Scéna, kdy Lord Stark vynese rozsudek nad Horou je skvělá a nešťastný Ned si získá další hromadu fanoušků. A na závěr korunovace :) ()

Tumbik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita po vynikající páté epizodě rozhodně neklesla. Další mistrně zpracovaný díl. Ned se ujal vladařských povinností, protože pan král si musí vyjet na lov... :D ale jako král by Ned neobstál - jedná spravedlivě se všemi - ať už je to člen nějakého významného rodu nebo žebrák z ulice - je až moc čestný na tuto funkci... :) ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po povedené páté epizodě šestka udržuje nastavené tempo a nabízí první smrt jedné z hlavních postav v teď už jedné z nejikoničtějších scén z celého seriálu. Máme tu pak i skvělou zkoušku bojem a vyniknutí Bronna, v budoucnu velmi sympatické postavy. Linka Starků na Zimohradě taky konečně, aspoň na chvíli nabírá spád s potyčkou s párkem divokých. Ned by byl dobrý král, kdyby neseděl v hnízdě hadů, jakým je Královo přístaviště. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Khal Drogo (Jason Momoa) vylije roztavené zlato Viserysovi Targaryenovi (Harry Lloyd) na hlavu, je jedna zásadní chyba. Zlato se roztéká při teplotě okolo 1 064 °C a běžný táborový oheň má teplotu zhruba 700 °C. (Duoscop)

Reklama

Reklama