Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 5

(série)
USA / Velká Británie, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Lena Headey, Peter Dinklage, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Kit Harington, Charles Dance, Liam Cunningham, Stephen Dillane, Sophie Turner, Owen Teale (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Joffrey, Tywin, Oberyn, Shae. Tyto čtyři násilné smrti dramaticky zamíchaly kartami na konci čtvrté řady. V zemi vládne podivný klid, kterého se pokusí zneužít ve svůj prospěch každý, kdo v Západozemí či v Essosu něco znamená. Na Černém hradě se John Sníh pokouší sladit požadavky Noční hlídky s příkazy od Stannise Baratheona, jenž se prohlašuje za právoplatného krále Západozemí. Cersei se mezitím ze všech sil snaží udržet v rukou otěže moci v Králově přístavišti, kde kličkuje mezi intrikami Tyrellů a sílící náboženskou sektou vedenou tajemným Nejvyšším vrabčákem. Jaime se vydává na tajnou misi. Zatímco Arya hledá za Úzkým mořem starého přítele, Tyrion je na útěku. Nebezpečí v Meereenu narůstá a Daenerys z rodu Targaryenů zjišťuje, že si její oslabené postavení žádá kruté oběti. (HBO Europe)

(více)

Recenze (70)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Logika hadr. Postavy detto. Sorry, ale Kiddo má pravdu. Beriem pomalú gradáciu deja, a aj cez dve vynikajúce akčné epizódy, ikonickú prechádzku uličkou hanby, aj štvorhviezdičkový pocit v závere, sú niektoré veci skrátka neobhájiteľné. Je to epické, je to úžasné, ale ten seriál za niekoľko rokov prišiel o 90 percent kvalitných dialógov a zhruba polovicu rozumu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po nemilosrdném season finale 4. sezóny jsem si po vánočním nepřetržitém maratonu musel počkat, aby pátá série byla vůbec první, jež jsem sledoval “up to date”. V tomto ohledu se naštěstí neneslo těchto zmiňovaných 10 dílů v tak burácejícím napětí jako dvě předešlé řady. Ale stále bylo nad čím polemizovat, stále se objevilo množství scén, kterými jsme byli odrovnáni a stále bylo co očekávat od sezón příštích. R. I. P. Stannisovi, i přes jeho krutosti a cestu za mocí bez jakýchkoli servítek, to pro mě byl jeden z nejsympatičtějších králů celého Westerosu. ()

Reklama

papadoce 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A sme doma. Po sérii, ktorá vsadila na šokantné momenty, surové násilie a väčšie množstvo prsníkov než má prasnica, prišli staré nudné hry o tróny. Keci, keci a zas len keci. Skutočne dobrého materiálu, ktorý posúva príbeh zaujímavým smerom bolo asi tak 5 maximálne možno 10%. Ku tomu sa zmenil český dabing pre tri dôležité postavy, čo neskutočne vyrušuje, keďže ide už o piatu sériu. Najlepšia epizóda bola práve tá posledná desiata. Niečo mi napovedá, že lepšie to už nebude, ale asi túto strastiplnú cestu dopajdám ešte kým sa usadím na zimohrad. Ozaj a je to stále menej a menej mystické a mýtické. Draky, obri, zombie, veď kto by sa tým zaoberal. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série je vizuálně rozhodně nejpodmanivější ze všech. Nejvíce působí jako vysokorozpočtový blockbuster spíše, než jako temný fantasy seriál ze středověku. Bohužel ale logicky tím pádem přes všechnu svojí opulentnost a eye-candy look ztrácejí postavy a především tempo celé série, které se nebetyčně drolí především uprostřed a je obrovsky znát, že tvůrci tak trochu vaří z vody a snaží se načechrávat něco, co by standartně bylo vyřešeno během 4-5ti epizod. A to ještě k tomu dost nešikovnou formou (religiózními prvky apod.) Závěrečné tři epizody zachraňují tuto sérii od zážitkového průměru. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šíleně nudné 2/3 série, kde se prakticky nic neděje. Někde tady jsem nad GOT zlomil hůl. A pak přišel Tvrdodomov, který mě neskutečně napálil zase dopředu. Moje pocity jsou z pětky tudíž značně rozporuplné. Na jednu stranu fantastický vizuál a konečně přicházející nemrtvý, na druhou stranu nudná vata, která trvá drtivou část celé série. ()

Galerie (673)

Zajímavosti (28)

  • Místo použité pro Daznakovu jámu bylo Plaza de Toros ve španělské Osuně, aktivně využívané pro býčí zápasy. (mikki089)
  • I zde se tvůrci inspirovali reálnou historií pro děj. Cersei (Lena Headey) se pokusila zneužít víru pro politické záměry a vyzbrojila Vrabčáky. Stejně tak i Konstantin roku 313 legalizoval křesťanství jako rovnoprávné náboženství a zároveň se jednalo o snahu sjednotit říši vírou. (ČSFD)
  • Tato epizoda vyžadovala vysoký rozpočet na CGI a dostala se do bodu, kdy štáb vizuálních efektů musel požádat HBO o další peníze. (mikki089)

Reklama

Reklama