Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco Tyrion vítá v Králově přístavišti návštěvu, Jon Sníh si na Černém hradě připadá nevítaný. Daenerys má namířeno do Meereen, největšího otrokářského města na východě. Arya narazí na starého přítele. (HBO Europe)

Recenze (24)

DrobekSKS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající úvodní epizoda. Jaime dostane od papá Tywina dárek. Ještě, že chudák starý Ned nevidí, co se stalo s jeho mečem. Sansa je pořád nešťastná, jak překvapivé. Jon se snaží přesvědčit staré kretény ve vedení Noční hlídky o tom, že je stále věrný. Daenerys je stále větší zloprdelnice a Arya s Ohařem to pořádně rozjeli! ()

pichta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Diel začal pekne zhrnutím predchádzajúceho, dôležitého, prakticky všetkého, čo je nutné pripomenúť si. Nové 2 Lanisterské meče a vzdor v starého Tayvina Lanistera doprovode ich hymny umocnil jeho pohŕdanie Starkami. Dorňan má štýl. Draci tiež, krásna grafika. Celkovo spracovaniu seriálu sa nedá veľa vytknúť. Jammieho nova plechovica mu dala punc. Johnovi je niekedy jeho pravdovravnosť a česť na škodu. ChainBreaker ide do dalšieho mesta a je blízko. Arya rastie aj tým, že zapichla ďalšieho... niečo sa v tomto dieli pohlo. Nie veľa, no udjalo sa niečo ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda čtvrté série mě sice nijak neohromila, ale ani nezklamala, přišla se slušným standardem. Zaujal mě hlavně rozhovor mezi Tywinem a Jaimem, zážitky dua Arya- Ohař a nová postava prince Oberyna. Zajímalo by mě, kdo je ten lstivý chlapík, který o sobě veřejně tvrdí, že je Daario Naharis, a proč mu to všichni žerou. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jamie si během seriálu projde hodně zajímavou proměnou charakterů... V první sérii je to namyšlený arogantní nesympatický píčus, potom během setkání s Brien se z něj stane drzý arogantní (a statečný) hrdina, aby se po návratu do Králova přístaviště stal slabým naivním podpantoflákem s pitomým účesem, se kterým Cercei zametá jak se jí zlíbí a který  dovolí drzému Bronovi aby si z něj kdykoliv utahoval. No prostřední charakterer mi byl překvapivě nejsympatičtější... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtyřka začíná velmi vlažně. V krátkosti nám jsou představeny s lehkým odstupem času všechny hlavní postavy. Jediná akční pasáž je ta s Ohařem a Aryiou na konci (bravurně natočená) a jinak defacto lehká oťukávačka a začátek na konci předešlé série. Zatím úplně chybí vše kolem Stannise a Greyjoye - možná lehce překvapivě, na druhou stranu víc příležitostí dostávají Lannisteři, kteří nezklamou. A to je ještě potřeba podotknout, že se možná klube zajímavé charakterní proměna Jamieho, kterému unikátní Brienne možná přece jen otevřela oči. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (3)

  • Producenti potvrdili natáčení 5. a 6. série seriálu dva dny po premiéře této epizody. (Polinecka)
  • Když se Aria Stark (Maisie Williams), jedoucí na koni se sirem Sandorem Cleganem (Rory McCann), zeptá, kdy bude mít vlastního koně, tak má v jednu chvíli nohy spuštěné nalevo, ale v dalším záběru je má spuštěné na druhou stranu. (kubixix)

Reklama

Reklama