Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 25
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Videa (305)

Trailer 25

Recenze (2 853)

H34D 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že když se něčeho chopí schopný štáb s dostatečným množstvím peněz a entusiasmu, je o půl úspěchu postaráno. Kvalitní výprava, která si nic nezadá s prvoligovou filmovou tvorbou a kopa vizuálních efektů nám před zraky předestírá okouzlující vizáž středověku, s atmosférou na pomezí pravé historie a mýtu. I přes to je Hra o trůny především drama, které je si plně vědomo, že hlavním tahounem musí být charaktery. Postavy jsou vždy něčím zajímavé a prochází určitým vývojem, takže divák nemá od počátku jasně rozložené karty... Dívá se na to skvěle, je to fascinující, vtahující, chytré a nesmírně propracované. 9/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Noční poluce fanoušků fantasy dostaly reálné kontury, a tak tu teď všichni můžeme sborově masturbovat a ulepenou rukou chrlit superlativy, jak se povedlo tu Martinovu Dunu skvěle vizualizovat. No, bylo už načase, aby někdo ukázal paní Rohlíkové, že nezletilý dement v lenonkách není to pravé ořechové, a že by měla okamžitě odinstalovat Word a nadále se věnovat výhradně charitě! A nám nezbývá, než se modlit ke Starým bohům, ať to Džordž po téhle injekci konečně dopíše, a ať HBO neustálým opakováním deset let starých sraček do té doby nekrachne. Ale abych nebyl zas až tak pozitivní, jako zbytek stáda, dovolím si na závěr poukázat na celou řadu negativ a nedostatků tohoto seriálu, kterou ve své tuposti a nesečtělosti tak velkoryse přehlížíte. Takže: . ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

1. séria- 80%. Veľkolepý historický seriál z produkcie HBO, ktorý sa celkovým pojatím odtrhol od konvenčných, hollywoodskych, melodramatických trhákov a otvorenou (i samoúčelnou) brutalitou, sexom a vulgárnou výrečnosťou uspokojí súčasných konzumných divákov. Fantasy tu hrá druhé husle a slúži skôr ako pozadie pri rozohrávaní kráľovských intríg a hašterení významných rodov. V scenári je až príliš veľa postáv, čo spôsobilo, že mi niektoré začali byť ukradnuté a jednoducho ma ich motívy nezaujímali, no tomu sa zrejme pri tak obsahovo bohatej knižnej predlohe nedalo vyhnúť. Odhliadnuc od toho, oceňujem monumentálnu výpravu, úchvatnú úvodnú titulkovú sekvenciu (s peknou hudbou), znázorňujúcu všetky rozdielne kráľovstvá, kvalitný scenár, ušetrený od patetických predslovov a najmä ma seriál okamžite vtiahol do rozvrstvených dejov (Zimohrad, Zeď, Kráľove prístavište, ...) Z hereckých výkonov mi nesmierne vyhovel Jason Momoa v úlohe neľútostného Khal Droga (zvláštne, že po zhliadnutí Barbara Conana som jeho hereckú charizmu značne spochybňovala), ďalej čestný a spravodlivý Sean Bean a Peter Dinklage čoby sarkastický, vtipný Tyrion. Pochmúrna stredoveká atmosféra vyráža každým záberom, avšak kto očakáva hlavne fantasy, mal by si radšej po stý raz pustiť Pána prsteňov, pretože Hra o tróny je najmä - do historického kontextu zakomponovaná - drsne realistická story o kráľovských intrigách s občasnými fantasy vsuvkami. Obľúbené postavy - Khal Drogo, Eddard Stark. 2. séria- 60% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

2019: Když mně prostě přijde, že se tvůrci systematicky soustředí na ty nejméně zajímavé věci a postavy. Všichni, kdo brečí, že je poslední série strašná, by se měli podívat na to všechno předtím a uvědomit si, že poslední série se od těch předchozích skoro nijak neliší. Například doufám, že pokud si někdo stěžuje, že bitva o Winterfell nedává strategický smysl, tak že na to neváhal poukázat taky u bitvy bastardů. A o milionu dalších uspěchaných skoků, mizejících postav a nenavazujících spojů se mi nechce rozepisovat. (Ale abych nekecala, tak jsem měla pár oblíbenců, na jejichž přítomnost jsem se těšila: Jaqen H'ghar, Brienne, a řekněme, že i Tormund, to jsou ovšem vedlejší postavy, které nemají svoje pořádné oblouky a ukáží se jednou za sto let, což mě ve výsledku frustruje, a z "hlavních" postav jenom lord Varys a ser Davos. A to je dost málo na to, aby to zahnalo neodbytnou myšlenku, že je to celé dost hloupé a neuspokojivé. Osobně bych tam vůbec nemusela mít Daenerys, která mi šla na nervy svou nekonzistentní povahou a slabou hereckou představitelkou hned od začátku, a raději bych se dívala na šedesát hodin zombíků ve sněhu prostříhaných s vyřezáváním obličejů v Braavosu. P.S.: Ještě jsem chtěla říct, že soundtrack je na celém tom kolosu asi to nejzajímavější, ale ve dvou (nejzásadnějších) momentech mě totálně zklamal: výbuch The Great Sept of Baelor a smrt Nočního krále. Obě ty skladby také v kostce vystihují celý seriál: ambiciózní přespřílišná snaha hrát si na překvapivé vysoké umění, ovšem soustředěná pouze na formu a v žádném případě na myšlenku. --- 2022: Po přečtení knižní předlohy si to dávám znova a můžu teď říct, že část mých původních výtek lze s čistým svědomím hodit na Martina a že to tvůrci při adaptaci zvládli vlastně docela dobře. Souhlasím se spoustou věcí, které vynechali a zjednodušili, (ale pořád je nesnáším za to, kolik násilí, respektive znásilňování si tam přidali a jakým způsobem), protože Martin je jak splašené dítě v obchodě s hračkama a rozhodně ty jeho nekonečné a nikam nevedoucí odbočky k různým random postavám (Victarion například) potřebovaly zkrotit, přepracovat nebo prostě zrušit. Ale pořád platí to, že zhruba někde ve chvíli, kdy se k otěžím dostane Ramsay, si tvůrci nechali moc vlézt do hlavy ta označení, že dělají nejlepší televizní show ever, a pokoušeli se trumfnout sami sebe těžkopádně až nesmyslně. Nakonec tedy můžu říct, že mě GOT/ASOIAF na jednu stranu strašně baví a takřka proti mé vůli si vyšlapalo trvalé místečko v mém srdci, ale zároveň bych mohla (a taky jsem to již učinila, promiňte mi sestro, Sáro a každý, kdo se dostal do mé blízkosti, když jsem četla Hostinu pro vrány a Tanec s draky) celé dny vyjmenovávat, co mi na tom pije krev. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po pravde receno, mam z toho drobet rozpacity dojmy. Na kazdy novy fantasy se tesim a obzvlast takovy, ktery ma hodnoceni pres 90 a v podani HBO to je radne brutalni, skvele natoceny, se zajimavym a kvalitne hrajicim hereckym obsazenim, kde nikdo vylozene nevycniva, perfektnima filmovejma trikama a bohuzel spoustou kecu. Rek bych klasickej problem HBO, kde sebezajimavejsi latku zabije zbytecnym diskutovanim. Tady totiz vetsinu dilu vyplnuje jen politikareni a reci a na bitky dojde jen minimalne, navic, kdyz uz se zaclo schylovat k nejaky ultimatni rubacce, tak sezona skoncila. Je to skoda, protoze ubrat kecy a pridat akci, mohla to bejt dokonalost. ()

Galerie (3 938)

Zajímavosti (470)

  • Natalie Dormer po natáčení posledního dílu 6. série při loučení se štábem dostala na památku jednu z rekvizit – korunku své postavy, královny Margaery. (patrik1177)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama