Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejen bojová umění patří k největším a nejstarším čínským tradicím. Jejich součástí je také bohatý jídelníček a jeho pečlivá příprava. Vařit může každý, ale jenom ten, který dokáže zvítězit v mistrovství o nejlepšího šéfkuchaře Číny, si zaslouží čepel „Ostří Dračí Hlavy". Své recepty a ještě něco ze své choreografie předvede Sammo Hung coby mistr šéfkuchař Wong Bing-Yi. (predators)

(více)

Recenze (9)

Fr 

všechny recenze uživatele

Kung- fu fotbal... Kung- fu Panda... Kung- fu mela.... a konečně došlo na žrádlo..... Já říkám ANO! Jako milovník obojího dokáži ocenit souboje s moukou a těstem. JESTLI DOKÁŽEŠ NAJÍT HARMONII S POTRAVINAMI, PAK MŮŽEŠ SKUTEČNĚ VAŘIT! Nad veškerým bojovým uměním ční úžasný kulinářský techniky a (zručnostní i vjemové) dovednosti. To ostatní je jen doplněk k hezkým ,,svůdným“ obrázkům pochutin. A myslím, že i Babica by měl problémy..... PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není tak špatné, jak jsem si předem myslel. Je to výborná oddechovka, kde se dozvíte něco o čínské kuchyni a shlídnete prostinký příběh, který je však docela slušně napěchovaný souboji, které jsou svižné, koukatelné, rychlé ... Prostě výborná oddechovka, jejíž jedinný neduh je, že se bere trochu víc vážně, než by asi měla a že zde právě jsem ty klasické "čínské-kungfu-vtípky" mírně postrádal. Ale řežba výborná, Sammo výborný a ten mladík v "hlavní-vedlejší roli" byl taky dobrej ... Sice hůř vařil, ale o to se líp mlátil ...:-) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Taková typická čínská komedie s prostým kuchařským příběhem a s tradiční závěrečnou soutěží, natočená v komediálním duchu, který tvoří zejména Stephen Chow, ale ani Sammo Hung se nenechá zahanbit a i když mu roky a kila stále narůstaj světelnou rychlostí a sotva se už vejde do kalhot, tak je to pořád nehoráznej borec, kterej při tom svým kung fu vypadá spíš jako tank, ale i tak je mrštnej jak lasička a neustále uštědřuje údery na všechny strany a nikdo mu nestačí, o to víc je pak škoda, že se dost často v tomhle filmu přesouvá do ústraní a nechává prostor mladším, který sice dokážou zabavit a jejich mnohdy infantilně vtipný scény takřka nevadí, ale Sammo je prostě Sammo a chybí, ale i bez něj to má hned několik povedených kung fu soubojů, ve kterých se tu hodně slušně prosazuje týpek s nejvíc tvrďackým jménem, který znám, Vanness Wu. ()

predators 

všechny recenze uživatele

To se takhle jednoho dne Sammo Hung šíleně nudil a ještě k tomu dostal ohromný hlad. (bodejť by ne, když váží přes metrák:-)) V telce zrovna dávali S Italem v kuchyni a jelikož se na tu hrůzu nemohl dívat, rozhodl se ukázat světu, jak se doopravdy vaří. No a aby se po vydatné večeři vlezl do kalhot, opráší několik svých chvatů a nakope zadky těm sráčům, co od nich dopoledne koupil tu "čerstvou" zeleninu. :-) Vypadá to, že Sammo ještě nepatří do starého železa a dovolí nám zavzpomínat na trochu té bojové klasiky a ...a prosím vás, kdo nemá rád jídlo? :-))) 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trochu kung-fu, trochu varenia, trochu srandy, nové tváre aj starí veteráni. Z každého rožku trošku. Scény v ktorých je Sammo sú u mňa za 3*. Aj napriek svojmu veku a váhe v bitkách pod vedením bratov Yuenových predvedie solídne kúsky. Miestami si evidentne vypomôže lanami alebo dablérom, ale stále to vyzerá dobre. Chvaty sú dynamické a maníci okolo schytajú pekne tvrdé rany. Hneď dvakrát Sammo pekne zmastí svojho vlastného syna Timmy Hunga. Snáď si to chlapec užil. A aj ohľadom varenia rozdáva Sammo pekné múdra. Škoda, že ten jeho učeň je nevýrazný, záporák Fan Siu Wong prehráva jak idiot a detinské pokusy o humor sú trápne. Celá tá súťaž vo varení postráda napätie, rovnako ako motivácia hlavného záporáka postráda nejaký plán. Celý čas vlastne len námatkovo otravuje a to je tak všetko. Okrem Samma, zopár cameo výstupov ďalších veteránov, bitiek niekoľkých receptov ma ešte bavilo sledovať nádhernú Ai Kago. Ale ani jej romantická línia príliš nefunguje. Výsledkom je mix viacerých skvelých ingrediencií, ktoré ale spolu nevytvorili príliš dobrú pochúťku. Je to len taká jednohubka. 5/10. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Docela ucházející mix komedie a kung-fu, ale nejvíce povedené je na filmu stejně to vaření. Občas se zasmějete, občas se budete nudit, ale Sammo Hung je stále vynikající. Celkově příjemný průměr. 50% ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

To nejjednoduší jídlo je nějtěžší připravit- Tolik různých hlášek z prostředí kuchyně. Ze začátku mi chyběli bitky vzhledem k názvu filmu, ale ke konci jich bylo víc než dost. A to jídlo.... ()

Reklama

Reklama