Reklama

Reklama

Roland Deschain (Idris Elba), poslední z řádu rytířů, vede odvěkou bitvu s Walterem O'Dimem, známým též jako Muž v černém (Matthew McConaughey) a je odhodlaný zabránit mu ve zničení Temné věže, která svou existencí drží pohromadě celý vesmír. Dobro a zlo se tak ocitají v souboji, který rozhodne o osudu všech světů, protože Roland je jediným, kdo je schopen Temnou věž před Mužem v černém ochránit. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (618)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nenávidím filmy, který se celou dobu tvářej, jako že se v nich děje něco až nepředstavitelně důležitýho, a přitom dokážou nudit od začátku do konce. A taky už mě začínají nehorázně štvát všechny akční scény, který se kvůli malýmu rozpočtu odehrávají výhradně v černočerný tmě. První půlhodinu jsem se bavil, zbytek protrpěl. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vyslovene ide o snímok len na zabitie času. Keby aspoň tá obsahová stránka bola zaujímavejšia, aby sa človek aj trochu pobavil. No jediné čo za niečo stálo bol hlavný záporák a slušná kamera. To však samo o sebe ešte dobrý film nerobí, hlavne keď uvážime, že samotný príbeh stál za milú bačkoru (nezáživné, nudné, žiadna epika, proste nič čo by zaujalo) a ostatní herci sa od práce nepretrhli. Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to ako pilot televízneho seriálu, ale bohužiaľ ním nie je. Alebo skôr ako jeho druhá časť, pričom v tej prvej bolo dostatočne osvetlené fungovanie fikčného sveta a predstavené hlavné postavy. Alebo ešte inak, prvá polovica v sebe skrývala potenciál na slušný rozbeh v polovici druhej, stal sa bohužiaľ pravý opak. Akoby došli financie a možno aj nápady. Najväčší klad? Vyzerá to podľa tohto torza Kingových riadkov, že knihy sú asi super. Snáď tento film nie je definitívnym klincom do rakvy snáh túto sériu preniesť niekedy ambicióznejšie buď na plátno alebo do televízie. A to som Arcela nedávno chválil za Zabijakov a dal mu plné hodnotenie za Kráľovskú aféru. Ustáť Hollywood, to chce pevnejšie nervy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po první půlhodině jsem si říkal, že to s tímhle filmem zase až tak špatné není a věřil jsem že si Temnou věž nakonec díky své kratší délce užiju. Bohužel nestalo se. Prostřední část strhne kormidlo pro mě zcela nežádoucím směrem a ani solidní záporák McConaughey nezmění nic na tom že je to stejně špatné jako Sedmý syn nebo 47 roninů. Idris Elba umí zahrát charismatické bouráky, ale zde mě o svých schopnostech rozhodně nepřesvědčil. 35% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Fantasy biják zo skupiny Equilibrium či Dark City, ktoré síce zaváňajú béčkovosťou, ale sú dobre obsadené, majú funkčný fantasy rozmer a atmosféru, a hlavne pracujú so sakra zaujímavou myšlienkou. Matthewovi aj Idrisovi ich postavy sedia, klučina tiež dobrý. Za mňa OK. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (21)

  • Hlavní postava Roland Deschain z Gileadu (Idris Elba) je v původní knižní předloze bělochem - nikoli černochem. (P. J. D.)
  • Ve filmu se objevují odkazy na další Kingovy knihy. Například když Jake (Tom Taylor) unikne pronásledovatelům, tak se zadívá na ženu venčící velkého bernardýna, což je odkaz na knihu „Cujo“ anebo když na jiné planetě Jake s pistolníkem (Idris Elba) procházejí kolem starého lunaparku jménem Pennywise, což je jméno klauna z knihy „To“. (Scaryman)
  • Celosvětová premiéra proběhla 31. července 2017 v Newyorském Muzeu moderního umění (v Manhattanu). (Varan)

Související novinky

Temnou věž čeká restart

Temnou věž čeká restart

22.03.2019

Nejspíš si ještě vzpomínáte na ambiciózní plány studia Sony, které si před pár lety zajistilo práva na adaptaci Temné věže od Stephena Kinga. Vedle prvního filmu měl vzniknout také seriál, který by… (více)

Raimi a Kronika Královraha

Raimi a Kronika Královraha

30.01.2018

Možná si ještě pamatujete, že se Sam Raimi motal kolem Hobita a Warcraftu. Nakonec by se ale měl vrátit k fantasy jinudy, upsal se totiž režii Jména větru, což je první kniha z kouzelnické ságy… (více)

Temnou věž čeká seriálový reboot?

Temnou věž čeká seriálový reboot?

21.10.2017

Stephen King je letos jednou nahoře a jednou dole. Zatímco nové To zabodovalo na všech frontách, Temná věž zklamala po kritické i po finanční stránce. Studio Sony pochopitelně chystalo další díly a… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama