Reklama

Reklama

Počas dňa je Arthur Poppington iba prostoduchý stavebný robotník, ale v noci si oblieka elastický kostým a brázdi ulice kriminalitou prežratého veľkomesta ako samozvaný strážca práva zvaný Defendor. Nemá žiadne superschopnosti, jeho zbrane pripomínajú skôr inventár kreslených grotesiek pre deti než sofistikované prostriedky pre boj so zločinom. Niet pochýb, že Arthur je psychicky chorý. Ale v skazenom reálnom svete môže byť naozajstným hrdinom iba cvok. V okruhu jeho známych dominujú len dve osoby - psychiatrička a mladá prostitútka, s ktorou sa spriatelil počas nočného pátrania v uliciach. Ale pozor, nepodceňujme nikoho, najmä nie tých, čo majú permamentné nutkanie konať dobro. Čo ak sa napokon stanú skutočnými hrdinami? (TV Wau)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (486)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Defendor je taková vážnější verze Kick-Ass. Humor je zde také přítomen, ale neni to rozjuchaná násilná teen zábava, ale spíš drama, které je občas proložené komickou scénkou. A je to taková pocta komiksovým hrdinům obecně. Všimněte si, že Arthur čte komiks Sojourn a nosí kostým, který se batohem a vojenskou helmou blíží vzhledu kapitána Ameriky. Příběh je vcelku jednoduchý, dvě časové roviny, které se v jednu chvíli protnout a pak dojde k rozřešení zápletky. Divák může celkem lehce odhadnout, jak se bude děj vyvíjet, ale díky projevu Woody Harrelsona to má do nudy daleko. A vážně to vypadá jako variace na http://www.csfd.cz/film/181219-jigureul-jikyeora/ ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku tohoto filmu jsem nemohla nevzpomenout na podobný skvost z korejské dílny "Syupomaeniottdeon sanai". Začínám mít pocit, že k tomu, aby byl člověk spravedlivý, ohleduplný a slabším pomáhající, musí být totálně na hlavu. A to nejen v dnešní době. Doufám, že mě teď místní pravověrní neupálí, ale během studií jsem došla k "překvapivému" závěru, že lidé, kteří se jali pomáhat druhým a přiklonili se buď k Bohu nebo prostě jen k Dobru obecně, učinili tak po nějaké tragické události v jejich životě a nebo byli poněkud "jiného" smýšlení. Za tu druhou kategorii buďme všichni vděčni. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám debut! Kanadský režisér Peter Stebbings natočil skutečný originál. Postavit drama o psychicky narušeném člověku na bázi komiksu či spíše parodii na komiks je opravdu naprosto geniální tvůrčí tah. Snímek má v sobě trochu z britského sociálního dramatu, výše zmíněné komiksové parodie, psychologického dramatu i filmu o narušených jedincích v linii britské školy (např. Uvnitř tančím atd.). Defendor má všechno, co má správný superhrdina mít - tajnou základnu Defendoor, superhrdinský automobil Defendog, stylizovaný oblek i superhrdinský emblém - stříbrné D... Má samozřejmě i svého hlavního záporňáka, který nese tajemné jméno Captain Industry a s kterým svede finální souboj. Defendoor stylově operuje v jednom městě, které symbolizuje celý svět, nic jiného není. V Hammeru mají, jak jinak, prohnilou policii, vládne tu zločin, drogy, podsvětí, síla Zla. Tady už se ale tvůrci pomalu geniální metonymickou vazbou dostávají k přesahu komiksu - většinou je to alegorie reálného světa, stejně jako ve výše zmíněném. Ten nápad propojit odlehčený svět komiksového souboje Dobra a Zla se sociálně zabarvenou kritikou a to vše navíc skloubit s uměleckou výpovědí o duševním světě psychicky narušeného jedince je skutečně počin navýsost originální a odvážný. Významová pole tohoto snímku jsou opravdu výjimečně široká. Převládá nadsázka a humorný podtón, který je nepominutelný, přičemž některé scény, jako třeba mučení citronovým džusem, mne skutečně nevídaně rozesmály. Je to tak, nezávislý film stále žije. A Woody Harrelson k tomu podává jeden ze svých životních hereckých výkonů a v rámci své herecké filmografie se vrací k postavě Mickeyho z Takových normálních zabijáků a uzavírá kruh - postmoderní natural born superhero s IQ 80. Skutečně originální a výjimečný film! Neboť ,,Nepotřebuješ kostým. Obyčejní lidé dělají neobyčejné věci stále." Podobné filmy: Kick-Ass, Scott Pilgrim proti zbytku světa ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ejhle, i film o chlápkovi se sníženou inteligencí může být normálním dramatem, v němž na každém rohu nečíhá na diváka nějaká superdojemná scéna. A film o superhrdinovi nemusí být trapná fraška. Slušelo by se poněkud zapracovat na režii a alespoň trochu vybrousit vizuál. Scenáristicky a herecky je film totiž bezchybný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Kdo kurva seš?“ ,,Tvoje největší noční můra a chci Lídra Průmyslu!!“..... Běloch, bydlící na tajný základně, šest stop vysoký, oblečen do černého trikotu se stříbrným pruhem, používající nejmodernější kuličky, vosí roj, zákopovou pálku a v autě na něj čeká jeho oddaný přítel Defendog – ano DEFENDOR! Superhrdina, pro kterého není žádný problém zajít za únosnou mez, nebo jen legrační chlápek, který je pro ostatní hrozbou? FILM O OPRAVDOVÉM HRDINOVI, pro kterého je každej, kdo překročí zákon lump. W.Harrelson je pro role ,,magorů“ stvořenej a tady má další herecký sólo. Film zajímavě střídá tempo a nálady. Vážné situace zlehčuje, vtipné dramatizuje, prostě jako v mysli narušeného člověka. Nebo SUPERHRDINY? PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Během příprav filmu se uvažovalo o obsazení Ellen Page. Ta si později zahrála ve snímku s podobným tématem Super (2010). (MeanWhile)
  • Scenár k filmu bol hotový už v roku 2005. (Greenpeacak)
  • Okrem narážok na jedného z najznámejších superhrdinov - Supermana a jeho partnerku L. Lane, je vo filme počas jedného vypočúvania spomenutý napríklad aj veľmi známy vyšetrovateľ, a to poručík Columbo. (MikaelSVK)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama