Reklama

Reklama

Počas dňa je Arthur Poppington iba prostoduchý stavebný robotník, ale v noci si oblieka elastický kostým a brázdi ulice kriminalitou prežratého veľkomesta ako samozvaný strážca práva zvaný Defendor. Nemá žiadne superschopnosti, jeho zbrane pripomínajú skôr inventár kreslených grotesiek pre deti než sofistikované prostriedky pre boj so zločinom. Niet pochýb, že Arthur je psychicky chorý. Ale v skazenom reálnom svete môže byť naozajstným hrdinom iba cvok. V okruhu jeho známych dominujú len dve osoby - psychiatrička a mladá prostitútka, s ktorou sa spriatelil počas nočného pátrania v uliciach. Ale pozor, nepodceňujme nikoho, najmä nie tých, čo majú permamentné nutkanie konať dobro. Čo ak sa napokon stanú skutočnými hrdinami? (TV Wau)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (486)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Skromnější prostředky, ušlechtilejší cíl. Defendor kicks nejen Kick-Ass´s ass a stačí mu k tomu pouhá maličkost - mít duši.. Komiks je ve Stebbingsově vydařené prvotině jen prostředkem a o nějakém jeho parodování nemůže být ani řeč. Takže, buďte v životě poctivý jak Arthur, za sebe a své blízké DEFEND(OR) ATTACK a pamatujte, že zbraně jsou jen pro zbabělce.. Dvojice W.Harrelson a R.Downey jr. chytla v posledních letech po jistém útlumu druhou hereckou mízu a já jim v jejich počínání ohromně fandím. A Elias Koteas? No podle té podoby si myslím, že mu ještě doteď posílá bohatý taťka DeNiro výživné.. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Skvělé završení Woodyho hereckého comebacku. Superhrdinský film doslova za pár šupů, který je přes pár hodně zábavných situací spíš idealistickým dramatem o muži, co se postavil zločinu, jelikož mu vysoké IQ neřeklo, že je hloupost něco takového zkoušet. A právě fungující vážnější linky dělají společně s fajn herci z Defendora zajímavý žánrový mix, u kterého sice nenajdete desítky zlikvidovaných záporáků, ale nakonec zjistíte, že tu stejně od začátku šlo o něco úplně jiného. Starým poselstvím to v novém kabátku někdy může sakra seknout, a tohle je právě ten případ. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

V domění, že to bude švanda k popukání, jsem si k tomu sedla a čekala, že se budu popadat za břicho. Nestačila jsem se pak divit, jak se u toho nehorázně dojímám a jak celková atmosféra houstne a vážní a nakonec nastoupila depka. Přesto jsem se párkát nahlas zasmála (Kuličky, vosy, útok prakem, mučení citrónovou šťávou a kdesi ke konci ta hláška o koulích), to jen svědčí o mnohostrannosti filmu. Obrovskou výhodou je sám Arthur, který by se snadno mohl stát plochou komickou figurkou, ale naopak je skutečně "lidský". Samozřejmě zásluhou bezchybného stvárnění Woody Harrelsonem, který dokázal, že umí zahrát "pomalejšího" zcela uvěřitelně a hlavně umírněně (narozdíl např. od Václava). K srdci přiroste téměř okamžitě, co se zjeví a mrští hrstí skleněnek. Po něm nejvýraznější je nejspíš Koteas, jehož postava se zmítá mezi směšností a odpudivostí, Kat Dennings je zase hezky neokoukaná. Pět * dávám i pro to, že se jedná o ojedinělou smíchaninu dramatu a komedie na pozadí komiksového superhrdiny (neřekla bych, že se jedná zrovna o parodii). V tomto případě dokonce spíš dramatu, než komedie a konec definitivně zarazí poslední hřebíček do pojmu "komedie". Takových fungujících filmových hybridů je po hříchů málo, o to víc si Defendora vážím a je škoda, že není známější. Rozhodně by si to zasloužil. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Woody Harrelson by si zaslúžil viacej priestoru... nemyslím práve tuna, ale tak celkovo... myslím, že na to má. Čo sa týka Defendora... príjemne prevedený charakter, vďaka Woodymu... spracovanie o niečo slabšie, avšak na prvotinu fajn. Chýbalo mi tam niečo special, niečo čo tu ešte nebolo... a ono ani dané "prevedenie" nie je zrovna originál žánru... 6-7/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Superhrdinů jako Superman, Batman nebo Hancock je hodně a já je mám rád, ale superhrdinů jako je Defendor tu je zatraceně málo a to je velká škoda, jelikož on neboduje nějakou úžasnou akcí nebo schopnostma, ale boduje svým odhodláním, vůlí a vírou v sebe sama a co na tom, že je to takovej prosťáček, kterej téměř vždy dostane po hubě, je to prostě hrdina i tak, navíc je Defendor skvěle zahranej od Woodyho Harrelsson, moc lepších hereckých výkonů jsem od něj neviděl, jestli vůbec nějakej a příběh i přes né nějaký obzvlášť akční nebo vtipný pojetí dokáže bavit celou dobu. Trochu mi to připomělo korejský A Man Who Was Superman, ale tam byl konec přece jenom lepší a dojemnější než tady ()

Galerie (26)

Zajímavosti (7)

  • Scenár k filmu bol hotový už v roku 2005. (Greenpeacak)
  • Přestože má Defendor (Woody Harrelson) na plakátu k filmu plášť, ve filmu se s pláštěm neobjevuje. (7ynek)
  • Během příprav filmu se uvažovalo o obsazení Ellen Page. Ta si později zahrála ve snímku s podobným tématem Super (2010). (MeanWhile)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama