Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller o barové zpěvačce, vydírající pro peníze své bohaté milence. (NFA)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dala bych opravdu hodně za to vidět tu původní němou verzi, protože jako zvukový film je Kanárek jen příkladem z dějin filmu. Přesto ikonický kostým Louise nepřestává svádět stále nové a nové potencionální diváky. A pokud by se minimálně hodinka odehrávala během revue a v zákulisí, byla by to naprostá slast. Protože svou odvahou a krásou Louise předběhla i Marlene Dietrich. Konečně, i ten druhý kostým ozdobený kohoutími pery byl tak dokonalý, že ho zkrátka Marlene musela zopakovat a povýšit o čtyři roky později... A teď, co je skvělejší? Pohled na Kanárka nebo na Šanghajskou Lily? ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Detektivní příběh Phila Vance, kdysi proslulého, extrémně vzdělaného a velmi užvaněného detektiva. Ve filmové verzi je to snesitelný William Powell, který sice ještě není tak suverénní, jako bude v Thin Manovi, je ale tím nejlepším v celém filmu. Onu tanečnici hrála Louise Brooksová, celkem brzy oběť vraždy (neb vyděrači vždycky zemřou) a Vance se snaží najít vraha, aby zachránil nevinně obviněného. Detektivka je to solidní, co filmu srazilo vaz, byl nápad společnosti Paramount o dodatečné ozvučení. Protože Brooksová se odmítla vrátit z Evropy, byla nadabována jinou herečkou. Oceňují nápaditost, s jakou režisér Tuttle a střihač Shea tento jistě nelehký úkol zvládli, ale filmu to přiliš neprospělo. Stejně jako nápadná nezvukovost, protože slyšíme jen lidské hlasy, a žádné jiné ruchy. Jako dokument technického milníku je to dobré, jako detektivka také (odhalování vraha partií pokeru rulez), ale jako film je to dnes zdlouhavé a zastaralé. ()

Reklama

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Film byl dokončen v roce 1928 jako němý. Když došlo na synchronizaci, Louise Brooks se odmítla k filmu vrátit. Dala přednost práci v Evropě a proto byla nahrazena Margaret Livingstone. Z této doby pochází fáma, že není schopná hrát ve zvukových filmech, protože studio potřebovalo snížit její cenu po té, co je ponížila. (NinadeL)

Reklama

Reklama