Reklama

Reklama

Na ospalém předměstí mezi rozkošnými domky s upravenými předzahrádkami stojí černý dům s mrtvým trávníkem. Aniž by to sousedé věděli, hluboko pod ním je obrovský tajný úkryt. Žije tam Gru, který se nezastaví před žádnou špatností, na druhou stranu ale umí být nekonečně zábavný. Obklopuje se armádou uličnických a zlomyslných mimoňů. Gru chce ale získat slávu i uznání své přehnaně kritické matky. Naplánuje, že ukradne Měsíc. Na cestě k cíli mu stojí spousta překážek, zejména jeho konkurent Vektor, syn šéfa Banky Zla. K tomu, aby jej překonal, potřebuje Gru pomoc tří děvčátek ze sirotčince. Jenže s nimi přichází ještě víc problémů. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 040)

genetique 

všechny recenze uživatele

Animačné technológie sú dnes tak premakané, a scenáre k niektorým filmom tohto žánru oplývajú tak obrovsky využitým potenciálom, že už dávno sa tvorcom z animačných štúdií podarilo odškatuľkovať tieto produkty z jednosmerného zamerania na detského diváka. Samozrejme v tomto smere si stále udržiavajú monopolné postavenie, avšak dopyt po nich začína byť čím ďalej-tým väčší aj zo strany dospelého diváka, ktorému poskytujú milý únik do sveta detského sveta plného radosti. V tomto filme tomu nebolo inak. Deti dostali tú správnu dávku infantilnosti a príbehovej naivity, tí starší si prišli na svoje v premyslenom príbehu plnom zvratov, dokonalej vypointovanosti jednotlivých vtipov a v dokonalom využití vedľajších postáv. Trošku silené bolo využitie tretieho rozmeru, ktoré nedostalo vo filme potrebný priestor a pri kvalite samotného filmu ho k umocneniu zážitku ani nebolo treba. Zostáva už len dúfať, že razantnosť kvality takýchto filmov nebude mať len dočasné trvanie. 90%. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Watch this, is so fun to see, huh, despicable me! Tak som sa aj ja konečne dopracoval k týmto milým, premilým mimoňíkom, ktorí už zopár rokov zásobujú internet rôznymi gifmi. Môžem vyjadriť len a len spokojnosť a dobrý pocit na duši po spustení záverečných tituliek. Ja, zloduch vlastní skvelú hlavnú postavu, už na začiatku spomínaných, rozkošných žltých trkvasov, neohranú anímákovú story a zábavu pre malých aj veľkých. Niektoré animáky bývajú prespríliš detské a plné ne-skrývaných rád do života, druhé naopak publikum maloletých príliš nepotešia, keďže vtípky v nich vložené sú primárne určené pre starších a omladina ich docení až postupom času. Ale v tomto prípade sa dokázala nájsť istá miera medzi oboma stranami, takže zostane ovca celá aj vlk sýty. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

V podstatě z toho mám naprosto identické pocity, jako z Monsters vs. Aliens. Jenomže MvA byli více do sci-fi, kdežto tady se hraje spíše na gagy nabitou ztřeštěnost, která má viditelně zaujmout větší počet mladších, než dospělejších diváků. Tedy ne, že by Monstra versus Vetřelci nebyli pro děti, jenom se mi prostě líbili víc. Jako veliké plus počítám krátký film o minionech (BA-NA-NA!) a doufám, že se ještě někdy v budoucnu těchto roztomilých prťousků dočkáme. Časem by se všichni mohli objevit ve společném filmu třebas s tučnáky z Madagaskaru a Scratem z Doby ledové. Dokáže si někdo představit tu výbušnou akci :-)? ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Já, papouch, je převelice sladká animálna. Tvůrčí kolektiv, nebrzděn trapnou zákonitostí fyzična, popustil uzdičky svým fantasiím a roztomile si zaprýštil. Pohledný ústředník sice nedotáhl vztah s trojicí preadolescentek do očekávaného GRUppensexu, ale neva, dvojka to snad dožene. Krajně vhodné pro pobavení harantů i jejich uondaných konstruktérů, kteří sice nadávají na otravnost oněch pidizjebíků, tím však střílí do vlastních řad, neboť ontogeneze rekapituluje fylogenezi, jak víme již dávno všichni my, nekompromisní eugenici. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na Padoucha jsem vyrazil se svými ratolestmi a nutno přiznat, že se mé děti bavily o poznání víc než já. Emotivní část mého já dokonce požadovala nadělit filmu odpad. Vyčítat dětskému animáku infantilnost je pochopitelně nesmysl, ale musím podotknout, že Padouch jednoduše nemá rozměr rodinné podívané, která by každé věkové skupině nadělila rovným dílem. Problém není v tom, že by úplně absentovaly vtípky zaměřené na dospělé publikum, ale v tom, že tenhle snímek není dostatečně chytrý, propracovaný, a tak se v něm pokusy o dospělejší humor ztrácejí. V Padouchovi je znát právě probíhající hospodářská krize a nevraživost vůči jejím původcům. Filmoví padouši si na své zločinné plány chodí půjčovat do bank a bankéři se předhánějí, kterého padoucha a ďábelský plán podpoří. Superpadouch Gru si jde speciálním vchodem pro vyvolené půjčit do banky, která nese název zkrachovalé finanční instituce, co stála na počátku bankovní krize. Jenže tohle všechno se ztrácí v nekonfliktním sladkém světě plném růžových barev, srdíček, pitvoření a chichotání, žlutých diblíků nazývaných Mimoni a především obývaném třemi cukrkandlovými dívčími sirotečky, které účinně pacifikují Gruovu zlobu. Používají přitom podobných metod jako dětské filmové hvězdy z hollywoodských filmů 30. a 40. let minulého století při usmiřování rozhádaných rodičů. Já, padouch je hodně konvenční předvídatelný film narozdíl od úspěšných rodinných animáků nedávné minulosti, jako je Shrek, který chytře parodoval právě ty konvence a styl, který ve světě prosadil Disney a který Já, padouch reprezentuje. Celkový dojem: 40 % - s tím, že děti si mohou bez obav přihodit 2*. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (46)

  • Když jdou děti poprvé ke Gruovi domů, zmiňují, že vypadá jako Fantomas. (Zix.)

Související novinky

Netflix se vzdal práv na další animák

Netflix se vzdal práv na další animák

20.12.2022

Streamovací společnost Netflix nakonec nezafinancuje vznik oznámeného animovaného a ručně kresleného snímku Ember od režiséra Sergio Pablose (Klaus). Důvod pak podle všeho souvisel víc s kreativní… (více)

Shreka čeká restart

Shreka čeká restart

07.11.2018

Je to sedm let od celovečerního filmu Kocour v botách, poslední snímku ze shrečí série, který v kinech vydělal celosvětově 555 milionů dolarů. Místo klasického pokračování se teď ale studio… (více)

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Mazlíčky čeká pokračování

Mazlíčky čeká pokračování

03.08.2016

Asi vám neuniklo, že se velké hollywoodské projekty točí kolem slavných značek. Jen málokdy se rozjíždí zbrusu nová série, takže potěší, když si něco najde diváckou podporu. Co zcela originálním… (více)

Reklama

Reklama