Reklama

Reklama

Saw 3D

  • Česko Saw 7 (více)
Trailer 1

Ústředním motivem filmu SAW 3D je příběh skupiny přeživších, kteří unikli ze spárů šíleného vraha Jigsawa a hledají spásu u svého kolegy Bobbyho Dagena (Seana Patrick Flanery), muže, jehož temná minulost rozpoutá novou vlnu teroru. „V dosavadních dílech Saw jsme ponechávali některá témata otevřená, tento díl ale bude skutečně poslední. Odpovíme v něm na všechny otázky, které si kdy fanoušci položili. V ději se ale budou dobře orientovat i diváci, kteří neviděli předchozí filmy,“ slibuje producent filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (662)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak jsem viděl Viděl a musím říct, že je to jedna z těch lepších Pil. Když na začátku Přeřízli tu kikinu, věděl jsem, že to bude solidní Řežba. Netvrdím, že jsem Viděl něco nového, nicméně i tak to byl docela Nářez, za nějž by se nemusel stydět ani nebohý pan Puzzle, kterého tak potupně Zařízli už ve čtyřce. Předchozí dvě Pily mi docela Pily krev, ale tahle Pila vše vrátila do solidního průměru a fortifikovala Pilíře pro další Pily. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vše zůstalo při starém – odpůrci budou tenhle díl posílat do pekel a fanoušci s ním nebudou mít větší problém. Sympatický Flanery a solidní tempo sedmý díl o něco povyšují (minimálně nad trojku, čtyřku a pětku), takže nakonec za relativně smířlivých 65%. Nenudil jsem se, párkrát odvrátil oči, chvílemi byl napnutý a konec akceptoval. To není na sedmý díl vyšeptalé série, která měla být maximálně trilogií, zas tak špatný výsledek. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Aby bylo jasno - sérii Saw mám rád. Některý díl více, některý díl méně, ale až doposavad na mne sága působila poměrně uceleným dojmem a řemeslná kvalita se držela minimálně na průměrné úrovni (a buďmě k sobě upřímní, jaká hororová, více než pětidílná série se něčím takovým může pochlubit - nejspíš žádná). Sedmou a závěrečnou část téhle filmové skládačky však mít rád nebudu. Ne kvůli řemeslné kvalitě (Greutert je relativně schopný) či nedostatku krve (vynalézavost a počet pastí na standardní úrovni), nýbrž kvůli tomu, že scénář Saw 7 dehonestuje celý předchozí děj. Tu menší, tu větší logické lapsy v průběhu celé stopáže bych ještě vydržel, ale to, co se tváří pointou celé ságy mě svou totální nesmyslností až pobouřilo. Nechápu to, nevěřím tomu. Tohle je pointa, kterou na nějakém diskuzním fóru vymyslel přiblbý pubertální fanoušek s IQ blížícím se hranici idiocie (zdola) - bez jakéhokoli logického podloží jen na argumentu, že "je to šokující" - a bezradní tvůrci si ji přečetli a použili, protože netušili, jak jinak se z toho všeho vymotat. Saw se tímto dílem zkrátka zakončilo velmi neuspokojivě. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vlastně scénáristy obdivuju za to, že si i posedmé dokážou z prstu vycucat twist, který zase všechno předchozí dění obrátí naruby. Stejně tak se už pokolikáté podivuju nad chorostí mysli designerů pastí. A už raději ani nesmutním nad tím, že se žádný režisér nedokáže nad celou látku povznést a vrazit tam trochu nadhledu. Tolik nasraného mramoru v kombinaci s krvavými cákanci á la Jacksonovy splattery (barva krve included) ale baví tím „druhým“ způsobem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $45,710,178Tržby Celosvetovo $136,150,434Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,395,114Tržby za predaj DVD v USA $9,968,737║ No tak tento diel si už fakt mohli odpustiť, ten je absolútne mimo, prevažne ide o neskutočnú samoúčelnosť, kde už nejde ani o nejak zvlášť zaujímave pasce, cváchajúca sirupová krv a masakre prevažne na smiech, herci prevažne hrajú ako z naivného amaterského divadla, naivita príbehu a konania postáv miestami nad únosnú mieru a o samotnom závere "KONIEC HRY???" a jeho zmysle škoda hovoriť. Nuž čakal som slušné zakončenie tejto skoro nekončiacej sa série ale dostal som len nechutný kopanec od neschopných tvorcov. /videl v kine 3D verziu: 25%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Saw spadla ze zajímavé série do krvavých hlubin nesmyslného vraždění, vzpomíná a snů na vraždy a vrcholné propletenosti postav, s kterými si scénáristé hrají podle svých zvrácených chutí. "Poslední" díl rekapituluje, ale také vytváří další otázky, aby nekonečný kolotoč vražd, které již ztratily smysl (poučení?polepšení? možnost úniku? Minimální. Doteď mě na sérii bavil aspoň zvrácený podtext pastí( ten je pryč), Jigsaw (ten taky) a důmyslné pasti sami o sobě (v tomto díle nepřítomny). Další díly netřeba, logika se nedá ignorovat donekonečná. PS: ta past s frontmanem Linkin Parku byla blbá. Kdyby jeho život závisel na černochovi neřeknu, ale tohle. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

no bavilo ma to uz pre tie ultra brutalne pasce a sceny... tie boli vazne hard core :) dejova linka a "big surprise" na konci, to radsej pomlcime, ale keby tych Saw bolo este aj dalsich 17, tak mi to nevadi. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Tento komentář může obsahovat spoilery a stopy ořechů. Už nějakých sedm let jsem fanouškem téhle ohromně populární i ohromně nepopulární série. Převážnou většinou lidí nenáviděný třetí díl je pro mě vůbec nejzajímavější rozbor psychologie vztahu mezi Jigsawem a Amandou. Naprostou většinou nenáviděný čtvrtý díl je podle mě zatracovaný proto, že komplikovanost propojení trojky a čtyřky (děj čtyřky začíná před začátkem trojky a končí po jejím konci) je pro kohokoli jiného než skalního fandu prakticky nepochopitelná. A jsem toho názoru, že šestka, o které se povídá, že je to těžký odvar, výborně uzavírá celý kruh. Proto se mi jevil už jen nápad na sedmičku naprosto zbytečný. Mhmm. Mé obavy se potvrdily. Saw 3D selhal prakticky ve všem, v čem se selhat dalo. Ani nevím, kde bych měl ve výčtu začít, ale tak si to zkusme od toho nejdůležitějšího. Torture Porn. Tyhle dvě slova byly s frančízou Saw spojeny už od začátku, nikdy to ovšem nebylo horší než tady. V Saw 3D ženské umírají ponižujícími způsoby evokujícími jejich podraženost, navrch v pastech, ve kterých jsou naprosto odkázány na pomoc ostatních (kupříkladu vydavatelka, která umřela, protože "nedokázala zavřít hubu", právnička, kterou past zabila způsobem více než cokoli jiného připomínajícím orální sex... A jsou tu další případy, které si nechám pro sebe, abych Vám to nezkazil úplně)... Scénář. Už od prvního dílu byly stížnosti na logiku. Přesto se vždycky daly věci s přimhouřeným očkem vysvětlit. Tady ne. Velké logické díry a scénáristická bezradnost z 3Dčka přímo čiší. Chabá příběhová linka Bobbyho Dagana děj vůbec netáhne a je protkaná každým klišé, na které si člověk jen vzpomene. A vůbec nejvíc dostává logika na frak, když dojde na pasti. Celý film je v podstatě koncipován tak, aby co nejlíp vyhovoval 3D efektu, na všechno ostatní se peče. Pasti jsou krvavé, snad poprvé až zbytečně příliš. Aspoň pastička na nácky je skutečně vydařená a uspokojivá. A zároveň patří jen k málu věcí, co se na sedmičce povedly. Doposud všechny díly vynikaly efektivním a šokujícím závěrečným twistem, sedmička se do finále došourá bez tempa jen z povinnosti. Už dlouho se mi nestalo, že bych z kina odcházel s tak hořkou chutí v puse. A tak jestli se teprve rozhodujete, zda jít či ne, radím Vám NECHOĎTE! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Žít nebo zemřít? Rozhodněte se..... Právě se rozběhla nová hra. Jste překvapení? Já ano, protože KONEČNĚ se tvůrci proPILI (Y) k solidnímu řemeslu, které mě bavilo! Hráčům jsem věřil bolest, hry sice měly stejná pravidla, ale zábavné herní plány v 80ti minutách poskytli krvavou podívanou plnou mrtvol. A o to tady jde především! To ostatní už v 7 díle asi nemá smysl řešit. Takže se na KONEC HRY připravte bez výraznějšího znechucení! 3a½! Ať nežeru – dám 4! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem ženská, která dělá z chlapů hlupáky (což zase není tak složitý) a chci, aby mě přeřízly. 2.) Nevím, kdy to má patolog na hovno. 3.) Chci vidět Hoffmanův prototyp pekárny. 4.) Stále nevím, co vše se dá stihnout za minutu.. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Trošku mne zklamal a to z toho důvodu, že v traileru byly uvedeny scény z kina, kdy jsou diváci připoutáni a z plátna vystřelují ocelové zubaté kotouče. Naivně jsem si myslel, že tyto scény uvidím ve filmu. Až při sledování filmu jsem pochopil, že to byl pouze reklamní tah na 3D projekci. Ale i tak jsem se náramně bavil. Jako vždy pasti skvělé. Dávám 100%. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Twisted Pictures, A Bigger Boat, Serendipity Productions // Nevidel som to v 3D, ale kreativitu, ktorú použil Kevin Greutert, je pre mňa dostačujúca nato, aby som mu dal za 5*. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Série vyždímaná do poslední kapky libovolné tělní tekutiny. Zmatený scénář se pokouší dát dohromady náhodně posbírané postavy z různých dílů, převrací některé pointy a neničí tak jen závěr šestého filmu, ale občas i atmosféru celé ságy. Slabým kladem je tragický hlavní hrdina Bobby v sympatickém Flaneryho podání, ale tím chvála končí. Na silně otrávené jednohvězdě, což je pro tuhle kdysi sympatickou krvežíznivost smutná ostuda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Neskutočné – po strašnej štvorke, päťke a šestke prichádza Saw 7, od ktorej som nič dobré nečakal a nakoniec je to pre mňa jeden z najlepších dielov. Určite mu pomohli jednak vcelku sympatickí dvaja mužskí hrdinovia (spisovateľ + policajt), jednak pasce sú fakt odporné, jednak je prítomný super nápad (s preživšími Jigsawovými obeťami z minulosti) a jednak film obsahuje peknú, poučnú a náučnú scénu s náckami. Ak necháme bokom twistovú koncovku, tak scenár je prekvapivo jednoduchý a priamočiary. Navyše ma potešil návrat Caryho Elwesa. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám pointu sedmého dílu a přesto nebudu spoilerovat. Tak tedy slyšte: 3D je v dnešní době vejvar, co vy bukvy z Lionsgatu?? Toť vše, o nic jiného nejde. Celé je to zbytečné asi jako pokus o útěk před Chuckem Norrisem. Koncept nápravy lidské společnosti a věci s ním související zůstal pohřben pod číslicí 3 a písmenem D. Prostě se tvůrcům chtělo ještě jednou pořádně vyrejžovat (a já pochybuju o tom, že to bylo naposledy). Špatná dějová linie, hrozivě předvídatelné, pasti možná slušné, ale zase hrané na efekt, bez atmosféry a jakéhokoliv napětí. Chcípají v nich lidé bez přímé vazby na Jigsawa, kteří navíc neprochází kurzem sebenápravy, nýbrž jsou odkázáni na pomoc jiných. Tobin Bell si sem opravdu jenom ´odskočil´, snad aby nemusel být svědkem závěrečného ´šokujícího zvratu´, který není ani šokující, ani mrazivý, není ani dobrý. Je to neinvenční unavené dokodrcání se do cíle. Plusové body sedmičky vidím jenom v Mandylorovi, dvou nebo třech vydařených (designově, atraktivitou) pastech a ve výstupu pana Bella. Začalo to ohromujícně, končí se to otráveně. Doufám, že tvůrci dostojí posledním slovům filmu. 30% 20 miliónů dolarů(rozpočet)/102,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/31 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Naprosto sterilní, bez nápadu a momentu překvapení. O nějakém završení série se zde nemůže mluvit, však tu za pár let budeme mít další příhody Jigsawa, Hoffmana nebo snad Gordona. Na to vsadim boty. Gore je sice patřičně brutální a vypadá dobře, ale nasadit sedmému filmu téhle nekonečné série trojrozměrný prostor mi přišlo fakt trapný. Jediným překvapením je asi bodycount, který se pohybuje kolem čísla 20. Ne však kvůli smrtícím nastrahám, ale hlavně díky Hoffmanovi, který v závěru ze všeho nejvíc připomíná prvního Terminátora. Skutečně to celé mělo skončit už třetím dílem... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Saw VII je více než tečkou za celou sérií, vykřičníkem za finálním ponížením původního filmu. Pokud dříve byly věci jako logika, koncept hry a znovuzrození zkažených duší na hranici, pak teď už o nich nemůže být žádný pochyb. Saw VII není žádná hra o přežití, je to nesmyslná slátanina, onanie nad létajícími střevy a nevkusnou brutalitou, hoňka za znechucením diváka a to bohužel ne ve smyslu zvláštního druhu zvrhlého umění... 3/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hejtování Saw jsem nikdy nepropadl a podprůměrné hodnocení jsem dal jedinému dílu. Ze sedmičky jsem ale měl přesto špatný pocit, proto jsem se jí vyhýbal. A skutečně jde o zdaleka nejslabší díl série, kde už je všechno extrémně překroucené, nesmyslné a přitom ani trochu zábavné. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Tvůrci absolutně nesplnili, co slibovali a od toho se také odvíjí moje hodnocení. Nepovažuji se ani tak za fanouška této série, ale spíše za fanouška Jigsawa. To jeho postava a jeho filozofie vdechla sérii kultovní nádech. Začátek nastavuje zrdcadlo zdegenerované společnosti. Milostný trojúhelník je tady rozseknut pěkně ve stylu starého dobrého Jigsawa před zraky hloupého stáda. Pak už to jde ale z kopce. Prostor dostává hospodský blb, který ucítil prachy a samotný Jigsaw má snad dvě scény. Po prvním dílu všichni stále čekáme na podobně dechberoucí závěr. Bohužel se ho už nedočkáme. Chlouba této série je zde totiž odfláknutá nehorázným způsobem. Ze všech dílů si to zrovna tady museli vytáhnout z paty. ()

Související novinky

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama