Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Ani ryba, ani rak. Na jednu stranu je tu výrazná snaha o vážně míněné válečné drama (s patřičně pateticky předneseným závěrem), na straně druhé je sem dost násilně implementována komediální poloha, bez které by se to celé v klidu obešlo. Zbytečné pletky s topornou poetikou ani nezmiňuji. Poblázněný mix žánrů by se nakonec dal i odpustit, protože v úhrnu snímek nijak zásadně nenudí, co už je ale úplně na hlavu, tak skutečnost, že je u nás film uváděn v otřesném anglickém dabingu. Který chuj toto zas vymyslel? Jinak je ale film o pořádný kus lepší než jiný Chanův kousek ze stejného roku, CHŮVA V AKCI, to je bez debat. II Scénář: Jackie Chan. Hudba: Xiao Ke. 60% ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se prostě zbavit dojmu, že v tomhle filmu něco neštymuje. Hodně chválím Jackieho Chana, že si taky občas vybere roli kde není ten největší badass, ale víceméně hraje druhé housle a pouze propojuje příběh. Bohužel tatáž postava do tohohle příběhu nejméně zapadá. Celý film se totiž tváří neuvěřutelně vážně a jediný kdo do celého filmu vnáší humor je právě Jackie a tím se pro mě stal neskutečně rušivým elementem. A potom tahle postava je prezentována jako největší nula z celé armády a nakonec v bojových scénách předvádí různé salta skoky a efektní chvaty. Mno nevím prostě mi do příběhu vůbec nezapadal, ale je fakt, že když už do filmu dostanete Chana tak potřebujete ukázat něco málo z toho arzenálu co umí. Jinak bych s tím problém neměl, není to nic závratného, ale určitě pobaví. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Párádny staromódny dobrodružňák s pomalším tempom, no kvalitným scénarom a dobre napísanými postavami. Jackie, ikeď si stále občas zaskotačí, tentokrát predovšetkým svárňuje plnohodnotnú postavu, ktorá mu naviac sadne ako ušitá. Trochu strelený, no dobrosrdečný farmár, ktorý trochu zamieša osudy ľuďom, ktorý usilujú o získanie prevahy v práve prebiehajúcej vojne. Podarená kombinácia komickej historky a trpkého príbehu vojny .Film trochu pripomína vynikajúci The Hidden Fortress od Kurosawy. (7.5/10) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

I vrabec se někdy může stát Fénixem..... Bylo nebylo... v dávných dobách, kdy v Číně válčila jedna dynastie proti druhé, v lesích bylo možno potkat medvěda, dost divný lidi, nebo obyčejného člověka, který už toho měl všeho po krk, jak vláčí své rukojmí – generála cizí armády. J.Chan v příběhu, který je víc dobrodružný než historický a blíže než ke strhujícímu akčnímu filmu má k pohádce. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám rád J.Chana a jeho souboje. 2.) Mám dobrodružnou duši. 3.) Mám rád nepohádkové konce. 4.) Zjistím, jestli je J.Chan lepší doktor nebo zahradník. 5.) Příběh, který neublíží ostatním, neublíží ani mě. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * P.S: škoda, že jsem ještě nepřišel na to, jak dát 3a½! ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Bojové, akční, hrdinské, statečné, věrné, smutné i vtipné, historické, přátelské. Velmi zajímavý příběh o vztahu dvou mužů, kdy každý stojí "na druhé straně bitevního pole". Postupem času se z nepřítele a zajatce stávají přátelé, kteří si slíbí desetiletý mír. To jak film končí..trohu smutné, přesto.. Film, který nenudí, pobaví a je zajímavý. Scéna s hazejícími kameny vážně dobrá. "Jedna hlavní cesta vede zpátky k domovu. Můj domov je přímo na úpatí Hory Liang..." ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečnou ústřední filmovou melodii s názvem „Canola Flower“ nazpíval Jackie Chan. (Rominator)
  • Protože je Lee-Hom Wang (generál) známý čínský zpěvák, měl původně filmovou píseň zpívat on. Ale Jackie Chan (voják) si myslel, že by to bylo pro film moc moderní a raději ji nazpíval sám. (MJackie)

Reklama

Reklama