Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tradiční kultura dnes. (oficiální text distributora)

Recenze (17)

hippyman

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí jednoho dílu je předčasné hodnotit celý pořad, ale domnívám se, že takové seriály jsou v dnešní době, kdy se tradice vytrácí a ustupuje materialistické a místy velice hektické šedi všedních dní, potřebné jako sůl. A to především pro děti, které leckdy bez tabletu nejdou ani na záchod, a jejich nejbližší kontakt s tradicí či řemeslem je mobilní hra, ve které vytáčí z virtuální hlíny na kruhu vázy. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Některý díly nádhera.... 1. díl: Brněnský tramping 2. díl: Vůně dřeva 3. díl: Ach, ty plovárny 4. díl: Přítel nůž 5. díl: Kachle a kamna 6. díl: Smyčce z Wildenavy 7. díl: Paměť staré Šumavy 8. díl: Přítel nůž 9. díl: Poslední pilníkáři 10. díl: Pohřební rituály a zvyklosti v lidové tradici 11. díl: Od dubu k sudu5* 12. díl: Fénix jménem Libušín 13. díl: Stoprocentní skaut 14. díl: Zaniklé vesnice 15. díl: Místa k zastavení 16. díl: Tajemství cínařovy dílny 17. díl: Krušnohorští Němci 18. díl: Tesařina 19. díl: Pán času 6* 20. díl: Krkonošský spiritismus 21. díl: Svět modravého dýmu, 22. díl: Fenomén fichtl  23. díl: Vodáci, Roubenka pro 21. století, ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak po pravdě, viděl sem jeden díl a to jen díky tomu, že to bylo o fanoušcích. Konkrétně o fanoušcích hokeje - Hradec Králové a pak fotbalu Převýšova. No, nechápu, proč tam zrovna dávali ten Převýšov - pár dědulů a babek, který choděj prostě jen tak na fotbal, sice celej život, ale prostě tam jen čučej :o). U toho hokeje sem se dozvěděl docela dost o našich "vůdcích" (to zní strašně tohle slovo). Takže rozhovory se šéfem kotle a se šéfem choreo tvůrců potěšil. No, a když teď skončilo to MS v hokeji, začíná vokurková sezóna, tak nezbejvá než se těšit na další sezónu v Hradci. Páč MS je sice fajn, ale vidět zápas na živo, tomu se prostě čučení na telku nevyrovná, a to ani čučení na ČR v nechvalně proslolém pajzlu - Beran. :o). ()

Alexandre 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se SKA uživatelem. Někdy je tam příliš moc složitých keců a někdy vůbec nic. Určitě by to vypadalo líp kdyby to nikdo nekomentoval a doprovázela to vhodná hudba. Nebo kdyby každých 5 minut řekli informaci, kterou si člověk zapamatuje. Ale není to zas tak špatný dokument. Je dobré se něco dozvědět o místních tradicích. ()

Johny303 

všechny recenze uživatele

I kdybych se o folklor zajímal, tak provedení toho dokumentu je naprosto nezáživné. Navíc ten díl, který jsem viděl (skoro) celý, nebyl o ničem jiném, než o neustálém omílání hanáčtiny a jejím zachování pro budoucí generace - no, já si zase myslím, že lépe by udělali, kdyby se naučili normálně česky. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama