Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cyklus snažící se zachytit nejen současné proměny českého venkova, ale také přibližovat tradiční hodnoty, výhody a nevýhody života na vesnici a osobitou práci občanů mimo města. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Inu proč ne – tento pořad je krátký, občas i poučný a navíc není od věci se podívat po krásách naší země, dozvědět se o nějakých těch tradicích a zajímavostech. Viděl jsem jenom pár dílů, ale vyloženě mne nezklamal žádný – je ovšem pravda, že jejich kvalita se samozřejmě odvíjí i podle zvoleného tématu. Ale tak to je snad jasné. Takže já dávám určitě palec nahoru. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Měl jsem ponětí, že se tenhle pořad dlouhodobě vysílá na ČT, ale nikdy jsem se o něj nezajímal. Dostal jsem se k němu až poté, co internetem proletěl díl o nutriích (konkrétně ze 7. 12. 2013, doporučuji zhlédnout celé). Tolik exotů, hlášek a nechtěně meta-humorných výroků se zkrátka jen tak nevidí! A vůbec - Baldýnského sbírka, zachycující nejlepší pasáže, bude jednou strašně ceněná a Banán bolesti se budou učit školáci nazpaměť :-D ()

Reklama

Una111 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem díl Pohádková země a žasnu nad tímto veledílem režiséra Robina Kvapila! A přitom na tom není nic těžkého, posuďte sami: To se vezme poněkud exaltovaně působící majitel pohřebního ústavu Raimund Niederführ (dříve pod jménem Ivan Genov) a jeho politické názory (i když v mnohém mu dávám za pravdu, např. jeho názor na prezidenty Beneše a Háchu či odsun Němců), k tomu Vítězslava Klimtová, kterou - jak ji znám - nikdy nezajímalo nic jiného než peníze, vkus šel u ní vždy stranou a která se teď našla v roli čarodějnice, dědička to moudrých keltských šamanů... Toto se smíchá dohromady, okoření se úryvky autentických projevů Beneše, Háchy, Gotwalda, Havla a Putina, a to všechno na pozadí nevkusných loutek výše zmíněné - a že nevíte, co z toho vznikne? Ale kdepak, to se mýlíte... vznikne z toho "dokumentární film". Ta 1 * je jen a jen pro pana Niederführa a jeho krásné, staromilské výpravy pohřbů. ()

sator 

všechny recenze uživatele

1. díl: Fyzik na chalupě 2. díl: Samotáři z Černé Vroble-neuvěřitelný člověk. 3. díl: Komunita na mlýně 4. díl: Zadržme vodu! 5. díl: Proti proudu (medailon Romana Horkého) 6. díl: Zámek bude 7. díl: Zámek bude 8. díl: Novohradsko – krajina mého srdce 9. díl: Lidé z pravěku 10. díl: Lidé z pravěku 11. díl: Mořeplavec na suchu 12. díl: Francouz na dědině 13. díl: Muži, kteří sází stromy 14. díl: Zasypaný kostel 15. díl: Maříž 16. díl: Ti, kteří sází stromy 17. díl: Cesta je cíl 18. díl:  O tichu, Továrna na mýtince, Pěkné pozdravení paní Schüllerová, Farmáři z azyláku. Bydlíme jinak. Co by se kovbojkám stávat nemělo? Ztracené jezero. Sídlo k přežití. Dempír, empír a barok. Milovaná samota, Otužilá Maruna. Don Quijote z Hartenbergu, ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pro spoustu lidí je synonymem ke slovu venkov vidlákov. A ve vidlákově, jak z názvu vyplývá, jen těžko mohou žít chytří lidé. Jenže, i když venkov dnešního světa neznamená pouze partu sedláků v holinách od hnoje, tak právě tito sedláci se špinavými holinami vědí své, a dost možná vědí nejvíce. Jak poznamenal jistý farmář v jednom z dílů; "Není potřeba bušit se do hrudi a křičet, jak jsem úspěšný. Důležitější je spokojenost." ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • V díle Mořeplavec na suchu slavný český mořeplavec Rudolf Krautschneider staví vor pojmenovaný „Euriku“ pro plavbu přes Atlantický oceán. Po postavení voru v přístavu Partimoo v Portugalsku však dopadlo vše jinak. 3. července 2015, po dlouhých neúspěšných jednáních s kapitánem přístavu Portimao v Portugalsku, se posádka voru Eurica rozhodla z plavby rezignovat. Důvodem byla absolutní arogance moci přístavních úředníků a neustále obstrukce zakazující odplutí voru. (sator)

Reklama

Reklama