Reklama

Reklama

Na cestě - Série 7 (2009) (série)


Na cestě po Pálavě (S07E03)

(epizoda)
Česko, 2009, 26 min

Režie:

Jan Tobiáš

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem za obřím sudem do obleženého Mikulova, filozofujícím pasáčkem ovcí, vzpomínkami pod hladinou a rychlonatahováním do koštýře.  Bílé vápencové pohoří zdvihající se z jihomoravské roviny působí jako pravěký ještě povalující se v krajině. Kdysi se tu také proháněli mamuti, o pár tisíc let později tu tábořili římské legie, díky kterým se sem dostalo i víno. Minerály z vápencového podloží a dostatek slunce mu dodávají nezaměnitelnou chuť, což s gustem zjišťují návštěvníci zdejších sklípků. Vedle toho si užívají i zdejší zachovalé přírody a historických památek, kterými oplývá město Mikulov. Parné dny je také možné příjemně strávit u moravského moře, které tu v sedmdesátých letech bylo vybudováno na úkor unikátního lužního lesa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Kimon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající kamera, prostě tak, jak jsme u těch pořadů komentovaných Bartoškou a Donutilem zvyklí. Tento díl je mi obzvlášť sympatický, protože pojednává o víně, jižní Moravě a jejich lidech. To všechno mám rád, protože tady žiji. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

"Kde domov můj, kde domov můj." Přeci na Pálavě! Krásně se to kouká na 10 let staré záběry, kdy ještě Mikulov nebyl přehlcený turisty a namlsanými podnikateli. Přesto ale dílu musím vytknout product placement od Mattoni a například promluva pana Solaříka byla bezpochyby pomoravštěna podle scénáře. Jinak úsměvné vidět Evu a Vaška v Mikulově a hezké vidět stále zachované tradice (natahování koštýře). ()

Reklama

Galerie (8)

Reklama

Reklama