Reklama

Reklama

Frank Moses (Bruce Willis) je penzionovaný agent CIA, který nyní žije poklidným životem na venkově. Až do té doby, kdy se jej nové vedení CIA rozhodne zlikvidovat. Jeho tajná identita je ohrožena, proto znovu sestaví svůj bývalý tým, aby ukázali, že ještě stále mají pár triků v rukávu. Název filmu je zkratkou označení Retired Extremely Dangerous (v důchodu, extrémně nebezpečný), a právě takovým se náš hrdina ukáže. Výbušná akční komedie režiséra Roberta Schwentke natočena na motivy stejnojmenné komiksové mikrosérie tvůrců Warrena Ellise a Cully Hamnera. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 453)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Stará garda v tak trochu oldschool akčňáku. Celý je to natočený s lehkostí, má to švih, je to vtipný, výborný akční scény a skvěle to odsejpá. Jenom ty dialogy občas drhnou. Schwentke se zase o kousek překonal a natočil akční překvapení roku, které se může směle měřit s letošní akční elitou. A navíc mu hodně pomáhají herci. Bruce Willis už dlouho nebyl tak cool, Malkovich si to vyloženě užívá, Karl Urban je drsnej, Helen Mirren nevypadá s bouchačkou trapně a Mary-Louise Parker se svým úsměvem nikdy nic nezkazí. Ostatní herci jsou taky fajn, už dlouho jsem neviděl tak nabušený obsazení, ve kterým by i tu nejvedlejší postavu hrál trošku známej ksicht. Sympatický akční nášup skoro jak ze staré školy, ve kterém se pořád něco děje a člověk se nenudí. Takové filmy mě nikdy neomrzí.80% ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Každých pár rôčkov príde film, v ktorom dostanú šancu zahrať si hollywoodsky veteráni pokope, a bývajú z toho celkom vydarené komédie. Táto je z nich zatiaľ asi najlepšia. Akčná, nadupaná zábava, ktorú si herci užívajú a divák sa ani minútu nenudí. Špeciálne sympatie získava od mňa dvojka Brian Cox a Helen Mirren - neskutočne im to seklo: "Zajčik!" :-) ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Za Willisovo vystoupení z točícího se auta, za šíleného Malkoviche a jeho prase, za Helen Mirren stojící ve večerních šatech a v kanadách za kulometem, za Freemana v domově důchodců a v uniformě generála, za oči Mary-Louise Parker, za Bruceovu krvavou rvačku s Karlem Urbanem, za Ernesta Borgninea, za výborné akční scény, jako byla například ta na letišti, které jsou napínavé i zábavné, za vtipné hlášky a pohodový scénář, za postavičku Richarda Dreyfusse, za Beckovu hudbu a za rozjezd závěrečných titulků... Za to všechno dávám čtyři a půl hvězdy. Red je vážně skvělá zábava s mnoha zapamatovatelnými momenty, kterou by si neměl nechat ujít žádný fanda akce odlehčené humorem. Pět hvězd nedávám pouze kvůli občasné "až moc komiksovosti", která byla vidět hlavně na jednání příslušníků komand a zvláštních jednotek - chovali se zkrátka jako hovada (začátek v Mosesově domě, přestřelky v garážích). ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Skvele obsadenie, kde chemia fungovala na sto percent. Romanticky Bruce, drsna Helen, roztomila Mary, sialeny John a Morgan, ktory s plezirom obdivuje zenske zadocky :D A vsetci dohromady hlaskuju jedna radost a je len tazko vybrat jednu scenu, ktora by vsetko charakterizovala, pretoze do konca filmu sa neprestanete uchechtavat :) naozaj vyborna zalezitost. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Joe Hoeber, Erich Hoeber / Based on Warren Ellis, Cully Hammer | Hudba: Christophe Beck | Produkcia: Lorenzo di Bonaventura, Mark Vahraidan | Distribúcia: Summit Entertainment | Štúdio: di Bonaventura Pictures, DC Comics | Rozpočet: 58 miliónov $ | Tržby: 199,006,387 $ || Nadmerné množstvo bláznivosti mi celkový zážitok trochu skosil, a tak musím označiť RED len ako 70%-ný ako-tak nadpriemer, i to len vďaka skvostným hercom, ktorý si svoje role berú smrťeľne vážne a lahodia si vnich, jak v starých "dobrých" časoch... ()

Galerie (80)

Zajímavosti (23)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Kevin Bacon opět zlotřilý

Kevin Bacon opět zlotřilý

01.08.2011

Několik let se pohyboval „mimo výsluní“, ale jako hlavní lotr v X-Men: První třídě zazářil (doslova) a tak ve světle áčkových reflektorů chvíli zůstane. Zahraje si totiž padoucha v nadpřirozené akční… (více)

John Malkovich jako ruský kmotr

John Malkovich jako ruský kmotr

12.07.2011

Podle jeho výkonů v Red a Transformers 3 se zdá, že je v dobré herecké formě. Kromě hollywoodských blockbusterů si ale rád zahraje i v něčem menším. Třeba v italsko-litevské koprodukci Educazione… (více)

Reklama

Reklama