Reklama

Reklama

Terminator Genisys

  • USA Terminator Genisys (více)
Trailer 2

Budoucnost je temná. Soudný den v devadesátých letech minulého století zlikvidoval polovinu lidstva a ti, kdo přežili, se od té doby snaží marně vzdorovat počítačovému systému Skynet. Nejsilnější hnutí odporu se zformovalo kolem Johna Connora (Jason Clarke), jenž pro Skynet představuje největší hrozbu. Problém má vyřešit Terminátor, stroj na zabíjení s lidskými rysy (Arnold Schwarzenegger), kterého Skynet vyšle do minulosti, aby zabil Connorovu matku Sáru (Emilia Clarke) dřív, než svého syna stihne počít. Jenže i lidští rebelové mají přístupu ke stroji času a za Sárou pošlou vojáka Kylea Reese (Jai Courtney), aby ji pro změnu chránil před Terminátorem. Až do tohoto okamžiku se výše uvedený popis shoduje s dějem prvního dílu. Návratem do roku 1984 však dochází k zásadnímu bodu obratu. Kyle Reese zjišťuje, že Sára není bezbranná a vyděšená servírka, ale pořádná ranařka, kterou žádný Terminátor nemůže vyděsit, zvlášť když jí jeden takový stroj už pár let dělá společníka a ochránce. Jenže tahle zdánlivá výhoda může být k ničemu, protože Skynet má „prsty" všude a rozhodně chce zabránit tomu, aby tahle nesourodá trojice namalovala lidstvu růžovou budoucnost. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 541)

verbal 

všechny recenze uživatele

S pátým Téčkem se nijak zvlášť nesrali. Prostě vzali jedničku, přidali trochu dvojky, sympatického herce Majkla Bína nahradili nesympatickým nehercem, jehož přítomnost ve velkofilmech si lze vykládat pouze tak, že to patrně musí být vynikající prostitut, no a jedinou dokonalou Sáru Konorovou v podobě testosteronové mužatky Lindona Hemiltna vystřídala nějaká vylesbená Barbína jen proto, že z ní pár nezletilým leštilům zacukalo v šulíncích při Hře o trůny. Té sice asi nemuseli před každou klapkou přeholovat záda, nicméně jako drsná a bezskrupulózní bojovnice proti Skájnetu působila zhruba stejně, jako by do role Ramba nacpali Denyho DeVita. Celé to pak popatlali časovými skoky a paradoxy, z nichž by si i Ajnštain rozpačitě začal cucat palec a Oidipus by se upřemýšlel xmrti, kterého že z těch příbuzných to vlastně nakonec ošukal, hodili do mixéru a vzniklou směs zapekli v troubě s nekvalitními čínskými polymery. Vznikl tak neinventivní a neefektní prefabrikát, sloužící výhradně jako Árnýho předražené píárko. V tomto ohledu je však naprosto vynikající! I jako stárnoucí, atrofovaný křáp s roboartritidou je Árny fantastický, s věčným přízvukem rakouského GESTAPA pálí jednu hlášku za druhou a na všechny strany rozdává jakoby záměrně přehrávané, kožené úsměvy, které však všichni dobře známe i z rolí, kdy nepřehrával a snažil se ze své obličejové obrny vydolovat charakterní maximum. A to prostě musí každému fanouškovi způsobit akutní záchvat nostalgie a přinutit jej dotlačit tuto jinak nezáživnou patlanici alespoň do slabšího průměru. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Terminujte tuhle značku! Už dlouho mi nebylo z filmu tak fyzicky špatně. Ne že by šlo o průser úplně očividný, ale hardcore fanoušek prvních dvou Teminátorů prostě musí chápat tuhle slátaninu jako flusanec tekutým dusíkem do ksichtu. Ano, je to drahé, je to barevné, akční a má to solidní triky. A variuje to ikonické scény z přechozích dílů. Ale výsledkem je totálně nesmyslná a přeplácaná hovadina, bez stylu, bez atmosféry, bez timingu jednotlivých scén, bez zajímavé akce, bez charismatu herců a bez jakékoliv snahy udržet příběh logicky pohromadě. Ani ty hlášky a fórky nefungují, ach ou. Těžký trapas a kvůli navázání na T1 a T2 i zneuctění legendární ságy. Ostuda... a Cameron by se měl stydět, že ji ještě marketingově podporuje. Nechci další díly. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Hra s "terminátořím" fikčním světem, jeho zachováváním, přepisováním i rozšiřováním, mi poprvé od druhého dílu přišla fakt zábavná a inspirativní - a daří se to zejména díky pomocníkovi T-800, který jediný o nic definitivního neusiluje, nijak se nemění a je stejný sympaťák jako ve dvojce, čímž vytváří v celém tom narativním bláznění stabilní bod. Film, v jehož uspořádání by narace, syžetová struktura i významový řád tak moc ustupovaly blbnutí se světem a variacemi očekávaných vzorců jeho fungování, jsem neviděl snad od 2012. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Scenář psal určitě Jára Cimrman podle vzoru jedné ze svých divadelních her. Takže je jasné, že jsi můj syn, ale vlastně bys mohl být i můj otec, případně bratr a když časový paradox dá, tak i otec a syn zároveň, spolu s mojí matkou, která je vlastně mojí dcerou. Ale dobrý. Časové paradoxy tady byly vždy, co je sci-fi žánr sci-fi žánrem. Jenom jsem si ale uvědomil, že terminátor v dnešní kinematografii již nemá místo. To, co působilo v době uvedení prvních dvou Terminátorů od Camerona revolučně, novátorsky a okouzlovalo metamorfózami T-1000 modelu užaslé diváky, protože digitální kejkle byly na počátku věku, dneska již – v době přeplněné a přeplácané digitálním zvěrstvem – nikoho neohromí a mimo to již nemá co nabídnout. A když jádro příběhu, ony mnou již zmíněné časové paradoxy, podáte tak kostrbatě jako Alan Taylor, pak je tu problém. O to víc, že ten film nemá ani jedinou (!) pamětihodnou akční scénu, kterou si budete pamatovat ještě za několik let. Na rozdíl třeba od Terminátora 2, který je naopak učebnicí akčního žánru. A Arnold? Vzhledem k ději tu nemá zásadní místo, jeho přítomnost je tu spíš ikonická, stačí, že se objeví a nahodí pár hlášek a fandové jsou spokojeni. Ale je fajn a nutno říct, že jediným (překvapivě) světlým bodem celého filmu. Pokud by měl terminátor stárnout, tak určitě tím způsobem, jakým zde Arnold předvedl. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ten film se nedá milovat, ale je pro mě těžké ho nenávidět. Prvních cca 20 minut skvělých, správně špinavých a atmosférou blížících se prvním dvěma majstrštykům Jamese Camerona. Pak to začne drhnout. Film přehodí vyhybku z osmdesátkové akčňárny na moderní blockbuster "o mladých pro mladé" a nebýt slušné scény ve špitále, jeden by skoro zapomněl, na jakou sérii se dívá. Upřímně, nebavilo mě to. Noví představitelé kultovních postav špatní (Kde jsou ty časy, kdy podobné role hráli ve tvářích ošlehaní herci a ne modelové spodního prádla?), hudba nevýrazná, akce v nejlepším případě průměrná. Jenže Arnold. Ano, už i u něj to není úplně ono. Ale je to srdcař a je to znát z každé scény, kde se objeví. Kvůli němu ten film zkrátka nemůžu úplně zazdít. Svého času se mi moc nelíbilo Salvation díky neuvěřitelným dírám ve scénáři. Tentokrát jde vše do kopru díky mizerné atmosféře a hercům. Možná příště? Váhám, hodně váhám. Nevím, jestli chci, aby "se vrátil". Už to asi stačilo. 50% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tím horší film, čím lépe znáte zákonitosti jeho vyprávění. Co začíná jako slibná zábava, která od diváka odvážně vyžaduje dobrou obeznámenost s předchozími filmy a orientaci v několika časových rovinách, se poměrně záhy překlopí v únavné recyklování již použitých nápadů a téhož vyprávěcího vzorce. Tvůrci ani neměli snahu zamaskovat rozdrobenost epizodického vyprávění. Po likvidaci padouchu v jednom období následuje přesun do období jiného, kde je zlikvidován další padouch, aniž by se příliš řešilo, k čemu došlo v uplynulých minutách. Vrcholem scenáristické laxnosti a celkové strojovosti filmu, v němž kromě Arnolda nenajdete mnoho upřímného, je dodatečné zalepování děr v logice dialogy vysvětlujícími, co se událo za nepřítomnosti kamery. Proč se namáhat se šikovnějším zapracováním vysvětlivek do probíhajícího dění, když můžete všechno ex post vyřešit několik strašlivě šroubovanými replikami. Drsná osmdesátková stylizace je z podstaty mírného ratingu polovičatá a hlavně se týká pouze toho, jak film vypadá. Tuctová melodramatická linie s „taťkou“ a jeho adoptivní dcerou (která se z drsňačky rychle změní v oběť, která musí být ochraňován a zachraňována) ani snaha dodávat motivacím postav hloubku nefunguje kvůli odbité charakterizaci a nevýrazným hercům (resp. hercům výrazně špatným, což platí hlavně pro Courtneyho, který složitější emoce prostě zahrát nezvládá). Arnold, který je jako jediný z herců viditelně nad věcí, se může šklebit sebevíc, ale pevný tvar, řád a smysl tomuto smetišti použitých blockbusterových nápadů dát nedokáže. Film bohužel nevytrhávají z bídy ani akční scény, na nichž je postaven a které jsou natočené zcela tuctově, bez napětí, překvapení a ohledu na 3D technologii. Jestli někomu ke štěstí stačí dvouhodinová poznávací hra „najděte všechny (vizuální) citace z Cameronových filmů“, jeho radost mu přeju. Osobně si ale namísto tohoto odtučněného mash-upu ony Cameronovy filmy raději pustím v plnohodnotné podobě. 40% ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně necharismatický film. A archaický nejhorším možným způsobem. Sorry, ale pokud dostanu do ruky legendární franšízu a sto pětapadesát mega k dobru, jdu cestou inovace a ne recyklace. Čert vem logické lapsy a přepisování časových linií, to je to nejmenší zlo. Na Genisys mi vadí, že kolem Arnolda (jediné plus!) postavili partičku levných herců, kterým napsali na tělo absolutně bezkrevné postavy, které jenom procházejí většími, nebo menšími, akčními sekvencemi, abyste přitom jasně tušili, kam to celé povede. A propos, celý tenhle dramaturgický systém většiny studií, jdoucí na řemeslnou jistotu, tady bije do očí snad nejvíc. Může za to Alan Taylor, který evidentně umí kočírovat štáb na place, jako já svého kocoura, když nechci, aby chodil po stole (pamatujete film, ve kterém by už v úvodních titulcích bylo jméno režiséra akčních scén?). Jestliže sterilitu dvojky Thora drželo nad vodou produkční schéma Kevina Feigeho, zde Taylor naplno ukazuje svoji tvůrčí bezradnost a nový Terminátor tak vypadá, jakoby ve střižně zoufalí střihači slepili dohromady něco, co by mělo alespoň trochu připomínat dvouhodinový film. PS: Že to Cameron pochválil, znamená, že mu buď definitivně zmodral mozek, nebo je to prodejná děvka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrej díl. Jen s tím problémem, že příběh svými přesmyčkami z minulosti do budoucnosti a z budoucnosti do přítomnosti udělal tak strašnej brajgl, že se horko těžko dá časově srovnat s předchozími díly. Hlavně se třetím dílem, kterej úplně vyignoroval. Na druhou stranu to tady s přehledem srovnává Arnold, který si tím málem v jeho herectví vystačí na to, aby dokázal nejenom pobavit, ale i zahrát na nostalgickou strunu. Tak akorát na tři hvězdy. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Vlastně spíš nic než moc. Pátý Terminátor do značné míry zklamává úplně ve všem. Arnold je zatlačený do pozadí na úkor příběhu Sarah Connor a Kyla Reese, který ovšem není zrovna přesvědčivý, stejně jako oba herci. Scénář prakticky nedává smysl a na paradoxy a problémy spojené s cestováním časem tu všichni otevřeně kašlou, a když po půl hodině přestane hrát na nostalgickou notu, je z toho nakonec jen generické akční sci-fi, které sází spíš na kvantitu než na kvalitu. Akce je tu hodně, obvykle ovšem nenabízí víc než průměr a v některých momentech se to tvůrcům evidentně vymklo z rukou (honička ve vrtulnících byla něco skutečně děsivého). Terminátor kope druhou ligu ve všech aspektech a doufá, že vás umlátí odkazy, Arnoldem a množstvím výbuchů, přestřelek a rvaček. A moc mu to nevychází. Výsledkem je víceméně nezajímavé akční sci-fi za sto padesát mega, kde se pořád něco děje, ale vy si nejspíš nebudete úplně jisti, jestli vás to baví. Na Terminátora dost málo, za sebe však říkám, že mě to moc nepřekvapuje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $155miliónovTržby USA $89,760,956Tržby Celosvetovo $440,603,537Tržby za predaj Blu-ray v USA $17,202,979Tržby za predaj DVD v USA $8,513,740 ║ NO PROBLEMO - úplne v pohode update predošlých dielov, ponúkajúci z každého rožku trošku, hlavne prvá dva Cameronové diely sú tu vynesené a voľne nadpojené, nekazí to dojem, skôr rozširuje obzory tohto úžasného sci-fi spektra, dokonca ani z počiatku obávaní herci ako Emilia Clarke a Jai Courtney(tohto dreva som sa veľmi bál) to až tak nekazili a nakoniec obstáli, samozrejme že nie sú taký ťahúni ako by sme si želali ale v rámci svojich hereckých možností to v celku utiahnú, dokonca aj skoro pubertálne pôsobiaca dievčinka Emilia Clarke ako Sarah Connor bola v pohode, pokiaľ sa dokážete aspoň troška odpútať od dokonale drsnej podoby v podaní Lindy Hamilton z T2, obavy prinášal aj na prvý pohľad nesympatický Jason Clarke ako John Connor ale ten si vie akosi v týchto blockbusteroch nájsť to svoje správne miesto a zapasovať, bol ako nevyspytateľní chameleón, lišiak, temný tieň, a samozrejme "starý" dobrý T-800 Arnold Schwarzenegger je ak vždy čerešnička na torte, jeho robotické úšklebky ani po x-krát nestrácali na váhe, rovnako tak aj jeho hefty a vždy pobavili, akcia nevynímajúc, triková stránka prvotriedna, súboje a útoky robotov mali opäť grády, 3D efekt skvelý, režisér Alan Taylor nesklamal, samozrejme že Cameronové prvá dva diely sú nedosiahnuteľné a legendárne ale zas na druhú stranu si séria Terminátor drží stále dobrú úroveň __/videl v kine 3D verziu: 80%/__ __/videl v kine 2D verziu 2x: 80%/__svoje čaro to potvrdilo aj u 2D verzie __moja recenzia ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Složité hodnocení. Pokračování legendy, tentokrát s úctou a pořádnou hromadou odkazů. Genesis v podstatě velice odvážné (alter)pokračování s autorskými nápady jdoucími proti smyslu původních dvou filmů (spoiler: ale v závěru najedou na stejnou silnici jako dvojka). Odsouhlasit totiž tenhle scénář chtělo odvahu a tak bych fyzicky ublížil jenom autorovi druhého traileru (a dalších) za ten prokecnutý zvrat, který by jinak všechny diváky v kině posadil na zadek... dvakrát. A ten zvrat je opravdu TEN důvod, proč ten film vidět, je to inovace/změna/evoluce. Svět technologií vylepšuje, povyšuje, ovládá. Genisys jde tímhle směrem. Jinak mi přišlo, že Arnold film pojal jako sebeparodii a jeho humoru je možná až moc (no jo, vždy chtěl být komik), ale jako by to většina ostatních postav úplně ignorovala (John, Sarah, Kyle) a jedou si svou vážnou vlnu, což mám rád, protože záchrana světa navíc v prostředí Terminátorů není zase taková sranda, komedie a vážnost působí trochu rozpolceně napříč filmem, ale to je možná jen můj osobní problém. Být to jen komedie, asi by to byl film roku, pro mě:-)). PS: mladý Arnold je neskutečný dokud nezačne bojovat, ale i tak nádhera. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Terminátoří Arnie je zpátky. Po dvanácti letech. A jestli někdo nedával jeho poslední (mimochodem výbornou) robotí štaci ve Vzpouře strojů, rozhodně nebude nadšený ani tentokrát. Cameronova sága se sice vrací ke kořenům, takže je všechno trochu špinavější a méně humorné, jenže to byla už čtyřka. A ta k tomu přidala alespoň hutnou akci, když už nic jiného. S čím přichází Genisys? Se spoustou celkem laciné nostalgie, překombinovaným a děravým dějem… no a s všeobjímající restartovací kanonádou, jejíž hrdinové jsou většinou jen odlesky postav z Cameronových filmů. Kdo to ustál nejlíp? Samozřejmě Arnie, kterému člověk fandí tak nějak z principu, a na malé ploše baví i J.K. Simmons. Zbytek snaživců ale jen klouže po povrchu, marně se snaží občas zahláškovat (hlavně Courtneymu to fakt nejde) a soustavně vysvětluje zápletku, nad kterou ve finále stejně jen mávnete rukou. Ještě že to je celé svižné a často se někdo mlátí. Takhle je z toho docela stravitelná letní jednohubka, která ale pořád nesahá cameronovkám ani po kolena. (6/10) ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Nevalná očekávání se potvrdila. Reboot série si pohrává se známými scénámi z prvního dílu a pomrkává na fanoušky, což je zpočátku docela fajn. Slavné reálie ale staví na hlavu a nabízí nové, akčnější a příběhově zamotanější situace. Paradoxy cestování časem jsou úspěšně ignorovány a zůstává tak příběhový slepenec jedničky se spoustou klišovitých hlášek (I'll be back nepočítám) a logických paradoxů. Akce je rutinní, ale nelze jí nic vyčíst. Ve výsledku to není propadák, ale sestupná tendence série se opět potvrdila. Netěšme se na další díly! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PAMATUJ, GENISYS JE SKYNET. JAKMILE BUDE GENISYS ONLINE, ZAČNE DEN ZÚČTOVÁNÍ. MŮŽEŠ ZABÍT SKYNET, NEŽ SE ZRODÍ…“ /// Tak tenhle Termoš zašel s odkazama ještě dál, než Jurskej svět, ale zároveň se uzavřel v jakýsi podivný časový smyčce, která mu pomáhá vytvářet brutální konspirace. Brzo je v tom pěknej bordel – jako sledovat, kdo vodkuď kam a ským… Vznikla z toho překombinovaná podívaná, kterou nad vodou drží dědek Arnie. Aspoň pro nás, nostalgiky. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Rajcuje mě, když vyteče T-1000. 2.) Sledování možných budoucností při použití algoritmu rychlosti rozpadu a exponenciálního růstu, mně nedělá problém. 3.) Thx za titule „fceli medvidek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Paramount // Počet premietajúcich kín v USA: 3,783 // Otvárací Víkend v USA: $27,018,486 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vsadím tisíc bucků, že Arnie i na svém pohřbu skrz nahrávací recordér zařve I Be Back. Starší díly už si nepamatuji, takže nemohu příliš srovnávat, ale určitě Genisys nedělá ostudu. Plusem je slušná akce, slušný temný vizuál, solidní tempo, pár fajn hlášek a nejlepšími scénami je rozhodně Autobus s vrtulníky. Mínusem je zbytečná překombinovanost děje, kde se ztrácí režisér společně s divákem, cestování v čase tam a zpátky, terminátorů více než lidí v kauflandu a v tomhle ohledu je to opravdu šílený chaos a zmatek. PG13 vůbec nevadilo, chytrý člověk dávno ví, že z robota krev neteče a tudiž by nebylo ani náležitě využito. Potěšila korejská herecká hvězda Byung-hun Lee. 75% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Každé další přepisování notoricky známé historie je riskantnější, ale tímhle směrem vede cesta více než slibná. Kalogridis s Lussierem totiž konfrontují ikonické scény přímým střetem, kdy nám explicitně ukážou použití stroje času a Arnoldovi dají šanci rozbít plechová ústa sám sobě - a tenhle smrtící úkol plní na jedničku. Ve chvíli, kdy je jasno, že Herr Schwarzenegger neodejde z žádné scény bez toho, aby ji pořádně vyhláškoval, se tak z Genisys stává téměř až rodinná podívaná, která dokonale sedí k faktu, že se změny týkají právě těch linií, které mě svého času svým pesimistickým vyústěním mrzely. Dokonce mi hlavou proběhla i kacířská myšlenka, že právě tenhle konec by mohl být koncem úplným a s třicetiletým odstupem celou ságu zakončit. Pokud jsem opravdu jen naivní a další díly můj optimismus rozmělní, bude to velká škoda. Terminátor už dávno nemrazí tak jako kdysi, ale vzhledem k tomu, že si to ani nedává za úkol, se takový přerod akceptuje vzhledem k nulovým očekáváním až překvapivě snadno. Tím spíš, že Emilia Clarke zahazuje všechny trůny daleko za sebe a je z ní Sarah Connor jako z nejodvážnějších fanouškovských snů. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dali mi výpoveď.“ Mne sa to páčilo. Áno, scenáristicky je to veľký guláš, ale paradoxne práve to ma na tom bavilo a keď to zrovnáte so scenárom k seriálu, Salvation a s tým, čo prišlo po ňom, tak je to istým spôsobom tretí najlepší scenár série. Útla Emilia Clarke s gigantickými guľovnicami a brokovnicami sa do úlohy Sáry Connor prekvapivo hodí, miestami som bol zarazený z toho, ako sa v niektorých detailnejších záberoch podobá na Lindu Hamilton. Pritom obe herečky sú typovo veľmi odlišné, keď si to tak vezmete. Skvelá je jej chémia s „deduľom“ Schwarzeneggerom. 68-ročný Rakúsky dub tu nečakane hladko funguje aj ako komický element („Už došlo k spáreniu?“), aj ako osobnosť zúčastňujúca sa viacerých dynamických akčných sekvencií. Účes má fakt na draka (horší mal už len Cruise v Mission: Impossible 2), ale faktom je, že v akcii stále budí rešpekt a v odľahčených momentoch (fotenie) je vtipný. Autori výborne do príbehu zakomponovali v rámci možností revolučný nápad so starnutím Terminátorov. Prečo to doteraz nikomu nenapadlo? Veď predsa všetko na svete starne a technika dvojnásobne. Na druhej strane, koľkokrát autá-veteránov z 80. rokov opravíte doma v garáži, ale najmodernejšie typy nemáte šancu. Scenár je nepredvídateľný. Môže sa v ňom stať v podstate „všetko“ (úvodná pasáž, v ktorej je zremakovaný útok na pankáčov sa vydá vskutku originálnym smerom). To je sympatické osvieženie ako po Salvation, ktorý príliš nudne pracoval s tematikou vojny, tak po T3, ktorý bol v podstate remakom T2. Dokonca je dojímavý (dlaň). Scenár síce občas vykazuje logické chyby (načo sa T-1000 vôbec zdržuje získavaním strelných zbraní, keď sám osebe je zbraň a ako sa následne ukáže, pravdaže ich ani nepotreboval?) a niektoré motívy/postavy by si určite zaslúžili detailnejšie spracovania (J.K. Simmons), ale inak ma bavil a to vrátane skvelého nápadu s napoly strojmi napoly ľuďmi, s čím prvý raz prišli komiksy od Dark Horse (vyšli aj v češtine). Faktom každopádne je, že Jason Clarke niky nemal byť obsadený do ničoho s názvom Terminátor, miestami je  trikov priveľa (most), Jai Courtney je ako Kyle Reese len o chlp znesiteľnejší, ako Anton Yelchin zo Salvation a niektoré strihy sú brané zo značného rýchlika (John je na streche, STRIH, John sedí v letiacej helikoptére). Diváci boli na film zvedaví, celosvetová tržba bola pekných 440 miliónov pri v rámci možností rozumnom rozpočte 155. Napriek tomu trvalo 4 roky, kým sa objavil nový diel, ktorý už po scenáristickej stránke nepredstavoval až takú divočinu, ale (zase raz) pripomínal čiastočný remake dvojky. ()

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Reklama

Reklama