Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film podle skutečné události ze života americké herečky a umělkyně Lori Petty, která si tento film i sama zrežírovala a napsala scénář. Hlavní hrdinka Agnes je čtrnáctiletá dívka, která vyrůstá se svými mladšími sestrami a matkou narkomankou a prostitutkou. Děti jsou nuceny přihlížet matčiným střídajícím se partnerům, drogovým večírkům a přivydělávat si na jídlo různými pracemi. Příběh se odehrává v průběhu jednoho dne a ukazuje zoufalství, beznaděj a vzájemnou lásku tří sester. Jennifer Lawrence (Agnes) získala za tento film ocenění filmového festivalu Los Angeles za nejlepší herecký výkon. (Riley)

(více)

Recenze (16)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Film plný průměrných dialogů dokáže skutečně zaujmout a emocionálně strhnout až v závěrečných 20 minutách a proto to bohužel na více než tři hvězdy nestačí. Scéna na drogovém večírku a závěrečná v autě krásně deklaruje znamenité herectví nejnadanější a nejtalentovanější mladé herečky USA. A považte, že v době natáčení jí bylo pouhých 17 let. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"Baby, those TV people ain't real." Kromě toho, že to je strašně strašné (mluvím srdcem), tak nevím, co to je (mluvím hlavou). Protože díky stylu zobrazení a tónu voiceoveru v některých pasážích to vypadá, že film události takřka glorifikuje. Z čehož je mi špatně. Ale po zralé úvaze to je nejspíš způsobené "jenom" režisérskou (autorskou) neumělostí udržet konzistentní odstup a poukázat na odlišnost mezi subjektivní filmovou náladou vypravěčky (Agnes) a osobním autorským komentářem autorky (režisérky). Taky se mi dělo to, že jsem vnímala jednotlivé obrazy zvlášť, ale dělalo mi velký problém si je dát do souvislostí, pochopit kontinuitu a uvědomit si, že to byl jeden den/příběh. Chtěla jsem vidět film o sestrách, ale byla jsem zklamaná z toho, jak málo byly v obraze spolu. I tak mě dělá šťastnou vidět Jennifer Lawrence v mateřské roli. Četla jsem, že v současné době sama píše další film o sestrách (s Amy Schumer), tak jsem na to zvědavá. - Dodatek, snad kromě písničky z auta mi přišla veškerá hudba velmi nevhodně zvolená. -"What was the name of the red book?" ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Jennifer Lawrence, která v The Poker House jen potvrzuje fakt, že již v počátcích své kariéry byla jednou z nejtalentovanějších hereček současného Hollywoodu. Samotný příběh Lori Petty pak není nic světoborného, jelikož téma krušného života dětí ze sociálně slabé vrstvy společnosti v Americe bylo již uchopeno snad ze všech možných stran, a proto vám zřejmě film utkví v paměti právě pouze zásluhou hereckých výkonů hlavních představitelek. A když to v závěru holčiny rozbalily v autě, tak to i zarytému pesimistovi mého ražení vlilo tu pověstnou kapku optimismu do žil. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Poker House nemá kromě výkonu mladičké Jennifer Lawrence vůbec co nabídnout. Příběh je dojemný, ale scénář je strašně špatně odvedený a film působí tak, že ani sama autorka nevěděla, co jím chce vlastně sdělit a jaká je hlavní myšlenka, kromě toho, že je podle skutečné události. Navíc lepších filmů na podobné téma dětí ve špatném prostředí jsou tucty. Dvě hvězdičky za Jennifer a to je tak všechno. ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Exemplární příklad toho, jak lze prakticky za nic, natočit něco. Jennifer Lawrence je stabilním a nosným pilířem každého svého filmu. Její symbiózní spolupráce s nezávislým filmem pokračuje, a opět znamenitě. Není dílem náhody, že její filmové postavy často spojuje několik společných znaků, tj. bolestivá minulost, silná a nezávislá hrdinka je odkázána sama na sebe, často konfrontována s nepřízní osudu, resp. je nucena přijmout nevyhnutelnou bezvýchodnost situace, jako definující konstantu svého života, bez jakékoliv možnosti změnit věci k lepšímu. To je případ Winter´s Bone, částečně dramat Like Crazy a The Beaver a právě filmu Poker House. V posledním jmenovaném případě Jennifer kraluje nevídaným způsobem. Její postava, na první pohled emocionálně netečná, z vnějšku svůdně zádumčivá, se během jednoho jediného dne mění před očima ve starostlivou a inspirující osobu se smyslem pro zodpovědnost. V samotném závěru, když jsem v jejích očích viděl poníženou, nikoliv však zlomenou oběť, snažící se uniknout, navzdory tomu, že cesta ven neexistuje, jsem měl slzy v očích a hluboký respekt nad hloubkou, silou a emocionálním rozsahem jejího hereckého projevu. Neočekával bych nic menšího od nejtalentovanější mladé herečky v Americe, jak ji pregnantně a zcela po zásluze, nazval prestižní zámořský magazín Rolling Stones. Poker House rozhodně stojí za vidění, nejen kvůli Jennifer Lawrence, i když je to právě ona, kdo dělá z tohoto filmu nevšední zážitek. ()

Zajímavosti (3)

  • Kromě Jennifer Lawrence si ve filmu zahrál i její otec Gary Lawrence, a to roli trenéra basketbalového týmu soupeřů. (Cheeker)
  • Natáčení probíhalo ve městech Chicago, Lemont a Lockport ve státě Illinois v USA. (Cheeker)

Reklama

Reklama