Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (523)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Jak Julia stárne, stávají se její kdysi krásné rty mírně nepřirozené… A při každém úsměvu nesnesitelné. Jíst, meditovat, milovat je úsměvů plný, také slziček, uklidňování, hlubokomyslných mouder a objetí. Všechny ty emoce a citlivůstky ale vyznívají hrozně nepřirozeně, křečovitě, jako by si Julia řekla: “Tak, teď si zahraju psychologickou roli a možná shrábnu nominaci na nějakou tu cenu.” Kdo by ji ale neznal v jiných romantických filmech jako Pretty Woman nebo Notting Hill a viděl by pouze tuhle nudu k ukousání, mohl by s čistým svědomím říct, že hrát neumí. Jezení je fajn, italské prostředí, pizzy a předně Italové dokážou na plátně zachránit leccos. Jenže jak postupujeme k meditování a k té lásce na konec, postupně nás přestane zajímat, jakže ta slaďárna vlastně skončí. Ono to je docela jasné už od začátku (když vám senilní šaman řekne, že za rok najdete pana Božského, není důvod mu nevěřit, že?). K tomu si připočtěte minusové body, pokud jste vyrovnaný člověk s jasným názorem na svět, který nenávidí fráze a lá je mi čtyřicet a nevím, kam můj život směřuje. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

V jednu chvíli hrdinka Liz pronese cosi ve smyslu: "Víte o tom, že mluvite jen v levných plakátových heslech?" Tvůrci si evidentně nevšimli té ironie... Je fascinující, jak film o hledání smyslu života, o naplnění, o znovunalezení radosti z běžných věcí může být tak, tak povrchní. Nebylo třeba, aby Liz cestovala po celém světě, jedinou lokací, kterou Murphy umí prodat, je italský Řím. Je to dlouhé, necítíte z toho emoce a můžete si jen nechat zdát o tom, že by vám tenhle film mohl říct, jak vést lépší, smysluplnější život. V tom, že sobecky zničehonic opustíte své blízké a vydáte se zcestovat svět, to, obávám se, nebude. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno tu vyzniem ako nejaká láskou utrápená, zasmoklená sliepka ( pardon za výraz ), ale tento snímok má neskutočné tendencie narábať s citmi aj pocitmi. Nie som romantik, ani som ním nebol, veci s tým spoločné som prežíval a prežívam skôr cez pohyblivé obrázky, ale dá sa povedať, že veľa charakteristických čŕt hlavnej postavy sadnú aj na mňa a možno preto ma film dostal a aspoň trochu priviedol k zamysleniu sa. Myslím, že každé hodnotenie a komentár tohto snímku niečo značí o tom konkrétnom užívateľovi a bez urážky, podľa toho všetkého, sme jedna veľká banda bezcitných tvorov. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Ten film je zvláštní. Jednu dobu je k sežrání, v další na odstřel, v poslední na mávnutí rukou. Věčná sympaťačka Julia Roberts se vydává na vcelku milou a částečně podmanivou cestu světem, ve které poznává jiné kultury a známosti. A zážitek je to věru rozporuplný. Zprvu jsem neměl nijak zvlášť velká očekávání, ale musím říct, že celá sekce v Itálii byla fakt senzační. Úžasná atmosféra, výborné nápady, duch Říma zachycený naprosto přesně, plus bylo to i vtipné. S překvapením jsem si řekl, že to vypadá velice nadějně. Ony naděje mi však potopila pasáž v Indii, u které jsem málem (doslova) usnul nudou. Náhle se film přeměnil do takové neskutečně utahané, nudné a vcelku hloupé formy, která byla fakt na zabití. A poslední pasáž na Bali je takový mix předešlého. Převážně to zachraňoval výborný a charismatický Bardem, kterému to s Julií fakt slušelo, plus ono kouzelné prostředí tomu dodávalo i slušnou atmošku, ale oproti skvělé Itálii to byl už slabý odvar. Ve výsledku zklamání. Nebýt té hrozné Indie, jednalo by se o slušnou romanťárnu. Příště Julii doporučuji následující - hodně jíst, vůbec nemeditovat a intenzivněji se milovat. Pak to bude Ok. Průměrné 3* ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dlouhá, nudná, utaháná a nezajímavá romanťárná o nesympatické hrdince, která hledá smysl svého života. Příběh je zde roztříštěn na několik částí, přičemž jediná aspoň trochu zajímavá je ta poslední s charismatickým Javierem Bardemem. Mezi ním a Julií Roberts to zde opravdu funguje a člověk jim i docela fandí. Bohužel tato linie nastupuje až v poslední půl hodině filmu a divák je do té doby nucen přetrpět nudné a blbé příhody ženský, která si pořád na něco stěžuje a pod nánosem rádoby chytrých keců se snaží schovat, že je to vlastně úplná kráva. Ryan Murphy to navíc celé natočil nemastně neslaně bez špetky nápadu a člověk má někdy co dělat, aby to těch 140 minut(!!!) vůbec vydržel. No ještě, že za odměnu přijde ten Bardem.30% ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Julia Roberts podmínila svou účast na natáčení na Bali přítomností své rodiny. Po natáčení tak trávila volný čas se svým manželem Danielem Moderem a dětmi Phinnaeusem, Hazel a Henrym. (Karlos80)
  • Julia Roberts si Indii při natáčení filmu zamilovala natolik, že se rozhodla věnovat se hinduismu. (Pethushka)
  • Julia Roberts vystřídala 103 kostýmy. (Krouťák)

Reklama

Reklama