Reklama

Reklama

Tahle putyka, stojící v ospalém městečku Newton Haven, je zajímavá snad jen tím, že má být cílem velmi odvážného pivního maratónu pětice kamarádů. Ti se ho pokusili „doběhnout" už před lety, ale tehdy na ně bylo tempo 12 piv – 12 hospod – 1 noc příliš zběsilé. Pak je osud zavál na všechny strany, než se Gary (Simon Pegg), který v životě nic nedokázal, rozhodl, že dokáže dokončit alespoň legendární tah po hospodách v Newton Haven. Přemluví ostatní kumpány (Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Eddie Marsan) a společně se po letech vydají domů, aby se stali nesmrtelnými. Jenže Newton Haven je nevítá zrovna s otevřenou náručí. Stačí prvních pár piv a několik velmi bizarních příhod, aby si uvědomili, že v tomhle městě něco nebo někdo smrdí. Najednou nebojují jen o úspěšné strávení dalšího piva, ale i o vlastní krky. Cesta do hospody U Konce světa se zdá být najednou mnohem náročnější, než čekali. Jenže vy byste to vzdali, kdybyste si měli naplnit sen z mládí? A jen tak mimoděk přitom zachránili celé lidstvo? (CinemArt)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (787)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Disabled toilets for old men... Parádní pařba ze staré dobré Anglie a současně i velmi smutná komedie o tom, že návrat do barevného a úžasného světa našeho mládí už není možný. Tihle (bývalí) kamarádi sice mají na rukou krev (oprava, inkoust - jasný odkaz na to, jaké se z nich staly kancelářské krysy) a v žaludcích sice znovu žbluňká pár pint piva, ale v hlavách jim místo divokého mejdanu už jen spořádaně tancuje valčík, popřípadě šlape polku abiturientský večírek usedlých (skoro)abstinentů, na kterém se v pavučinách zaprášených vzpomínek jako výzdoba houpe místo světélkujících koulí už jen pár chcíplých netopýrů a cáry papírků z firemních skartovaček. Gary King se zoufale snaží kamarády zase jednou po letech rozparádit, trhá vetřelcům ruce, a jimi pak těm uvědomělým a přechytralým robotům rozmlátí hlavy na fialovou kaši, ale stejně už to není ta parádní pařba jako zamlada. Kdepak mimozemšťani – čas, to je ten největší kazišuk! Ten Garymu spláchnul mládí do hajzlíku. A pak čas trhnul oponou... a posadil Garyho na prdel. Na židli uprostřed kruhu Anonymních Alkoholiků. Cha, všimli jste si, že jich tam sedělo právě dvanáct? (Mimochodem, heslo AA zní: „Bože, dej mi sílu změnit to, co změnit mohu, odvahu unést to, co změnit nemohu a moudrost, abych jedno od druhého rozeznal.“ Což je velmi praktický přístup k problémům, stárnutí nevyjímaje.) The FIRST POST, The OLD FAMILIAR, The FAMOUS COCK, The Cross Hands, The Good Companion, The TRUSTY SERVANT, The TWO HEADED DOG, The MERMAID, The BEEHIVE, The KING´S HEAD, The HOLE in the Wall, The WORLD'S END. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, a to je nakonec jedno z největších překvapení, jež mi film U konce světa přinesl. Těmi dalšími jsou, že SImon Pegg je podobný Tomáši Hajíčkovi ze skupiny Krucipüsk, že Nick Frost hraje alespoň ze začátku úplně, úplně, úplně jinou postavu než jakou byste čekali, a že Edgar Wright asi zanevřel na své typické kulometné záběry, nebo se je přinejmenším snaží omezovat, protože jich znatelně ubylo. Nedá se asi říct, že bych byl úplně zklamaný, ovšem faktem je, že U konce světa se mi líbilo o dost méně než předchozí dva snímky, přišlo mi příliš dlouhé a zbytečně akční (první potyčka s ufony byla výborná, ale další ji pouze opakovaly - a ne v tom vtipném smyslu "déja vu"). Pochvala patří hudbě (neodolatelná scéna s Whiskey Bar od The Doors) a všem hercům, a moc se mi líbil epilog. Až jsem si říkal, jaká je škoda, že se první polovina filmu neodehrávala "před" a druhá "po". Tři a půl hvězdy prozatím s těžkým srdcem zaokrouhluji dolů a počkám si na DVD reprízu.__P.S. Jak moc film bavil ostatní diváky, nevím, v kině jsem byl sám. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Edgar Wright opět dokazuje, jak umí své obecenstvo mást žánrovými změnami. Chvíli to skoro vypadá na levnější britskou verzi Pařby ve Vegas, jenže pak přijde naprosté WTF a divákům spadne čelist až na zem. Řekl bych, že ani nástup nemrtvých v Shaun of the dead nebyl tak šokující. Jenže zatímco SotD kromě pocitu z nevšedního crossoveru nabízel i poctivou žánrovou režbu a zatímco Hot Fuzz i po řadě "odhalení" dokázal přinášet nové nápady a film někam posunovat, World's End toho schopen není. Zdejší vetřelci již po pár minutách nemají, co nabídnout, nevšední myšlenka jejich plánu je pěkná, ale jinak jde o jednu z nejnudnějších mimozemských invazí, jaké kdy filmové obrazovky spatřily. Navíc tupé závěrečné rozuzlení s rádoby moudrými proslovy ještě vše pro sichr splachuje do záchodu. 5/10 ()

movie 

všechny recenze uživatele

Sociálně inteligentní komedie, ale přiznám se, že bych si možná radši dal hollywoodskou verzi onoho samého s menším tokem myšlenek a méně zvraty. Ovšem fakt, že pro mnoho lidí nejlepší léta v životě končí s převzetím maturitního vysvědčení (to není můj případ) je pravdivý a celých 109 minut mě to silně zkličovalo. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Naprosto výjimečné. Šel jsem na komedii - tam tam pochopitelně je, k ní ale navíc Wright servíruje zdaleka nejvypiplanější, nejpřehlednější, no prostě nejzábavnější choreografii akčních scén, jakou jsem v kině neviděl od... od... Jo, asi od Scotta Pilgrima. Fuck! W-T-F a koukám jako blázen, vážně. Lepší film, po němž si s kamarády velice rádi zajdete na několik pivsonů, neexistuje. Jak to má člověk bez uslintání se xmrti dokoukat, když tam hraje tolik litrů piva? P.S. Tento komentář je čiré popsání faktů, žádné přehánění. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (26)

  • Andy Knight (Nick Frost) pracuje v právnickej firme Beckingham Davies Knightley LLB. Beckingham je skutočné priezvisko Simona Pegga (Gary King). (odmocnina)
  • Natáčanie filmu prebiehalo prevažne v Letchworth Garden City, kde sa nachádza prvý kruhový objazd vo Veľkej Británii, ktorý bol postavený v roku 1909. (odmocnina)
  • Rovnako ako v predchádzajúcich dieloch Cornettovej trilógie, aj v tejto snímke pije Simon Pegg (Gary King) pivo z rovnakého pohára - takzvaného Nonic pint glass, ktorý ma objem 568 ml. (redwik)

Související novinky

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Konec světa bude!

Konec světa bude!

23.09.2013

I když se již zdálo, že se komedii U Konce světa nepodaří v ČR dostat na plátna kin, distributor Cinemart nakonec ohlásil její premiéru na 24. říjen 2013. „Při složitých jednáních o uvedení či… (více)

Spielbergova apokalypsa se blíží

Spielbergova apokalypsa se blíží

30.09.2012

Přesněji „robokalypsa“. Dlouhá léta připravované historické drama Lincoln je připravené na start v kinech (oficiální světová premiéra 16. listopadu) a Steven Spielberg se může zase pustit do něčeho… (více)

Reklama

Reklama