Reklama

Reklama

Tahle putyka, stojící v ospalém městečku Newton Haven, je zajímavá snad jen tím, že má být cílem velmi odvážného pivního maratónu pětice kamarádů. Ti se ho pokusili „doběhnout" už před lety, ale tehdy na ně bylo tempo 12 piv – 12 hospod – 1 noc příliš zběsilé. Pak je osud zavál na všechny strany, než se Gary (Simon Pegg), který v životě nic nedokázal, rozhodl, že dokáže dokončit alespoň legendární tah po hospodách v Newton Haven. Přemluví ostatní kumpány (Nick Frost, Paddy Considine, Martin Freeman, Eddie Marsan) a společně se po letech vydají domů, aby se stali nesmrtelnými. Jenže Newton Haven je nevítá zrovna s otevřenou náručí. Stačí prvních pár piv a několik velmi bizarních příhod, aby si uvědomili, že v tomhle městě něco nebo někdo smrdí. Najednou nebojují jen o úspěšné strávení dalšího piva, ale i o vlastní krky. Cesta do hospody U Konce světa se zdá být najednou mnohem náročnější, než čekali. Jenže vy byste to vzdali, kdybyste si měli naplnit sen z mládí? A jen tak mimoděk přitom zachránili celé lidstvo? (CinemArt)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (788)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá sci-fi komédia, ktorá je už tretím projektom tejto vydarenej komediálnej trojice. Má výborný príbeh o skupine dávnych priateľov, ktorí si už žijú svoje vlastné životy, ale jeden z nich sa rozhodne dať znovu partiu dokopy, aby dokončili to, čo začali pred rokmi, teda vo svojom rodnom mestečku zvládli pivný maratón naprieč dvanástimi pohostinstvami. Lenže čoskoro si uvedomujú, že množstvo piva a nevyriešené rozpory z minulosti nie sú ani zďaleka ich jediným problémom, keďže musia čeliť mimozemskej invázii. So spracovaním som dosť spokojný, ešte spočiatku som pociťoval trochu sklamanie, ale našťastie sa úroveň filmu po celý čas len vylepšuje. A tak po spojení starej partie ma to už začalo celkom baviť, po pripojení sci-fi prvku sa to ešte vylepší a úroveň filmu ide aj potom stále hore. Jedine by som trochu vytkol, že pomerne často už cítiť opakovanie a to nielen v rámci série, ale aj filmu, takže viacero typov scén sa zopakuje aj niekoľkokrát a tak to nepôsobí až tak rozmanito, ako by som chcel. Ale aj tak je pre mňa najdôležitejšie, že ma to väčšinu času dosť bavilo a vďaka samotného nápadu s mimozemskou inváziou som bol skutočne zvedavý, ako to bude pokračovať a všetko to vyvrcholí výbornou záverečnou dvadsaťminútovkou, to sa skutočne vydarilo. Ale za najväčší klad filmu považujem zvládnutie jednotlivých žánrov, či už samostatne, ale aj ich prepojenie. Ako komédia ma to sklamalo jedine zo začiatku, ale časom už začnú dobré vtipné situácie a hlášky pribúdať a hlavne záverečný veľkolepý dialóg medzi dvomi stranami je perfektný, sci-fi sa veľmi vydarilo, spôsob invázie a triky sa mi dosť páčili a veľkú pochvalu si zaslúži aj akcia, nájde sa tu niekoľko výborne natočených súbojov, ktoré sú nielen zábavné, ale aj nadmieru dynamické a potešia aj nejaké tie naháňačky. Herecké obsadenie je skvelé, samozrejme obzvlášť hlavné duo Simon Pegg a Nick Frost, ale potešia aj Martin Freeman, Paddy Considine, Rosamund Pike a v menšej úlohe aj Pierce Brosnan. Réžia a technická stránka sú perfektné, skvelá vizuálna stránka, efekty, ale aj zvládnutie jednotlivých žánrov, Edgar Wright opäť nesklamal. Z tejto neoficiálnej trilógie mi síce práve The World's end príde najslabší, ale to je len kvôli jej vysokej úrovni, inak v rámci žánru patrí stále medzi to najlepšie, čo sa dá v posledných rokoch nájsť. 74% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Edgar Wright, Simon Pegg | Hudba: Steven Price | Produkcia: Nira Park, Tim Bevan, Eric Fellner | Distribúcia: Universal, Focus Features | Štúdio: Relativity Media, Working Title Films, Big Talk Pro. | Rozpočet: 20 miliónov $ | Tržby: 46,089,287 $ || Nemastný, neslaný pokus o legendárny pivný maratón. Je to presne ten žáner, ktorý buď v ten daný večer zhliadnutia maximálne sadne, alebo naopak, prieči sa s momentálnou náladou a vkusom. Išlo to mimo mňa a je veľmi málo pravdepodobné, že tomu ešte niekedy dám šancu - k tvoriacej dvojici Pegg-Wright nemám žiadny vzťah a možno je to aj tým, prečo ma to nevedelo zaujať. 2 za to, že nostalgické comeback maratóny sa robiť musia, a že wtf nápaditosti je tam predsalen neuveriteľne veľa. 45% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

U KONCE SVĚTA se k předcházejícím dvěma kouskům tria Wright-Pegg-Frost váže podobně jako pozdní filmy bratří Marxů k těm dřívějším. V řadě aspektů je jistě slabší, ale pořád jsou to oni a pořád je výsledek o tolik provokativnější, odvážnější a nevypočitatelnější než u většiny dalších soudobých filmů, že za lístek do kina prostě stojí. Moji analytickou kritiku z doby premiéry najdete tady. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg, Nick Frost a Edgar Wright do třetice. A do třetice slušná práce. Sice už to není taková legrace, jako Soumrak mrtvých, ale pořád je to slušná práce. Už to totiž není ani tak o legraci, jako spíš o tom, že ti kluci se zase sešli a natočili opět nějakou povedenou bláznivinu, tentokrát proti sci-fi filmům. U Konce světa jsem k tomu všemu viděl asi po šesti pivech, takže moje hodnocení bylo částečně zkreslené. Myslím si ale, že když bych nepřišel z hospody, stejně bych si k tomu pivo dal, protože takovejhle film to prostě potřebuje. Vždyť o hospodách taky je, takže je těžký se nad pivem jako takovým v prvních pěti minutách nezamyslet. I tak ale musím uznat, že klukům se celkově sešla super skvadra. Freeman, Marsan a Considine totiž byli taky super. Každej svůj a to k tomu patří. Takovýhle pivní tripy bych taky někdy uvítal, snad jenom kdyby nebyly s tak globálním přesahem, jako v tomhle filmu. To bych možná vynechal. Ale jinak? Hodně slušná jízda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie je to až taký malér, ako Paul a Susedská hliadka. Zachovalo si to typickú britskú atmosféru a akčné scény sú lepšie nakrútené a zostrihané, ako v Jednotke príliš rýchleho nasadenia, kde vyzerali zmätene. Tu mnohé krčmové bitky pôsobia ako keby boli nakrútené na jeden záťah. Na konci dôjde rad aj na triky, ale nie sú až také do očí bijúce, ako v Paulovi. Film má dve hodiny a paradoxne prvá, kde sa riešia vzťahy medzi kamarátmi, je lepšia, zábavnejšia a dojemnejšia, než druhá s modrými bitkami, mimozemšťanmi, výbuchmi a gigantickým robotom. Nepotešili ma ani nelogické WTF (mimozemšťania sú raz nezničiteľní a potom im stačí dať silnejšiu facku a rozletia sa na kusy). Pozoruhodná je aj ľahostajnosť kamarátov, keď sa dozvedia, že ich najlepší priatelia boli „rozpustení a použití ako hnojivo na rastliny“. Áno? Rozpustení? Ako hnojivo? No... čo už, dajme si ďalšie pivo. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (26)

  • Každý díl této trilogie „The Blood and Ice Cream" má reprezentovat jednu příchuť známého nanuku. V prvním díle Soumrak mrtvých (2004) si hlavní hrdina zakoupí jahodové Cornetto, která má reprezentovat spoustu krve, kterou režisér v zombie hororu rozhodně nešetřil. V druhém snímku Jednotka příliš rychlého nasazení (2007) je modré Cornetto symbolem policie. Do třetího dílu byla zasazena zelená peprmintová příchuť. (stLukaz)
  • Dva hosté v baru správně připomenou, že slovo "robot" pochází z českého slova "robota". Slovo vytvořil Josef Čapek pro svého bratra Karla Čapka, který ho poprvé použil ve své hře "R.U.R" pro označení uměle vytvořených bytostí. (x_silver)

Související novinky

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Konec světa bude!

Konec světa bude!

23.09.2013

I když se již zdálo, že se komedii U Konce světa nepodaří v ČR dostat na plátna kin, distributor Cinemart nakonec ohlásil její premiéru na 24. říjen 2013. „Při složitých jednáních o uvedení či… (více)

Spielbergova apokalypsa se blíží

Spielbergova apokalypsa se blíží

30.09.2012

Přesněji „robokalypsa“. Dlouhá léta připravované historické drama Lincoln je připravené na start v kinech (oficiální světová premiéra 16. listopadu) a Steven Spielberg se může zase pustit do něčeho… (více)

Reklama

Reklama