Reklama

Reklama

Dr. Martin Harris s manželkou Liz přijíždí do Berlína na vědeckou konferenci. Po příjezdu do hotelu Martin zjistí, že jeho kufřík zůstal na letišti. Vezme si taxík, ale cestou na letiště mají nehodu, auto skončí v řece. Martin je v bezvědomí, řidička Gina ho vytáhne na břeh, pak ale musí zmizet, protože je v zemi ilegálně. Z kómatu se probudí až za čtyři dny. Hned se vrátí do hotelu, zjišťuje, že ho manželka nezná a je doprovázena neznámým mužem, který se za něj vydává. Martin si není jistý, jestli se po nehodě zbláznil, nebo jestli je obětí nějakého obrovského spiknutí. Úřady, které mu nevěří, ho naprosto ignorují. Pronásledují ho tajemní nájemní vrazi a on je sám, unavený a na útěku. S pomocí nečekaného spojence, řidičky Giny, která ho zachránila, se po hlavě vrhá do řešení záhady. Začíná pochybovat nejen o své příčetnosti a identitě, ale i o tom, jak daleko je schopný zajít, aby odkryl pravdu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 081)

verbal 

všechny recenze uživatele

Liam se asi třískl do hlavy i před tím, než mu doručili scénář a v domnění, že je druhořadý pokrfejs Damon, řekl své nesmělé "ano". Na rozdíl od Mata však v kómatu zapomněl, že umí karate, a tak likviduje profesionální vrahy u Brandenburské brány jen za pomocí svého charismatu. Ač akčně dokonalé, letecké záběry Berlína umí dneska kdejaký gůgl a scénárista nechával svou cihlu eidamu uzrát ve spíži plné myší tak dlouho, až vytáhl ohryzané torzo ementálové logiky. Nebýt rýsujících se bradavek Krugerovic Dianky a dokonalého Staatssicherheitsmitglieda Herr Ganze, byl by tento film ganz scheisswert. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zápletka Neznámého zdá se býti důvěrně známá. Hlavní hrdina ví, že nic neví, divák je na tom po většinu času stejně a s poněkud krkolomným rozuzlením začne přemýšlet, jestli by nakonec nebylo lepší nevědět, či dokonce nevidět.. Co takhle natočit Unknown reverzně, tzn. že by pan Neeson po celou dobu využíval svých "dovedností", načež by ho na konci švihla betonová suť do hlavy a on by ztratil paměť? Bavil bych se asi víc, takto mám po pár minutách od konce filmu amnézii já.. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Unknown je sice jeden z těch obyčejných thrillerů, které si za pár měsíců nikdo nepamatuje, avšak jako jednorázový zážitek tenhle akční epos v podání čím dál více oblíbenějšího Liama Neesona působí tento film celkem na pohodu. Je to poměrně solidně natočené, akční a hodně to připomíná Uprchlíka, toť vše...70% ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ale hodně silné tři. Zatímco v Taken si hrál Neeson na Seagala, tady je za Harrisona Forda. Scénář je trochu překombinovaný, režie silnější v budování atmosféry než akčních scénách, takže ještě že tu máme Neesona a Kruger, kterým člověk sežere leccos. Třeba v jejím případě bosenskou řidičku taxíku. Nejlepší jsou ale samozřejmě staří pardálové Ganz a Langella. Hlavně postava starého, ale pořád čiperného agenta Stasi... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Ottman: 1. Welcome to Berlin [5:17] ,2. The Accident [2:36] ,3. Following Mrs. Harris [4:51] ,4. Fond Memories/Epiphany [3:55] ,5. Securing the File [2:41] ,6. Man Alone [2:48] ,7. Evil Car [2:34] ,8. Book of Clues [1:45] ,9. The Hospital [3:02] ,10. Gina's Story [5:18] ,11. We Are Killers/The Bomb [2:36] ,12. Old Friend/Truth Be Told [3:08] ,13. They're Watching/Meeting Jeurgen [2:42] ,14. Debating Martin [3:42] ,15. Martin vs. Martin [4:29], ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Když sestřička píše na kartičku adresu detektiva Jürgena (Bruno Ganz), píše nejprve levou rukou, avšak hned v dalším záběru má propisku v ruce pravé. (frmoll)

Související novinky

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

„Neznámí“ tvůrci směřují do první ligy

„Neznámí“ tvůrci směřují do první ligy

16.07.2011

Přestože se thriller Neznámý dočkal spíše vlažných recenzí, při 30-milionovém rozpočtu vydělal sympatických 130 milionů a jeho tvůrci mají o hollywoodskou budoucnost postaráno. Nepřekvapí to hlavně u… (více)

Dracula zase trochu jinak

Dracula zase trochu jinak

10.02.2011

Nejslavnější příběhy mají tu smůlu (nebo štěstí?), že se tvůrci pořád snaží o jejich nová, originální zpracování. Někdy to vyjde, někdy vznikají bizarní projekty. Stokerův Dracula není výjimkou – z… (více)

V obležení krásných mladých blondýnek

V obležení krásných mladých blondýnek

27.10.2009

...se ocitne hyperaktivní Liam Neeson v thrilleru produkční společnosti Dark Castle a studia Warner Bros. Unknown White Male. Pro producenta Joela Silvera film natočí Jaume Collet-Serra, který po… (více)

Reklama

Reklama