Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezkušený, ale odvážný člen kanadské jízdní policie Duncan MacDonald (Tyron Power) dostane první důležitý úkol. Má přimět velkou skupinu indiánů, aby se vrátila zpátky do rezervace a osvobodit pár bělošských zajatců, které drží jako rukojmí. Jízdní policie je teprve začínající sbor, který nemá mnoho mužů, a tak se musí Duncan spoléhat uprostřed ozbrojených indiánů jen sám na sebe a na své vyjednávací schopnosti. (rikitiki)

(více)

Recenze (4)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tyrone Síla je členem kanadské jízdní policie. Při jedné misi pátrá spolu s poloindiánským skautem po dvou zajatcích, které zajali členové kmene Cree. Dostane se přitom do obrovské vesnice a najednou jde o život i jemu. ___ Western je hezky barevný, plný pěkných záběrů, z 90% se odehrává v indiánské vesnici, nemá žádnou romantickou zápletku a Indiáni až na pár týpků jsou přátelští, když Tyrone chytře využije fata morganu :-) Musím říct, že se jedná o velice příjemné překvapení a western, který rozhodně nenudí. (Jenom drobná poznámka - nechápu, proč má Tyrone na plakátu modrý kabát, když celý film nosí červenou uniformu kanadské jízdní.) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Indiáni připomínají spíš operetně ozdobené rudokožce, kteří utekli z románů Karla Maye, voice over evokuje naučné video pro školáky, příběh je dost řídký. Přístup k indiánům je ale trochu lidštější než ve westernech z dané doby. Důstojník kanadské jízdní policie se k nim sice chová jako k dětem, které občas oblbne řečmi o velké bílé královně a její mocné medicíně, ale někdy jim projevuje respekt a přiznává právo na vlastní způsob života. Konec ale nastává dřív, než divák zjistí, jestli sliby o ochraně a poskytnutí jídla opravdu splnil nebo to byly jen obvyklé vějičky, jak dostat indiány pod kontrolu. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Úvod je veľmi sľubný, keď vidíme pekne zrežírovaný súboj Indiánov s Dlhými nožmi. Aj neskôr zaujmú na tú dobu celkom drsné scény ako šíp v krku alebo tomahawk v hlave, ale inak ide tempo postupne dole. Keď príde Tyrone do indiánskej osady, tak je to väčšinou o vyjednávaní ohľadom prepustenia zajatcov a o adoptovaní si malého Indiána. No filmov, ktoré sa väčšinu času odohrávajú medzi tepee veľa nie je a aj keď Indiánov tradične hrajú belosi (aspoň tie hlavnejšie úlohy), ktorí spíkujú angličtinou priveľmi dobre, tak aspoň výzorovo a nalíčením vyzerajú celkom vierohodne. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama