Reklama

Reklama

VOD (1)

Sami se rozhodněte, na čí straně je pravda v tomto napínavém kriminálním dramatu natočeném podle skutečného příběhu o velkém skandálu v Las Vegas. Bohatý, neurvalý a chlípný Ted Binion (Matthew Modine) coby majitel proslulého kasina Horseshoe patří k lasvegaské honoraci. Když se v místním striptýzovém klubu zamiluje do Sandy Murphyové (Mena Suvariová), začne se zaplétat do zločinecké sítě s drogami a podvody, z níž není úniku. Jeho smrt sice zpočátku vypadá jako předávkování, ale po naléhání Binionovy sestry Becky (Marcia Gay Harden) je zdánlivě jasný případ překvalifikován jako podezření z vraždy. Je na Sandy a jejím příteli (Johnathon Schaech), aby zjistili, kde se skrývá pravda v šokujícím příběhu lásky, jež poněkud zkysla, a touhy, která se vymkla kontrole. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tenhle paskvil by klidně stačilo zkouknout ve zpětným zrcátku, protože pro samou inspiraci skutečnými událostmi zapomněl na to, že někdo už dávno vymyslel, jak točit filmy. No a takhle se to teda vážně nedělá... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Sin City na obale DVD by mohlo svádět k úvaze o spojitosti se slavným komiksem, ale jde o rekonstrukci pravdivého případu z Las Vegas. Pokud jsem z filmu - neznaje skutečný případ - odpozoroval, tak nějaká holka přijela s kamoškou do Las Vegas, prohrála prachy, tak se živila jako striptérka u tyče, zaujala majitele kasina, ten si ji vzal, za tři roky ho našli mrtvého z předávkování, sestra majitele kasina striptérku obvinila, že manžele zabila a pomáhal jí milenec. Odehrají se dva soudy, v jednom jsou uznáni striptérka a milenec vinnými, po třech letech je přelíčení obnoveno a jsou viny zproštěni. Striptérka se na milence vykašle a jde za starým finančním magnátem bydlet do Kalifornie. Striptérku zde hraje Mena Suvari obarvená na blond, která krade hlavní prostor filmu, ale sama neví, co hraje, jestli vypočítavou mrchu, oběť, naivní husičku, její polohy se rychle mění, ale bez zjevné příčiny. Samotný film je natočen formou retrospektiv a skoků v čase. Filmařsky není až tak špatný, na to, že jde o televizní produkci, slabší je to s myšlenkou a s hereckými výkony. Tvůrci se nechtěli přiklonit ani na jednu, ani na druhou stranu, i když v diskuzi televizního štábu si dovolí určité spekulace, a nechávají prostor na divákovi, aby rozhodl. Jenže neříkají úplně všechna fakta - např. se jim z příběhu v prostřední části zcela vytratila postava kamarádky, sestra majitele kasina se dere o to, aby kasino vedla ona, ale nikoho ani nenapadne, že by třeba ona sama mohla mít v předávkování prsty. Nakonec jediné, co si asi divák odnese, je myšlenka, že kdo má prachy, musí o ně bojovat s dalšími, kteří také mají prachy. A že starostí je někdy víc, než radostí, s takovými penězi. Herecky je to vážně slabota a Mena Suvari moc hrát neumí, zdá se (v jednu chvíli vypadá jak Veronika Jeníková v Ordinaci v růžové zahradě, ale jen vzhledem). Navíc postavy jsou naprosto nezajímavé nejspíš i pro toho, kdo má rád filmy z kasín. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Pravdivý příběh lasvegaského boháče Teda Biniona, jeho divoký život s bývalou striptérkou Sandy až po jeho tragickou smrt. Televizní režisér Peter Medak dává diváku možnost vybrat si, na jakou stranu se postaví a nechává mu prostor vytvoření vlastní představy o jednotlivých postavách. Kariéra Meny Suvari dlouhými kroky směřuje tam, kde se již delší dobu nachází Matthew Modine a podle toho vypadá i celý film. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Kto môže za smrť jedného obstarožného majiteľa vegaského kasína, ktorý sa rozhodol, že fajčenie heroínu treba ešte aj zajedať Xanaxom? Neviem, a ku koncu tohto nezáživného filmu mi to bolo už pravdupovediac jedno. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Hallmarkovsky pojatý thriller o jednej vražde, ktorý ničím nenadchne. Keby Mena aspoň niečo pri tom striptíze ukázala, ale ani v tomto smere film nepoteší a o nejakom hereckom výkone zúčastnených sa príliš hovoriť nedá. Dávam tomu slabé 2* a nevidím dôvod prečo to niekomu odporúčiť. 3/10. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Sandy Murphyová momentálne žije v Kalifornii. (Smok)
  • Becky Binion Behnenova v marci 2004 predala Binionove kasíno "Podkova" spoločnosti "Harrah`s Entertainment". (Smok)
  • Lasvegaská polícia oficiálne uzavrela vyšetrovanie smrti Teda Biniona (Smok)

Reklama

Reklama