Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honzík nastupuje do školky a má problém s paní učitelkou Slepičkovou. Prý chtěl podpálit školku. Karel a jeho projekt. Profesor Kafka přemluví Karla, aby se s projektovým detailem („řešení zvedaných stropů"), který předtím obhajoval u zkoušky, přihlásil do soutěže. A Karel se nechá přesvědčit. Josef dostane na závodní schůzi velký transparent do průvodu jako dobrý pracovník. Stydí se a zároveň se bojí babičky, ale Karpíška nedokáže odmítnout. Co teď? Musí vyrazit do Prahy do průvodu. Na Janu stále doléhá a zve na kafe její nadřízený Radek. Nakonec se potkají na prvním Máji. A ještě větší překvapení je, že se znají s Josefem. Babi zjistí, že rodina byla v průvodu (pozor, První máj v té době byl na Václaváku!), a co víc, Zuzka zpívala v televizi budovatelskou píseň, a chce se zase stěhovat. Pak ale zjistí z rádia, že na Václaváku zněla bojovná a odvážná hesla a nakonec se neodstěhuje. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vysokokošloláci se zúčastňují v příběhu povinného vojenského výcviku v průběhu studia. Proto byla jejich délka prezenční vojenské služby zkrácena na 12 měsíců, oproti běžným 24 měsíců. Tito vojáci měli označení na náramenících zlaté kolejničky a protože absolvovali roční vojenský výcvik, měli pojmenování absolventi a většinou už nastupovali k útvarům s hodností četaře. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Malý Honza má problémy v škôlke lebo na ňom sedí súdružka riaditeľka. Jozef sa nechal upísať na sprievod pri príležitosti prvého mája a babička sa to dozvedela. Karolovi ukradne jeho prácu jeho školský sok. Prevedenie: celý diel príjemne atmosfericky dobový akurát koniec bol značne predvídateľný a teda to napätie z konca vyšumelo do prázdna. 71% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Při prvomájovém průvodu zní skladba „Komzak Marsch“, jejíž autorství je připisováno skladateli Karlu Komzákovi. (sator)
  • Scéna prvomájového průvodu se natáčela v Praze na Vinohradech na nároží ulic Lužická a Kladská. (ladyViolet)
  • V epizodě dostane Eva (Andrea Kerestešová) od ředitelky školky dotazník pedagogicko-psychologické poradny. V další scéně v čase 20:50 jej odloží na stůl a dotazník detailně zabere kamera. Na papíře je jasně zřetelný text psaný písmem Arial, který byl vytvořen v roce 1982, ačkoliv se scéna odehrává v květnu 1968. V té době určitě také nebyly dostupné osobní počítače, které by dokázaly tisknout papíry na tiskárně v podobě, jak je známe dnes. Také text dotazníku úplně neodpovídá jeho nadpisu. V něm se například dočteme: „... pomocí úhlové obrazovky dokáže přenášet obrazové informace, živé vysílání, nabídky prodejců...“. Takový text vypadá jako návod k televiznímu přijímači. (dejv997)

Reklama

Reklama