Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karel s Tondou se pohádají, z nevinné strkanice se stane nepřátelství na několik let. Lucka žárlí na Martinku, se kterou začne Jarda znovu chodit. Honzík sní o počítači, ale nemá na něj peníze. (Česká televize)

Recenze (3)

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzpomínka na počítače (jako atarák bych byl samozřejmě raději, kdyby se v seriálu objevilo ATARI XE). I pěkná hádka, na kterou nás vypravěč po celý díl připravoval. Před pár lety bych byl na straně Tondy, leč při dnešním pohledu na to, že z oněch undrošů se nám vyvinulo tvrdé jádro sluníčkářů a trockistických ultralevičáků, musím dát za pravdu Karlovi. Řekl mu to správně. ()

gonga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektně podané začátky počítačů v ČSSR, asi každý pamatuje probdele noci. Hádka Karla s Tondou byla hádkou konformity a bolševické slizkosti s vírou ve vnitřní svobodu a sama sebe. Však taky bolševici manuální práci vyzdvihovali seč mohli, konformní blb jako byl Karel, ve svém gulášovém socialismu spokojený, byl méně nebezpečný než intelektuál ochotný zpochybňovat společenskou smlouvu, kterou s lidmi režim měl. Čili i dnes dávám za pravdu Tondovi. P. S. Z českého undergroundu se vyvinuli trockisté? A mohl bych jednoho vidět? ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • V 8. minutě (kluci v hospodě řeší počítače) zazní píseň „Chtěl jsem mít“ od Turbo. Ve 14. minutě (Josef a Jana pouští vodu na chatě) zazní píseň „Boty toulavý“ od Waldemara Matušky. Ve 22. minutě (Karel s kolegy v práci rozebírají hokej) zazní píseň „Zaľúbil sa chlapec“ od Elánu. Ve 25. minutě (za Honzíkem přijde Kohoutek s počítačem) zazní píseň „Die Roboter“ od Kraftwerk. Při závěrečných titulcích hraje píseň „Dancing In The Street“ od Davida Bowieho a Micka Jaggera. (JenYu)
  • Scenárista Rudolf Merkner vymyslel scénku, kdy Kohoutek (Jan Budař) s Honzou Dvořákem (Braňo Holiček) hrají hru na počítači skoro do noci. Pro tuto scénku se inspiroval vlastní vzpomínkou, kdy takhle dlouho u kamaráda hráli počítačovou hru. (TomasSlach)
  • Natáčeno v Praze na sídlišti Stodůlky, tenisových kurtech na Smíchově a Nymburce. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama