Reklama

Reklama

V

(seriál)
USA, (2009–2011), 15 h 46 min (Minutáž: 40–47 min)

Hrají:

Elizabeth Mitchell, Morris Chestnut, Joel Gretsch, Logan Huffman, Laura Vandervoort, Morena Baccarin, Scott Wolf, Charles Mesure, Christopher Shyer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Na „návštevu" Zeme sa pozvali sami. Vraveli, že prichádzajú v mieri. Klamali... Mier je totiž to posledné, na čo myslia! Jedného dňa sa život na naše krásnej modrej planéte na pár sekúnd úplne zastaví... Stane sa totiž niečo nepredstaviteľné, čo nás všetkých prinúti zalapať po dychu a štipnúť sa do ruky, aby sme si boli istí, či nesnívame – po obrovských zemských otrasoch sa totiž nad najväčšími metropolami Zeme zjavia obrovské vesmírne lode! Vzápätí sa na zemi objavia mimozemskí „návštevníci" v ľudskej podobe, ktorí s nami prišli uzavrieť vskutku nezvyčajný obchod – výmenou za suroviny, ktoré potrebujú pre záchranu svojej planéty nám ponúkajú dych vyrážajúci technický pokrok! Nečudo, že mnohí pozemšťania hľadia na „návštevníkov", ktorí im sľubujú doslova zázraky v medicíne i technológiách, s veľkou, temer až posvätnou bázňou a nekritickým obdivom. Len zopár – či už verejne alebo v súkromí - spochybňuje plány mimozemšťanov... Agentka FBI Erica Evansová (Elizabeth Mitchell) patrí k tým druhým. Veľmi rýchlo totiž pochopí, že mimozemšťania rozhodne nie sú takí mierumilovní, ako sa na prvý pohľad zdá. Práve naopak, už veľmi dlho pripravujú inváziu na Zem – a mier je to posledné, na čo myslia! Krátko nato sa pripojí k odboju, ktorý chce ochrániť náš svet pred plazoidnými votrelcami v ľudskej podobe. Jej syn Tyler (Logan Huffman) je na jej veľké zdesenie cudzou rasou z vesmíru absolútne nadšený - a dokonca sa nechá naverbovať ako jeden z ich mierových vyslancov! Lenže ak človek nemôže veriť už ani svojim najbližším... Tak komu vlastne v tomto nekonečnom chaose ešte možno naozaj veriť, na koho sa spoľahnúť? Začína sa ľúty boj medzi pozemšťanmi a votrelcami, ktorého koniec je neistý - a v nedohľadne. A bude, žiaľ, o to ťažší, že nie vždy je jasné, kto na koho strane stojí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (239)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je na silné 4*, ta druhá je spíš 3,5*. Vadily mi tam nelogičnosti (což je ale problém spíš druhé řady, stejně jako přehnaný důraz na rodinné vztahy), neschopnost tvůrců působit uvěřitelně a situaci, která by skončila naprosto jasnou prohrou Návštevníků zničit naprostou náhodou a vytáčel mě i Tyler, okolo kterého se bohužel točilo dost věcí, ale jinak si myslím, že to je dost kvalitní seriál. Neustále se tu něco děje, zajímavě to graduje, postavy mě zaujaly hned od prvního dílu a dokonce se i vyvíjí, napínavé je to k prasknutí a nejeden díl jsem naprosto pohlceně sledoval od první do poslední vteřiny, takže za mě velká spokojenost a i když mi přijde, že finále druhé série se dá brát i jako definitivní konec, taky mi přijde škoda, že nepřišla třetí série, která to všechno mohla zakončit ještě velkolepěji. Takové sci-fi seriály už se bohužel netočí... Teď tuhle produkci zajišťují díla, kde se za 10 epizod stane událostí, které by se v pohodě daly vměstnat maximálně do tří a dává se (psuedo)důraz na pomalé budování atmosféry a postav, ale z toho prvního vypadne jen otřepané a nudné klišé a z toho druhého prázdné šablony, které se jen stále více naplňují, avšak s pseudo-psychologickým nádechem. Tohle si na nic nehraje, rovnou vám to řekne, jaké to chce být, a i když i tady jsou určitá klišé, pracuje se s nimi dostatečně solidně na to, aby to nebilo do očí. 4* ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 60% - Atraktivní námět, našlapaný pilotní díl, ale po pár epizodách vystřízlivění a po pravidelných kvalitativních skocích nakonec i neodvratné zklamání. Nic není vysloveně špatné, ale buď jsem to viděl jinde (soundtrack vykrádající Battlestar Galacticu snad do posledního tónu) nebo mě to nechává překvapivě chladným jako v případě emocí postav. Když prožívá většina charakterů osobní drama a já se zajímám jen o dva, tři (konkrétně pak charismatická trojice Jack-Anna-Erica), je už zkrátka něco špatně. Nepomáhá ani levný look kosmické lodi nebo místy křečovitá snaha natáhnout dění na slibovaných dvanáct dílů. Takže i když tleskám výkonu svých velkých seriálových oblíbenců (Morena Baccarin, Alan Tudyk nebo zbytečně nevyužitý Nicholas Lea), nemůžu chválit. Jen pár hodin po zhlédnutí finálového dílu sice mám seriál v hlavě, ale vztak k němu nemám. 2. série - 60% - Scénáře se snaží přijít s novými nápady, ale u mě už zkrátka na úrodnou půdu padají jen zřídka. Paradoxně tak potěší udržování starých tváří v hlavním ději, hlavně v případě jediného konstantního sympaťáka Chada. Novinky typu "skrytý triumf Diana" mi naopak přijdou nešťastně řešené a v důsledcích i poměrně nefunkční. Když se pak časem nudím nejen u stereotypní linky Ryana, ale i u neustálých mučednicky loajálních pohledů samotné Ericy, směřuje hodnocení hodně nízko. Jeho záchrana tak přišla doslova za pět minut dvanáct. Těžko říct, jestli tvůrci vážně spoléhali na obnovení pro třetí sérii, ale pokud alespoň částečně zvažovali konec druhé série jako úplný závěr, tak klobouk dolů. Finální montáž scén by při troše čtení mezi řádky mohla být dokonalou pointou. Unavený děj velké většiny dílů to už ale v tu chvíli nezachrání. ()

Reklama

TomStall 

všechny recenze uživatele

Po třetím dílu: A je tu další velké scifi seriálové zklamání po Fringe a Flashforwaru. Už jen téma příletu mimozemšťanů a střetu civilizací nabízí gigantický potenciál.. "V" z toho těží minimum. Přílet je sfouknut během pár minut, na důsledky, reakce, souvislosti se tu naprosto kašle a místo toho se zbrklým tempem rozjíždí povrchní příběh plný nelogičností a zbytečných hloupých dialogů. (SPOILER) Odloupnutá kůže odhalující šupiny a ještěří oko je sice ultracool, ale naprosto to popírá jakoukoliv logiku, zvlášť když si pak roztrhnutou část těla musí slepovat nějakým klihem:). Zajímavé je, že ty ještěrky mají lidský chrup, fungující lidské oko a vůbec celou anatomii a jako bohus mají nejspíš fungující lidský penis a mohou vesele souložit a navazovat intimní vztahy s lidmi (/SPOILER). Role jsou rozdělené velmi důmyslně. Kněz má za úkol pokládat debilní otázky a vyděšeně koukat (i když nepochybuji že se brzy změní v neohroženého čaknorise) a agentka FBI drsně odpovídá a vůbec drsně koná. Synek moc úkolů nemá, jen pěkňoučce koukat a přivábit k obrazovkám teen publikum. Připočtěme si k tomu hodně chudé triky (prakticky žádné) a vatu, která vyplňuje nedostatek nápadů. Ať dělám co dělám, vychází mi z toho dost nesnesitelná nuda, která asi už čtvrtou šanci nejspíš nedostane. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Úžasně napínavé od prvních minut. Morena Baccarin (fanoušci Firefly jistě budou znát) je v hlavní roli úžasná a neméně dobře si vedou další herci v hlavních rolích. Nemůžu se dočkat druhé série. Pokud bude stejně kvalitní jako první, pak asi zvednu na 5 hvězd. Mile rád odpustím pár blbostí a nelogičností ve scénáři...tento seriál má úžasný náboj. Tedy samozřejmě pokud jste fanoušci sci-fi... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Omlouváme se za způsobené nepříjemnosti. Je to však vzácný den. Dosud jsme domnívali, že představujeme jediný inteligentní život v celém vesmíru ..... To se takhle v úterý po ránu začala chvět země. Země. Obloha se zatáhla a pak…., pak už to znáte. Přišli jen na skok, doplnit zásoby výměnou za technologie, což je fér. Bohužel místo strčených 2 prstíčků začalo pomalé obsazování naší planety. Zabránit se jim v tom mimochodem snaží (Ztracená Juliette) E.Mitchell a seriálový UFO specialista Joel Gretsch. Série víc než na akci či technický vychytávky sází na příběh, kterej je však průměrnej a těží snad jedině z toho, že EMZÁCI jsou stále atraktivní téma. Nedokázal jsem za sebou ,,dát“ víc než 2 díly, ale všem, kteří mají rádi UFO vlastně nic jinýho nezbejvá. Několik důvodů, proč má smysl seriál vidět: 1.) Zajímá mě, co mám udělat po příchodu NÁVŠTĚVNÍKŮ. 2.) Zjistím, proč jsou jejich ,,lodě“ tak velký. 3.) Nevím, jak má vypadat sebedestrukce. 3.) Chci zažít (bohužel jen vidět) mimozemský sex. 4.) Miluju závěry spíchlé horkou jehlou a lubrikačním gelem. 5.) Chci se stát příznivcem teorie, že kdyby na Zemi přiletělo 10 sexi ,,návštěvnic“, do roka je planeta jejich. 6.) Porovnám, jestli holky z E55 mohou obsadit Zemi. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ..... /// ..... DRUHÁ SÉRIE ,,LIDSKÁ DUŠE JE NEBEZPEČNÁ. POUŽIJU VŠECHNY ZNALOSTI K JEJÍMU VYMÝCENÍ!“... /// Anna se svým ocasem dokáže nádherný věci. To ti čtyři, co zachraňujou svět, proti tomu působí spíš směšně (kecám, trochu se rozrůstaj...). A nejlíp se má Tyler. Ta jeho ufonka je furt krásnější (a hlavně – má to ráda!). Jo, abych nezapomněl – Anna má matku (a Ema mísu, ale to není vocaď...). Omlouvám se příznivcům, ale tohle je sci-fi telenovela jak vyšitá!!! Občas krev (což mě baví), ale jinak recyklace keců z ,,jedničky“ a jde furt o to samý. Zajímá vás, co dokáže Erica se svým skautským oddílem? Milujete, když syn hlavní postavy je čurák? Toužíte po zániku lidstva? Zdá se vám, že v Expozituře melou hadry a než a když se vůbec něco stane, tak je to o hovně? A co na to Jan Tleskač? Dokoukal jsem to z nutnosti a víc mi nesmí žádná Anna ani její matka (ani agenti FBI a jejich rodinní příslušníci, ani ...) do baráku! SNIŽUJU HODNOCENÍ NA 2*! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč nemít s Annou orální sex. (Jestli máš přítelkyni Annu – tak to ti kámo nezávidím...) 2.) Jsem škaredá zelená příšera, která chce vypadat jako člověk. 3.) Thx za titule ,,Araziel“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (321)

Zajímavosti (7)

  • V serálu se vyskytuje adresa 4400 Pier Ave. Jedná se odkaz na seriál 4400, ve kterém Joel Gretsch hrál. (TomikZlesa)
  • Jane Badler v seriálu hraje opět postavu mimozemšťanky Diany, kterou hrála už v původní televizní sérii V (od r. 1984). (GigaPudding)

Reklama

Reklama