Reklama

Reklama

V

(seriál)
USA, (2009–2011), 15 h 46 min (Minutáž: 40–47 min)

Hrají:

Elizabeth Mitchell, Morris Chestnut, Joel Gretsch, Logan Huffman, Laura Vandervoort, Morena Baccarin, Scott Wolf, Charles Mesure, Christopher Shyer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Na „návštevu" Zeme sa pozvali sami. Vraveli, že prichádzajú v mieri. Klamali... Mier je totiž to posledné, na čo myslia! Jedného dňa sa život na naše krásnej modrej planéte na pár sekúnd úplne zastaví... Stane sa totiž niečo nepredstaviteľné, čo nás všetkých prinúti zalapať po dychu a štipnúť sa do ruky, aby sme si boli istí, či nesnívame – po obrovských zemských otrasoch sa totiž nad najväčšími metropolami Zeme zjavia obrovské vesmírne lode! Vzápätí sa na zemi objavia mimozemskí „návštevníci" v ľudskej podobe, ktorí s nami prišli uzavrieť vskutku nezvyčajný obchod – výmenou za suroviny, ktoré potrebujú pre záchranu svojej planéty nám ponúkajú dych vyrážajúci technický pokrok! Nečudo, že mnohí pozemšťania hľadia na „návštevníkov", ktorí im sľubujú doslova zázraky v medicíne i technológiách, s veľkou, temer až posvätnou bázňou a nekritickým obdivom. Len zopár – či už verejne alebo v súkromí - spochybňuje plány mimozemšťanov... Agentka FBI Erica Evansová (Elizabeth Mitchell) patrí k tým druhým. Veľmi rýchlo totiž pochopí, že mimozemšťania rozhodne nie sú takí mierumilovní, ako sa na prvý pohľad zdá. Práve naopak, už veľmi dlho pripravujú inváziu na Zem – a mier je to posledné, na čo myslia! Krátko nato sa pripojí k odboju, ktorý chce ochrániť náš svet pred plazoidnými votrelcami v ľudskej podobe. Jej syn Tyler (Logan Huffman) je na jej veľké zdesenie cudzou rasou z vesmíru absolútne nadšený - a dokonca sa nechá naverbovať ako jeden z ich mierových vyslancov! Lenže ak človek nemôže veriť už ani svojim najbližším... Tak komu vlastne v tomto nekonečnom chaose ešte možno naozaj veriť, na koho sa spoľahnúť? Začína sa ľúty boj medzi pozemšťanmi a votrelcami, ktorého koniec je neistý - a v nedohľadne. A bude, žiaľ, o to ťažší, že nie vždy je jasné, kto na koho strane stojí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (239)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pilot: Velmi slibný námět, nicméně trochu slabší a povrchní zpracování. V Pilotu se opravdu nijak do hloubky nejde, děj se sune kupředu nadzvukovou rychlostí. Dokázal bych si představit, že to co se stalo v první epizodě, by šlo odvyprávět třeba až v pěti dílech bez toho, aby působily vatovitě. Elizabeth a Joel, respektive Juliet a Tom dobří. Sledovat dál nejspíš budu, ale prosil bych mírně zvolnit... 7/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

nepomôžem si ale novodobé seriály sú skôr mojim nepriateľom, máloktorý ma niečim upúta /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl potěšil a dal očekávat zajímavý seriál, který svůj původní předobraz překoná. První série představila svět, manipulující Návštěvníky, krásně naivní lidský pohled, několika zajímavých vztahů s dobrým castingem, slušné tempo a příběh. Celkově jsem se bavil, přestože potenciál je veliký a budoucnost vypadá velmi, ale velmi rudě (tedy růžově:)). Konfrontace lidské individualismu, cítění, ohledů a morálky proti (v podstatě) úlovému společenství dobyvatelů nových světů si zaslouží další sezonu. Ta se naštěstí zatím daří na výbornou, protože hlavní zmíněná témata prohlubuje, seriál neustále směřuje jednotným směrem a psychologie postav není jen zbytečným patláním barviček na zeď bez jakéhokoliv smyslu. Škoda, že V jako seriál nemá v současnosti žádnou sci-fi konkurenci (SGU přestávku, Outcasts uvidíme) a druhá sezona překonává má očekávání. Zvraty, tempo a žádné obavy z mrtvých hrdinů. Třetí sezonu, prosím. Nejlepší díly: Red Sky - finále S01, Siege - S02E06, Mother's Day - finále S02. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Omlouváme se za způsobené nepříjemnosti. Je to však vzácný den. Dosud jsme domnívali, že představujeme jediný inteligentní život v celém vesmíru ..... To se takhle v úterý po ránu začala chvět země. Země. Obloha se zatáhla a pak…., pak už to znáte. Přišli jen na skok, doplnit zásoby výměnou za technologie, což je fér. Bohužel místo strčených 2 prstíčků začalo pomalé obsazování naší planety. Zabránit se jim v tom mimochodem snaží (Ztracená Juliette) E.Mitchell a seriálový UFO specialista Joel Gretsch. Série víc než na akci či technický vychytávky sází na příběh, kterej je však průměrnej a těží snad jedině z toho, že EMZÁCI jsou stále atraktivní téma. Nedokázal jsem za sebou ,,dát“ víc než 2 díly, ale všem, kteří mají rádi UFO vlastně nic jinýho nezbejvá. Několik důvodů, proč má smysl seriál vidět: 1.) Zajímá mě, co mám udělat po příchodu NÁVŠTĚVNÍKŮ. 2.) Zjistím, proč jsou jejich ,,lodě“ tak velký. 3.) Nevím, jak má vypadat sebedestrukce. 3.) Chci zažít (bohužel jen vidět) mimozemský sex. 4.) Miluju závěry spíchlé horkou jehlou a lubrikačním gelem. 5.) Chci se stát příznivcem teorie, že kdyby na Zemi přiletělo 10 sexi ,,návštěvnic“, do roka je planeta jejich. 6.) Porovnám, jestli holky z E55 mohou obsadit Zemi. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ..... /// ..... DRUHÁ SÉRIE ,,LIDSKÁ DUŠE JE NEBEZPEČNÁ. POUŽIJU VŠECHNY ZNALOSTI K JEJÍMU VYMÝCENÍ!“... /// Anna se svým ocasem dokáže nádherný věci. To ti čtyři, co zachraňujou svět, proti tomu působí spíš směšně (kecám, trochu se rozrůstaj...). A nejlíp se má Tyler. Ta jeho ufonka je furt krásnější (a hlavně – má to ráda!). Jo, abych nezapomněl – Anna má matku (a Ema mísu, ale to není vocaď...). Omlouvám se příznivcům, ale tohle je sci-fi telenovela jak vyšitá!!! Občas krev (což mě baví), ale jinak recyklace keců z ,,jedničky“ a jde furt o to samý. Zajímá vás, co dokáže Erica se svým skautským oddílem? Milujete, když syn hlavní postavy je čurák? Toužíte po zániku lidstva? Zdá se vám, že v Expozituře melou hadry a než a když se vůbec něco stane, tak je to o hovně? A co na to Jan Tleskač? Dokoukal jsem to z nutnosti a víc mi nesmí žádná Anna ani její matka (ani agenti FBI a jejich rodinní příslušníci, ani ...) do baráku! SNIŽUJU HODNOCENÍ NA 2*! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč nemít s Annou orální sex. (Jestli máš přítelkyni Annu – tak to ti kámo nezávidím...) 2.) Jsem škaredá zelená příšera, která chce vypadat jako člověk. 3.) Thx za titule ,,Araziel“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 60% - Atraktivní námět, našlapaný pilotní díl, ale po pár epizodách vystřízlivění a po pravidelných kvalitativních skocích nakonec i neodvratné zklamání. Nic není vysloveně špatné, ale buď jsem to viděl jinde (soundtrack vykrádající Battlestar Galacticu snad do posledního tónu) nebo mě to nechává překvapivě chladným jako v případě emocí postav. Když prožívá většina charakterů osobní drama a já se zajímám jen o dva, tři (konkrétně pak charismatická trojice Jack-Anna-Erica), je už zkrátka něco špatně. Nepomáhá ani levný look kosmické lodi nebo místy křečovitá snaha natáhnout dění na slibovaných dvanáct dílů. Takže i když tleskám výkonu svých velkých seriálových oblíbenců (Morena Baccarin, Alan Tudyk nebo zbytečně nevyužitý Nicholas Lea), nemůžu chválit. Jen pár hodin po zhlédnutí finálového dílu sice mám seriál v hlavě, ale vztak k němu nemám. 2. série - 60% - Scénáře se snaží přijít s novými nápady, ale u mě už zkrátka na úrodnou půdu padají jen zřídka. Paradoxně tak potěší udržování starých tváří v hlavním ději, hlavně v případě jediného konstantního sympaťáka Chada. Novinky typu "skrytý triumf Diana" mi naopak přijdou nešťastně řešené a v důsledcích i poměrně nefunkční. Když se pak časem nudím nejen u stereotypní linky Ryana, ale i u neustálých mučednicky loajálních pohledů samotné Ericy, směřuje hodnocení hodně nízko. Jeho záchrana tak přišla doslova za pět minut dvanáct. Těžko říct, jestli tvůrci vážně spoléhali na obnovení pro třetí sérii, ale pokud alespoň částečně zvažovali konec druhé série jako úplný závěr, tak klobouk dolů. Finální montáž scén by při troše čtení mezi řádky mohla být dokonalou pointou. Unavený děj velké většiny dílů to už ale v tu chvíli nezachrání. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně sterilní podívaná zcela bez emocí a osobního zájmu. Nezajímají mě hrdinové, nezajímá mě příběh a logicky mě tedy po pá dílech nezajímá ani seriál, který opouštím ještě před tím, než mě začíná obtěžovat. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nezajímavé, povrchní zpracování mimozemské invaze, která se tváří značně sluníčkovsky. Spoustu věcí mi hlava nebrala, bohužel jsem si neoblíbila jedinou z postav a první sérii už jen tak tak doklepala. V podstatě po zhlédnutí odcházím značně znuděná a doufám, že až uvidím příští mimozemskou invazi, tak bude mnohem zábavnější. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

V využívá těch nejpodvratnějších nástrojů k upoutání diváků, ale používá je sakra dobře. Přesně tak jako Anna. Otevírá divoké dějové linie, které však dokáže snadno utnout, jednotlivé díly nechává pikantně otevřené, obsahuje šílené dějové obraty, hrdinové jsou v neustálém nebezpečí, záporné postavy si několikrát za díl zopakují své plány a pomrkávají do kamery... Ano, je to laciné, a několikrát i směšné, paradoxně však i tyto momenty, ve kterých V působí slabě, posilují seriál jako celek. Fanoušky původního seriálu jistě potěší překvapivý návrat Jane Badlerové v roli Diany. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Seriál má našlápnuto do análu sci-fi tvorby, ovšem jen v případě, že to tvůrci nepohřbí jako podobné vejlupky. Triky jsou teda občas otřesné, podobné bych možná vyloudil i v Sony Vegas, ale díky některým personám, hutné hudbě a dobrých nápadů nemůžu jinak než za pět hvězd. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Velice slibné. I když se pár nelogičností najde zápletka pořád nabízí hodně a je jen na scénaristech jestli šance využijí nebo ne. Herci v čele s Elizabeth Mitchell jsou poměrně solidní a doufejme že takoví i zůstanou. Uvidíme jak se to vyvine... ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Aj keď remake nedosahuje kvalit svojho predchodcu, pre mňa je to jeden z naj seriálov poslednej doby. P.S. Teším sa na druhú sériu. 20.3.2011: Spokojnosť trvá aj po 2.sérii. Napätie graduje každou časťou, pribudli neaké nové postavy a potešila účasť Diany, známej to matky z pôvodnej série. Tvorcovia opäť nechali otvorený koniec, tak snáď bude ďalšia séria. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi dôležité upozornenie !! - Ak sa rozhodnete pozerať tento seriál, počítajte s tým, že má otvorený koniec. Pretože jeho natáčanie bolo predčasne ukončené. Čo je obrovská škoda. Ja som to nevedel a skoro ma porazilo. Seriál je to v skutku zaujímavý (jaštery, ktorí sa hrajú že sú ľudia). Ale i tak má veľa nudnejších miest a tak hodnotím len priemerne. Narazil som na tento seriál len nedávno a môžem povedať, že ma milo prekvapil, ako po stránke spracovania a tiež výberu hercov a herečiek. Celá 1.séria gradovala do svojho finále a bol som v očakávaní na druhú sériu. Je dejovo zjednodušený a tvorcovia sa nepúšťajú do väčších komplikácií. Za pozretie určite stojí, ale neviem sa zbaviť toho zlého pocitu, že sa nikdy nedočkám dokončenia. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

nezajímavé, klišovité, nezáživné, tuctové. jde vidět, že zrovna velký rozpočet tvůrci neměli, takže to působí dost béčkově. Elizabeth Mitchell aka Juliet z lost je okay, ale na hlavní postavu ještě nemá. další díl vidět nemusím, děkuji, stačilo. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Mimozemšťanské invázie, návštevy z vesmíru, to všetko tu už bolo milión krát. Votrelci (alebo ako si z nás zasa raz robia distribútori s lokálnymi názvami srandu) na to idú trochu od lesa a vychádza im to. Teda, nie že by tu nebola hŕba klasického klišé a odkazov na známe "sci-fi fláky", no tvorcovia dokážu všetko použité zrecyklovať a využiť znovu tak, že to prekvapivo funguje. Zaujímavo ukázaný pohľad na Návštevníkov a ľudský postoj k nim, pár výborne obsadených postáv (Morena Baccarin a Alan Tudyk známy z kultového Firefly, Joel Gretsch z 4400...) a pútavé spracovanie. Len keby tvorcovia trochu ubrali z toľkého pátosu a teatrálnosti a zbavili sa tých občas nechutne animovaných pozadí, mj. na lodiach návštevníkov. Pilot: 80% /// 1. séria: 75% /// 2. séria: 75% ()

k212 

všechny recenze uživatele

Na varaní návštěvníky, co byli málokdy vidět ve své plné kráse -ČT to uváděla jako sci-fi horror někde kolem neuvěřitelných jednonočních hodin- si z polo devadesátých let matně pamatuji - tedy na ten originál z osmdesátých let. Zásadní myšlenky zůstaly nezměněny i v tomto novodobém remaku - dobří emzáci pomáhají lidem, zlý emzáci chtějí Zemi se vším všudy. Je to hodně o odboji, taky o politikaření, pletichaření, manipulaci a falši, což dobře naznačil už úvodní pilot. Provedení by možná zasloužilo víc - tedy to technické a trikové, herecky je to obsazeno fajnově, i když mě některé jino-seriálově-kultovní tváře trochu matou a musím jim dát čas si mě získat. Uvidíme, co se z toho vyloupne - zatím - 60%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

1. a 2. séria: Škoda, že v tieni BSG i INVÁZIE zanikol tento slušný seriál. Téma príchodu emzákov je zaujímavo podaná ("Deň nezávislosti vykradol niekoľko starších filmov.") a aj keď ide "len" o súhrn klasických SF situácií, herci sú sympatickí a občas je to fajn napínavé. CAPRICA neskôr spracovala tému terorizmu i oblbovania mládeže možno poctivejšie, ale toto je zábavnejšie. Scenár, predovšetkým dialógy občas zaškrípu, ale v celku ide o kvalitný "novodobý" sci-fi seriál. Žánroví herci potešia. Pôvodnú verziu seriálu nepoznám... Škoda, že v druhej sérii rapídne pribúda vaty i naivností. Miestami ide o prepad v logike konania takmer zrovnateľný s rozdielom medzi prvou a druhou sezónou seriálu PRISON BREAK... ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Žádné ,,V,, já bych na vás milá produkce ukázal úplně jiné gesto. Výborně našlápnuto, charismatické obsazení a vy to pohnojíte tím, že seriál v nejlepším useknete a neuděláte další sérii. Mimozemšťany na vás. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slušný remake, aktualizovaný, ale nijak stupidně americký, i ty rodinný vztahy naštěstí nejsou dookola rozebíraný, jak jsem se bál. A hrdiny nejsou jen krásní mladí lidé, na což začínám být v poslední době alergický u všech seriálů. -- EDIT po 2. sérii. Šel jsem s hodnocením dolů, protože se postupně do toho ty rodinné vztahy začaly motat, postavy začaly jednat zmateně a nelogicky, a nakonec i ty díly byly o ničem - co se vlastně té hrstce zoufalců povedlo? Vlastně jen to zmražení vojáků, ale jinak na co sáhli, to podělali. Seriál se hodně snaží i o politickou strunu - takové to vydírání s úsměvem. Když vy neuděláte, co chci, tak já... Postava Tylera mi vyloženě lezla na nervy, a jak se z jeho matky stala neohrožená bojovnice, ztratila i ona mé sympatie. Některé motivy jsou nedotažené nebo dokonce trestuhodně vynechané a zapomenuté (jak to dopadlo s tou látkou, která může vetřelce rozleptat?, co ten doktor / vědec z předposledního dílu první série, kam ten zmizel?, proč Lisa nezabije matku na lodi rovnou a hned, jak zjistí, oč jí jde? proč ten zbytečně komplikovaný plán? jak to, že Ericu vyhodí od FBI, ale v posledním dílu tam zase je? proč neprozradí pátá kolona všem lidem na světě, jak je možné vidět invazní lodě?...) A tak bych mohl pokračovat dál a dál. Co díl, to spousta nelogičností, děr, otázek, naznačených a nedotažených motivů, zbytečností, překomplikovanosti, bez jasného tahu na branku. Původní série má méně dílů, a i když je to také o nezdarech, vždy se ale děj a snažení odbojářů posune někam kousek dál. Tady je buď pořád plichta o ničem, nebo Anna vše využije s úsměvem ve svůj prospěch - až to opět nedává smysl. Celé to nakonec vypadá jako pokus o alienskou Hru o trůny - i s tím, že nakonec zabijeme tolik hrdinů, kolik se dá. ()

anderson

všechny recenze uživatele

Milujem, keď sa hneď po pilote na ČSFD roztrhne vrece so superlatívnymi hodnoteniami. Pritom, ak by som súdil podľa prvej časti, ide o mytologicko - patetickú kravinu rovnú STARGATE, STAR TREK a iným pre mňa totálne nestráviteľným sci-fi volovinám. S pôvodnou sériou to má spoločný azda len názov. (8.11.2009) ()

Reklama

Reklama