Reklama

Reklama

Rybí dítě

  • Argentina El niño pez (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Lala žije v jedné z nejluxusnějších rezidenčních oblastí Buenos Aires. Je vášnivě zamilovaná do Guayi, dvacetileté paraguayské služebné pracující u nich doma. Obě mladé ženy sní o životě v Paraguayi, kdesi na břehu jezera Ypoá. Aby proměnily svůj sen ve skutečnost, začnou vybírat peněženky a kabelky a kradou veškerou hotovost, která jim v domě přijde pod ruku. Kořist ukrývají ve starém botníku. Ale jakmile se jejich krabice naplní, začne - stejně jako z Pandořiny skříňky - zevnitř prýštit touha, žárlivost a hněv. To představuje výchozí bod pro jejich útěk na dálnici spojující severní Buenos Aires s Paraguayí. (Cinemax)

(více)

Recenze (12)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Docela nézáživný a nudný film, který se až v poslední třetině rozjede v jakž takž solidní drama. Hodně průměrný kousek, který se mi začal vypařovat z hlavy už při začátku závěrečných titulků. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mne sa Inés Efron páči bohovične ako hrá. Ja ju mám rád. Ona vždy má také divné role. Raz je hermafrodit, raz urevaná, uvzlykaná, raz lesba... Len škoda, že nemá žiadne kozy! :( ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Jako by to snad byla telesna vada nebo poradny sram na dusi, drtiva vetsina zenskych reziserek se pri nataceni filmu neumi oprostit od toho, ze jsou zeny. Totez plati i o Lucii Puenzo v tomto filmu, nebot ceho se dokazala vyvarovat ve svem debutu XXY, to zde dodatecne pohrbiva. Nemam nic proti volbe tematu, pribeh byl take zajimave vystaven, indianka byla krasna, ale proboha, proc tolik slz a breku snimaneho v dlouhych zaberech, proc tolik kyticek a zviratek, proc tolik vyraznych barev, aniz by to vse bylo pro narativni vyvoj nutne a plnilo jakoukoliv funkci? ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Keď to nejde, tak to už vôbec nejde. Toto podľa mňa takmer bez výnimky platí na juhoamerické drámy. Nesadlo mi obsadenie, prostredie, svetlo, proste skoro nič. Ktorýkoľvek európsky lesbofilm v porovnaní s týmto, vyzerá ako hodný nominácie na Oscara. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Film z kinematografie země, odkud nám je jejich tvorba podávána jako šafránu.Oni tak žijí se svojí kulturou.Se svými zákony. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli je chyba ve mě, nebo v tvůrcích, ale to retrospektivní schéma vyprávění mi nesedlo. Je pravda, že jsem měl jen ENG titule, tak jsem se mohl ztrácet i kvůli tomu, ale bylo to prostě moc namatlané na hromadu a celkově ten cit, který tento film určitě má, tak moc nevynikl. Může mi někdo vysvětlit, jak se ailina dostala z toho vězení pro mladistvé do toho domu, kde ji Lala našla a potom spolu utekli? To nechápu doted. 65% ()

miawallacova 

všechny recenze uživatele

čekala jsem od toho všechno, ale tohle mě dostalo. Nevšední, krásné a pro mě poutavé! Bezprostředně po shlédnutí nedokáži své pocity lépe popsat. ()

naranja 

všechny recenze uživatele

Lala, mladá dívka z lepší rodiny, se zamiluje do ne o moc starší indiánské služky zaměstnané v jejich domě. Plánují, že společně utečou do Paraguaye a postaví si domek u jezera. Zatímco se snaží sehnat peníze na cestu, vplétají se do děje další postavy a vztahy, a všechno se komplikuje. Film je vizuálně nádherný, některé scény jsou snové, jiné drsné, přesto celek drží pohromadě. Postupné rozplétání příběhu a celková atmosféra v něčem připomíná Iñárritua, možná za to ale může jen ten postřelený pes... ()

°°aPi°° 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byla opravdu skvělá podívaná. Nečekala jsem, že mě to až tak zaujme. Příběh, příjemné herecké obsazení a celková atmosféra mě dostala. Tohle je jeden z těch filmů, na které se s radostí podívám i několikrát po sobě.. ()

Reklama

Reklama