Vzpomínka na břehu moře (TV film)
Romantický / Drama
Československo / Bulharsko, 1990, 86 min
Jiří AdamecHudba:
Angelo Michajlov, Vítězslav HádlHrají:
Eva Vejmělková, Pavel Nový, Lukáš VaculíkObsah
Je horké léto a u Černého moře na bulharském pobřeží se náhodně setkávají dva muži. Kdysi jejich životy osudově zasáhla láska k jedné ženě. Láska, která měla tragické završení. Po letech na stejném místě potkává syn dceru dávného přítele své matky. A konečně se oba, otec i syn, dozvídají, jak příběh před lety vyvrcholil.
Scénář M. Zinnerové natočil v bulharské přímořské scenérii J. Adamec a do hlavní role osudové ženy obsadil E. Vejmělkovou. Jejího manžela hraje P. Nový, bulharského přítele P. Popjordanov, syna L. Vaculík. (oficiální text distributora)
gudaulin
odpad!O existenci tohohle snímku jsem neměl ani tušení, a tak jsem byl zvědavý, co zásadního mi z dějin české kinematografie uniklo. Teď už chápu, proč jsem o téhle koprodukční slátanině dosud neslyšel. Že Jiří Adamec patří k tomu nejhoršímu, co československý filmový průmysl zplodil, je známá věc, ale na katastrofickém vyznění filmu se podepsal především impotentní a kýčovitý scénář Markéty Zinnerové. Pokud bych měl uvažovat o jedné hvězdičce, pak za blonďatou hřívu Evy Vejmělkové a ještě stále mladičký kukuč Lukáše Vaculíka. Když ale tyhle dva klady sečtu, nedá mi to víc jak 5 % celkového dojmu.(11.8.2009)
triatlet
Já bych to tak černě, jak to tady vypadá, neviděl. Namodralá by tomuto televiznímu filmu slušela víc. Scénář Markéty Zinnerové se soustředí na partnerskou krizi. Zbytečné je možná závěrečné natahování a vyhlídka na novou love story potomků. Podmanivá hudba Angelo Michajlova a Vítězslava Hádla podkresluje tísnivou atmosféru letní romance odehrávající se u moře. Pěkné jsou i obrázky přímořského letoviska. Eva Vejmělková v postavě Sylvie svými pohledy zvládla opět romantickou unylost. Úvodní dialog řešící partnerskou krizi v podání Nového a Vejmělkové mi přišel spíš útrpně odrecitovaný než přesvědčivě zahraný, ale postupně mi jejich výstupy přišly celkem věrohodné. Celkem mě rozesmálo, když Sylvie charakterizovala svého manžela: Připadáš mi jako strava pro kosmonauty: výživné, účelné, nic zbytečného. Prolínání časových rovin není chaotické. Setkání „soků“ (Nový – Popjordanov) působí spíš nerudovsky než soudobě.(12.8.2009)
Socraates
odpad!Tady nepomůže nic. "Herečka" Vejmělková v hlavní roli? Sledovat jí, to je utrpení! Snad jen v první Fontáně pro Zuzanu její "talent" trochu zanikl .... nebo .... už je to dlouho, co jsem Fontánu viděl ☺(11.8.2009)
Amper01
Pomalý, nudný, zajímavě sestříhaný snímek... Nezachránila ani dokonalá Vejmělková... V popisu chybí slovíčko psychologický.- těm se autmaticky zdaleka vyhýbám... Ponurá monotónní hudba má tendenci uspávat... Nedokoukal jsem...(30.1.2012)