Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 4

Recenze (606)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Při mém současném kritickém pohledu na Pixar je Univerzita pro příšerky do jisté míry příjemným překvapením. Zamrzí, že některé zlomové situace jsou až nepochopitelně triviální (monstra zděšeni tím, že je na konci semestru čeká zkouška, jejíž nesplnění znamená ukončení studia?). Jisté postavy by nemusely být tak černobíle záporné a ty z původního snímku by tu snad ani raději neměly být (viz původ Randallovy nenávisti). Zápletka ani její směřování sice ničím nepřekvapí, zároveň je však film svižný, hlavní hrdinové sympaťáci a mají min. dva emocionální momenty, kterými Univerzita pro příšerky vystupuje z role pouhého produktu. Poslední třetina snímku přináší nejen nápaditý dějový i žánrový zlom, ale je i radostnou a zároveň velmi skličující připomínkou někdejšího velikášství studia s neposednou lampičkou. 7/10 ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jak jen to říct. Kdyby se jednalo o samostatný animák, který by ještě ke všemu nebyl od Pixaru, šlo by se s hodnocením nahoru. Bohužel v reálu působí Univerzita pro příšerky tak nějak bez větších nápadů, jakoby se Pixar nakláněl více k dětem a přestal tahat do dětského světa dospělé. Zábava na večer je to bezesporu dobrá, bohužel jsem ale čekal víc. 6/10 ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsem něják začala zjišťovat, že se mi animáky nelíbí tolik jako kdysi, na Univerzitu pro příšerky jsem se však těšila, už jen proto, že se mi líbil původní film. No a musím říct, že jsem nebyla překvapená, ani zklamaná. Pro mě asi nejlepší animák roku, kde jsem se slušně pobavila a nenudila jsem se ani chvilku. 4* ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Návrat příšerek po 12 letech na velká plátna, ale bohužel velké zklamání. Po vzoru legendárního a fenomenálního animovaného filmu Příšerky s.r.o. z roku 2001, jsem od nových příšerek očekával skvělou zábavu, krásný příběh o tom jak se Mike Wazowski seznámí a zkamarádí se Sullivanem a další a další. Bohužel se mi pořádně nedostalo ani jedno z toho. Humor byl poněkud suchý a bez šťávy a celé to bylo pojato tak strašně ukvapeně, že už mi to nepřišlo tak kouzelně pohádkové jako první díl. Bylo strašně ukvapené. Řekl bych, že se mohl lépe promyslet poněkud více pohádkovější příběh ze strašící univerzity, než tato velmi akční jízda. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ruku na srdce, nebýt Příšerky od Pixaru, sklízely by výrazně lepší hodnocení, protože mají sevřený a fungující příběh s dostatečnou porcí humoru a tradičně skvostnou animací. Že je to celé velké klišé a jede se až na finále podle mustru? Fuck it, to platí kromě LEGA skoro pro všechno. Příšerky jsou zábavné a o nic jiného nakonec nejde. Kromě tuny nového merchandisingu v Disney Storu. 7/10 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Při závěrečné zkoušce si v jednom z pokojů můžeme na zemi všimnout hračky v podobě zeleného dinosaura Arla z tehdy připravovaného filmu od Pixaru Hodný dinosaurus (2015). (SONY_)
  • Na mejdanu můžeme zahlédnout George Sandersona, oranžovou příšerku z původního filmu Příšerky s.r.o. (2001). (SONY_)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama