Reklama

Reklama

Muži v černém 3

  • USA Men in Black 3 (více)
Trailer 1
USA / Spojené arabské emiráty, 2012, 102 min

Předloha:

Lowell Cunningham (komiks)

Kamera:

Bill Pope

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Will Smith, Tommy Lee Jones, Jemaine Clement, Josh Brolin, Emma Thompson, Alice Eve, Michael Stuhlbarg, Kevin Covais, Nicole Scherzinger, Mike Pyle (více)
(další profese)

V roce 2012 unikl mimozemský zločinec jménem Boris Bestie, boglodit, z vězení s nejvyšší ostrahou na Měsíci, aby se pomstil agentovi K, který mu ustřelil levou paži a zajal ho už v roce 1969. Agent J se z nováčka vypracoval ve zkušeného pracovníka, ke svému tajnůstkářskému, sucharskému staršímu parťákovi K má však i po čtrnácti letech spolupráce stále dost daleko. Boris Bestie, využije utajeného vynálezu stroje času a změní tok historie: v roce 1969 zabije K, zabrání tak svému zatčení a zmrzačení a v současnosti otevře cestu k ničivé invazi své agresivní rasy na Zemi. Jelikož pouze paměť J byla nějakým způsobem nedotčena, nikdo jiný v Agentuře nerozumí jeho dotazům a znalostem týkajícím se K. Na ústředí MiB J zjistil, že K byl odpovědný nejen za zajetí Borise, ale také za rozmístění štítu "ArcNet", který zabránil Bogloditům v dobytí Země, což vedlo k jejich vyhynutí. Nová velitelka MiB O brzy pochopí, že došlo k časovému přeskoku a protože je K již dlouho mrtev, ArcNet nebyl nikdy nasazen a dnešní Země je bezbranná před invazí bogloditů. Agent J se tedy vypraví do minulosti, aby obnovil původní časovou linii... (TV Nova)

(více)

Videa (53)

Trailer 1

Recenze (1 216)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to jen, že lidi mají problém s filmem hlavně proto, že se neorientují v logice toho časového paradoxu? Podle mě byl docela zdařile dotažený. Film měl zase trochu slabinu v technické exhibici v efektech, ale milé retro mu dost pomohlo. Jen mi připadal malinko křečovitější, hra na jistotu místo blbnutí, a skoro až existencialismus ;-). Ale stejně líbilo. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Pár solídnych vtipov (padajúci bankári, černoch v drahom aute), pohodový Smith, pasujúci Brolin... a to je asi tak všetko. Najviac ma sklamal nedostatok zábavných mimozemšťanov. Od skoku do minulosti to brutálne smrdí scenáristickou zmätenosťou a snahou ušetriť na trikoch, čo je vzhľadom na obludný rozpočet zarážajúce. Celkovo chabé. Rozhodne najslabší diel. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho... dobrého! Delší časová prodleva MIB prospěla, agenti chytili druhý dech (tedy hlavně Smith, protože Jones toho zase tolik neodehraje) a i když ani trojka není oproštěna nějakých těch intergalaktických much (ostatně je to sci-fi, což je stále ještě i dnes mnoha lidmi považováno za brak), je to překvapivě koukatelné, s několika zábavnými prvky a bonusem v podobě skoku časem. Skvělý byl Josh Brolin, který jako by mladšímu Jonesovi z ok(n)a vypadl. ;-) Nicméně tak trochu doufám, že série trojkou skončí "v plné síle" a že ji někdo nebude znovu zkoušet protáhnout o další 1 až 10 dílů. Už tak mě trochu Smithova filmografie začíná lekat - plánuje se Hancock 2, Já, robot 2, Mizerové 3... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělá jednička, přeplácaná dvojka a nostalgicky úsměvná trojka. Bezproblémové pokračování, které je slušně vypointované, ví, co chceš říct a ukázat, i když klasicky občas nechává stranou hlubší přemýšlení. To se lehko odpustí, protože Will Smith jede svou extratřídu a Josh Brolin po jeho boku dává do budoucna jistotu, že charismatičtí herci budou ve filmech i v dalších letech. Potěšující jsou klasické popkulturní odkazy i nadhled, v kterém může být mimozemšťanem každý (že, Gago a Jaggere). Je dobré vědět, že Barry Sonnenfeld se po dvojce dokázal vrátit "zpět na Zem" a předvést dobře odvedenou práci s klasicky zábavnými kamerovými prvky. A i přes lehkou sentimentalitu v závěru je trojka povedený film se zajímavým záporákem. Klidně bych si dal čtyřku v tomto duchu (a popravdě musím říct, i s tím Brolinem...). ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne je tu zlý scenár (nudný), ktorý aj napriek obľube hlavných hrdinov, neudrží diváka v pozornosti. Veľmi pekne je spravený skok časom, scény s Andy Warholom a imitácia Tommy Lee Jonesa v podaní Josha Brolina (klobúk dole). No musíte bojovať s nudným príbehom, je tu veľa, ale veľa kecov a málo akcie, zaporák je úplne na hovno a k tomu je to hrozne detské, škoda potenciál nevyužitý.3D ako vždy zbytočné iba dve scény boli plne využité (skok časom, motýle) a český dabing tomu tiež nepomohol. Tržby filmu Tu! ()

Galerie (124)

Zajímavosti (44)

  • Když v prvním filmu maže K (Tommy Lee Jones) minulost svého nového kolegy J (Will Smith), maže i jeho datum narození v roce 1975. V tomto filmu, který se odehrává v roce 1969, se K setká s mladým J, kterému je přibližně 7 až 8 let. Nemohl se tak narodit později než v roce 1962. (Ignus.cz)

Související novinky

Kdo natočí další Muže v černém?

Kdo natočí další Muže v černém?

03.02.2018

Ačkoliv nebyli Muži v černém 3 přijati zas tak nadšeně, bezesporu se proměnili v hit. Tržby 624 milionů dolarů (nejvíc ze všech tří filmů) donutily studio Sony k úvahám o čtyřce, Will Smith a Tommy… (více)

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Will Smith vás obere o všechny prachy

Will Smith vás obere o všechny prachy

21.04.2013

Loni se mu dařilo s Muži v černém 3, letos jeho sci-fi v Shyamalanově režii Po zániku Země nutí spíš k opatrnosti. Na jaký další projekt se soustředí? Inu, na Focus. Lehkonohou krimi s prvky… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama