Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kuchařská pohotovost v podobě týmu profesionálů – šéfkuchaře, šéfcukráře a kuchařky – specialistky na studenou kuchyni reaguje na „zavolání“ diváka o pomoc.
Ten potřebuje například připravit romantickou večeři na zahradě pro zamilovanou dvojici s odpovídajícími specialitami, grilovat u rybníka pro nečekanou návštěvu, vykouzlit pro mlsné a neposedné děti narozeninovou party tak, aby je nadchla, či překvapit mlsnou tchýni vybranou specialitou, kterou dosud neochutnala. Počítá se i s vytvoření speciálů pro velké příležitosti jako jsou Vánoce, Silvestr nebo Velikonoce. Nabízí se i možnosti jako jsou větší akce, kdy tým bude muset řešit i kompletní organizaci oslavy včetně pozvánek, volby místa, dekorací a překvapení pro oslavence. Pokud zadání splní tento požadavek, pohotovostní tým přijíždí na místo speciálním vozem v barvách pořadu, zjistí veškeré podrobnosti zadání, upřesní požadované menu či pokrm, počet strávníků u stolu a také jejich vrtochy, případně finanční limit, provede obhlídku kuchyně a navrhne celkové řešení. S hostitelem pak společně mohou nakoupit a poradí mu, jak danou situaci zvládnout, a samozřejmě celé menu posléze společně připraví. Ve složitých případech poradí i se samotným stolováním, úpravou tabule a dalšími detaily. Do akčního sestřihu přípravy jídel, který kuchaři sami komentují, vstupují grafické prvky s praktickými radami o surovinách, jejich druzích a fintách při jejich zpracování i další praktické rady. (Česká televize)

(více)

Recenze (25)

spikey1 

všechny recenze uživatele

Dramaturgie ČT1 mě jednoduše se.e. kdy už si tam lidé vytáhnou hlavu ze zadku a začnou myslet(slovy G. Ramseyho a převzatě Z. Polhreicha) Tenhle pořad má obrovský potenciál, i jeho ztvárnění je velmi dobré, autoři investovali do vozidla, rondonů, vytvořili svět, ale vůbec v něm neumí chodit. režie, komentář, i kuchařští protagonisté jsou tak jaloví, že to není možné. Kdyby konečně někdo najal profesionála a nechal ho dělat jeho práci, všem by se nám ulevilo a o nápaditý pořad by tu bylo víc. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na pohotovosti se můžete ocitnout, když budete konzumovat tento kulinářský pořad. Vaří se, ale nic z toho. Obdivuji ty, kteří si zapamatují recept bez zpětného vyhledání na netu. Mně se tedy nikdy nestalo, abych z fleku věděl, jaké ingredience do zvoleného pokrmu patří. To je jedna věc, která mě na pořadech o vaření nebaví a současně i štve. Zapamatovat si recept, to není nic pro mě. Ostatní se na pořadu dá vstřebat, pokud cíleně vyhledáváte pořady o vaření. Podstatou pořadu je poradit těm méně zkušeným. V praxi to znamená, že se tým rozjede za nějakým méně zdatným kuchařem, který je v koncích, a pokrm s ním uvaří až do konce. Nápad to není k zahození. Forma pořadu se od jeho vzniku pořadu proměnila. Asi se začalo šetřit, neboť poslední dobou výjezd obstarává jeden maník. V minulosti to byl tříčlenný tým. Ten tým sice působil sehraně, ale fakt by stačil jeden odborný poradce, protože už vznikal mírně nepřehledný chaos, až k hrozícímu pocitu z nadbytečnosti příliš mnoha kuchařů na place. Každý jednotlivý díl je dost průměrně zpracovaný. Nic extra na odlišení od spřízněných relací se nekoná. Kdo chce kuchtit, má možnost. Kdo nechce, pořad si nepustí, protože rady jsou mu k hovnu. Osobně se řadím do druhé kategorie. 40% ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Televizní průměr, který nemá svůj smysl, ale "přece se točí"... Kuchařská pohotovost je druh pořadu o vaření, jenže vás nenaučí uvařit ani míchané vajíčka, protože se tam jednoduše vaří jídla na úrovni, které vám nikdo nevysvětlí. Jediné co tedy můžete dělat je to, že budete s otevřenou hubou čumět na dva kuchaře, jak vaří pro velkou skupinu lidí a snaží se u toho být hrozně vtipní, ačkoliv jsou suchý jak víno přilévané do jejich pokrmů. Je to o ničem, pokud nedostanete orgasmus z toho, jak si někdo jiný pochutnává. 40% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Taky by se mi líbilo, kdybych si zavolal a někdo mi dovezl nějaký pořádný kus žvance – pizzu, hranolky s kečupem, žebra moc nežeru z dovážky. Nicméně podobné pořady u mě mají zelenou, přestože jich už existuje opravdu neskutečné množství. Alespoň se nažeru očima – mnohdy ty recepty a finální podoba vypadají opravdu lahodně. ()

saaaky 

všechny recenze uživatele

Kuchařská pohotovost mi ze všech seriálů a pořadů o vaření připadá jako jeden z těch sympatičtějších. Spousta dobrých receptů a nápadů, mnohdy zajímaví lidé, kteří je pohotovosti přináší a zpracování - no, až se sliny sbíhají. Tedy vše, co má takový pořad splňovat. Avšak, jak pravili předřečníci, toho vaření je prostě moc. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama